Jau po savaitės visa Anglija užgniaužusi kvapą stebės įvykius Baku, kur UEFA Europos lygos finale santykius aiškinsis dvi Londono komandos.

Londono „Chelsea“ – Londono „Arsenal“

Abu klubai kaunasi ne to turnyro finale, kuriame juos norėtų matyti sirgaliai. Tačiau šį sezoną abiem teko dalia grumtis tik antrame pagal pajėgumą Europos turnyre.

Fizinio pasiruošimo prasme visiškos lygiosios – abi komandos sezoną Anglijoje baigė tą pačią dieną, tik skirtingomis nuotaikomis. „Aristokratai“ jau žino, kad kitą sezoną grįš į Čempionų lygą, o „artileristams“ kelią atvertų tik pergalė finale.

Sezono finišą „Chelsea“ pasiekė puikios formos – nepralaimėjo jau septynerių rungtynių iš eilės. „Arsenal“ analogiška serija siekia vos keturis mačus, o per paskutines septynerias rungtynes klubas praleido net 14 įvarčių.

Šios rungtynės bus ypatingos Olivier Giroud, kuris net šešis sezonas gynė „artileristų“ garbę, o dabar yra perėjęs į „Chelsea“. Abi komandos šį sezoną pasidalijo po pergalę namų stadionuose. „Chelsea“ turi problemų su žaidėjų sveikata – sezono pabaigoje nerungtyniavo N‘Golo Kante, Antonio Rudigeris, Callumas Hudsonas-Odoi, JAV traumą patyrė Rubenas Loftus-Cheeksas. Ryškiausi „Arsenal“ nuostoliai – Hectoras Bellerinas ir Henrikas Mkhitaryanas.

Nereiktų stebėtis, jeigu „Chelsea“ išnaudotų savo privalumus – nevengtų smūgiuoti iš atstumo, atakuodami ieškotų tarpų tarp varžovų gynybos linijų. Be to, „Arsenal“ gynybos linija pasižymi individualiomis klaidomis.

„Patrankininkai“ turėdami Granitą Xhaką ir dar kelis smagią koją turinčius žaidėjus taip pat nevengs smūgiuoti iš toli, ypač stengsis išnaudoti baudos smūgius. Šį sezoną „Arsenal“ pasižymi nebloga progų realizacija. Komandos atakų schemose ypač svarbus yra Seadas Kolašinecas, jeigu Cesaras Azpilicueta jį sustabdys, tai bus didelis žingsnis į priekį.

Galima tikėtis rezultatyvaus finalo – abu klubai šį sezoną leidžia savo varžovams susikurti daugiau progų, negu derėtų. Nors U. Emery ir yra UEFA Europos lygos finalų specialistas, favoritais laikyčiau „Chelsea“.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: