Aš nežinau, kas turi nutikti, kad šis sezonas nebūtų geriausias Čempionų lygos istorijoje. 0:0 finale su 0 smūgių į vartų plotą per 120 minučių turbūt net nesugadintų visko.

Neįsivaizduoju, kad dabar jaučia PSG vadovai, kuriems Moura nebuvo reikalingas. Jie jau seniai Čempionų lygą žiūri tik per TV, o brazilas sau sumušė tris įvarčius.

Ir tai visiškai tas atvejis, kai itin daug lemia individualus meistriškumas. Pirmose rungtynėse Spurs trūkų smegenų – kai geriausiai kuriantis saugų linijos žaidėjas yra Sissoko, tai viską pasako. Šiandien viskas buvo kitaip.

Dele Alli tiesiog fantastiškas ir šaltakraujiškas. Moura visada atsirandantis ten, kur reikia būti, taip pat šaltas ir ramus. Eriksenas vargu ar gali būti patenkintas savo žaidimu tiek šiandien, tiek prieš savaitę. Tačiau vien tai, kiek daug dėmesio jis, kaip nominalios komandos smegenys sulaukia, atriša kojas kitiems.

Spurs rungtynės tikrai netobulos. Pochettino teisingai pasirinko išsidėstymą. Nors kai padėtį kontroliuoja varžovai, visada yra pagunda beatodairiškai mestis į puolimą, dažnai juk vienas praleistas įvartis braukia viską.

O Spurs praleido net du. Gal tiesiogiai ir nė vieno žaidėjo apkaltinti negalima, bet Wanyama nebuvo įkvepiantis. Llorente daug ką sustatė į vietas. Jis nėra pasaulio stebuklas, bet Spurs tiesiog labiau įpratę turėti tikrą devintą numerį Harry Kane’o asmenyje. Llorente laimi kamuolius, juos puikiais skirsto wingeriams, atsiranda daugiau erdvių ir variklis užsikuria.

Ne itin įkvepiančiai atrodė ir paskutinis Spurs šturmas. Į antro kėlinio pusę Ajax susigrąžino žaidimo kontrolę. Pentinai tikrai perlaikydavo kamuolį baigiamosiose atakos fazėse ir be dvigubo Vertongheno išpuolio, nieko gero nesukūrė.

Ir nepaisant to Spurs finale. Ir jie nusipelnė. Nes pirmose rungtynėse nebuvo blogesnė komanda. Nes šiandien kovojo iki galo.

Ajax ir taip padarė labai daug. Man jų nė kiek negaila. Gal net ir kiek per daug atsipalaidavę jie atrodė šiandien. Jaunimui bus gera pamoka. Tik šiek tiek gaila, bet namų darbus daugelis svarbiausiųjų ruoš jau kituose klubuose.

*** Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: