Ne, negali sakyti, kad tai netikėtumas. Vince’o Carterio skraidanti, estetiško žaidimo era Toronte, Steve’o Nasho burtai aikštėse, padėjo pamatus kanadietiško krepšinio tradicijai ir tai kur ji yra dabar ir kur dar tik gali nueiti jau yra verta aptarimo bei didelės pagarbos. Torontas šį pakylimą šiąnakt tik dar labiau sustiprino, pirmąkart klubo istorijoje iškopę į pačią didžiausią šio sporto sceną.

Justin Trudeau/ Twitter

Ledo ritulio šalyje savo vietą prasiskynė ir krepšinis. Vien tai, kad Kanados ministras pirmininkas su nekantrumu laukė šeštųjų NBA Rytų konferencijos finalo rungtynių yra didelis laimėjimas sportui, kuris išgyvena renesansą, raudonojo klevo šalyje. Kai turi tokį užnugarį, viskas yra įmanoma ir galima. Visų pasaulio sporto fanų akys nuo Gegužės 30-osios kryps į Ontarijaus šerdį, o tai sudėtingo proceso bei pastangų rezultatas.

Neįvertintas procesas

Toronto „Raptors“ nepabūgo judesio, pokyčio ir todėl dabar gali mėgautis labai saldžiais bei prinokusiais vaisiais. Masai Ujiri, krepšinio operacijų prezidentas, dar sausį viešėjęs Vilniuje, parodė drąsą, kuri manau bus apdovanota ir leis jam dar ilgą laiką jaustis ramiai, užimant svarbią poziciją „Raptors“ organizacijoje. Nuo pat 2013-ųjų metų, kuomet yra šioje kėdėje, jis nuolat tobulino, brandino komandą didesnėms pergalėms, kokių Bryano Colangelo eros metais niekas iš užkietėjusių „Raptors“ fanų nesitikėjo. Andrea Bargnani era, pastovus buvimas tarp atkrintamųjų ir NBA biržos loterijų dalyvių dabar atrodo tarsi slogus sapnas, iš kurio pavyko pabusti. Rafaelio Araujo, Willo Solomono, Roko Leni Ukičiaus pasirodymai šioje komandoje 2000-2010 metais, dabar atrodo lyg visiški nesusipratimai. Kad krepšinio guru iš Nigerijos Masai Ujiri yra specialus talentas, buvo aišku dar nuo jo darbo Denverio „Nuggets“ laikų, o kuomet jis sugebėjo prakišti Andrea Bargnani, tuomet dar nieko nenutuokusiai „Knicks“ ekipai, leido susidaryti neblogą pirminį įspūdį, kaip toli ši, jo vedama frančizė, gali nueiti. DeRozano mainai tik dar labiau cementavo Ujiri indėlį.

USA Today nuotrauka

Stebuklų metas?

Nesvarbu, kaip pasibaigs būsimieji NBA finalai, Torontas jau visam krepšinio pasauliui parodė, kad su juo reikia skaitytis ir kad jie yra didžiulė jėga, kuri buvo suformuota susiklosčius palankioms aplinkybėms, išlošiant iš Kawhi Leonardo ir DeMaro DeRozano mainų absoliutų maksimumą. „Raptors“ finale turi šansų, kol dėl traumos Golden State „Warriors“ negalės padėti Kevinas Durantas, tol šioje serijoje viskas gali krypti į vieną ar kitą pusę. Torontas dabar yra pakylime ir kažkokios didelės baimės jie neturėtų jausti. Aišku, pradžioje jaudulys bei atsakomybė tikrai slėgs jų pečius, tačiau didelė pasaulio krepšinio fanų dalis juos palaikys. Lauksime dar vieno, neeilinio krepšinio roboto, t.y. Kawhi Leonardo pasirodymo NBA finale. O fanų minia, išsikėros dar toliau nuo Scotiabank arenos, pačioje Toronto širdyje, galite tuo net neabejoti.

Dalintis: