Michaelo Porterio jaunesniojo istorija tikrai verta dėmesio. Nors talento iš šio jaunuolio neatimsi, nuo jo šeimos traumų dalgis niekaip nenusisuka paskutinius kelerius metus. Traumos kankina ne tik Denverio „Nuggets“ puolėją, bet ir kitus Porterių šeimos krepšininkus.

Michaelo nelaimės

Porteriai tikrai pasižymi meile sportui bei išskirtiniais gebėjimais krepšinio aikštėje. Tačiau fortūna bei sėkmė juos yra gerokai apleidusi. Istoriją galima pradėti nuo pastaruoju metu labiausiai apkalbėto Porterių dinastijos krepšinio atstovo: Michaelo jaunesniojo. Išskirtinis talentas, atletiškumas, potencialas – faktoriai, kurie leido jam prognozuoti šaukimą 2018-ųjų NBA naujokų biržos pirmajame trejete. NBAdraft.net portalas net lygino jį su Kevinu Durantu ar Joe Johnsonu. Visgi nelemta nugaros trauma 2017-ųjų rudenį, gerokai numušė žaidėjo iš Misūrio universiteto vertę, o pats Michaelas buvo pašauktas viso labo 14-tuoju numeriu „Nuggets“ ekipos.

Šį sezoną, Porteris jaunesnysis net nedebiutavo ant NBA parketo, nors Kolorado ekipa gan sėkmingai žygiavo tiek reguliariojo sezono, tiek atkrintamųjų metu bei turėjo kuo kompensuoti jo nebuvimą. Ir taip komplikuotą Michaelo sveikatos situaciją dar labiau pablogino nesenai paskleista žinia, kad nugaros traumos išvystė dar vieną sutrikimą, mat nuo pažeisto nervo apatinėje nugaros dalyje jam darosi vis sunkiau pakelti vienos iš pėdų viršutinę dalį. Liaudiškai tariant, tai lemia, kad jis turi „tempti“ pėdą pažeme. Nors Michaelas Porteris planuoja debiutuoti NBA Vasaros lygoje, be papildomų apsaugos ir medicininių priemonių jis neapsieis ir dėvės specialų sutvirtinantį raištį, kuris padės kiek stabilizuoti pėdą. Vis dar lieka neaišku, kokią įtaką gali jam turėti nuolat patiriamos traumos, o NBA kuluaruose nelabai tikima, kad Michaelas kada nors sugebės įrodyti pilną potencialą.

Užburta šeimyna?

Michaelas nėra vienintelis nelaimėlis savo šeimynoje. Viskas prasidėjo dar 2016-taisiais, kuomet dėl chroniškų 5 kryžminių kelio raiščių traumų krepšininkės karjera baigė vyriausioji šeimos sesuo Bri. Cierra Porter, antra vyriausia iš seserų, jau buvo nutraukusi sportininkės pašaukimą, tačiau šią žiemą nusprendė dar sykį atgaivintį kelio traumų iškankintą karjerą ir šio sezono metu išbėgo sužaisti už Misūrio „Tigers“ universiteto komandą. Dar vienas iš Michaelo brolių – Johntay Porteris, per paskutinius metus taip pat patyrė dvi kryžminių kelio raiščių traumas.

Nuotrauka: SLAM

Krepšinio sirgaliai pusiau juokaudami spėlioja, kad čia kaltės turi ir Porterių šeimos dieta – visi šeimos nariai yra veganai. Kai kurie mano, kad Porterius tarsi kažkas užbūrė šiam nesėkmingam traumų ruožui ir kad ateityje tai turėtų pasikeisti. Treti bando atrasti sąryšį su šeimos genetika. Kad ir kaip ten bebūtų, šeima nusipelnė kiek geresnio likimo. Norėtųsi pamatyti ir Michaelą Porterį jaunesnįjį dėvint „Nuggets“ marškinėlius NBA kovose ir demonstruojant geriausią krepšinį. Reikia tikėtis, kad Misūrio „Tigrai“ iš Porterių giminės nulauš šį nejuokingą prakeiksmą.

Dalintis: