Prancūzų krepšinio legenda traukiasi. Neeilinė asmenybė, padovanojusi didžiulį kiekį nepamirštamų momentų.

Lietuva

Šiandien Tony Parkeris savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė apie karjeros pabaigą. Solidžią bet kuriam žaidėjui, užcementuojančią jo statusą, leidžiant jam vadintis krepšinio ikona gimtojoje Prancūzijoje. Būdamas dar paaugliu, Tony demonstravo savo talentus ir legendinės Vilniaus „Ekinstos“ salėje, kuomet pelnė 20 taškų vilkėdamas Paryžiaus „Racing“ ekipos aprangą. Saportos turnyre tuomet jo vedama ekipa pralaimėjo Vilniaus „Sakalams“. Naujamiesčio rajone jis surengė įsimintiną pasirodymą (geriausią kokį užfiksavo europinės reikšmės klubiniame turnyre), tačiau vargu, ar kas iš toje salėje tuomet buvusių žiūrovų galėjo numanyti, ką jis dar sugebės „iškrėsti“ per savo ilgą sportininko karjerą. Lietuvius jis gerbė, kaip ir lietuviai jį, o tarptautiniuose turnyruose, draugiškose rungtynėse nuolat virdavo atkaklios kovos tarp dviejų nacionalinių rinktinių.

CBSsports nuotr.

Pasiekimai

Dvidešimt metų – tiek jis atidavė oranžiniam kamuoliui, ir panašu, kad jam atiduos greičiausiai dar tiek pat, tik kiek kitoje rolėje. Vilerbane jis yra labai laukiamas, ir panašu, kad skirs didžiulį dėmesį savo valdomai komandai. Žaidėją Tony jau matėme, dabar turėsime galimybę pamatyti jį kaip pilnai atsidavusį klubo savininką. 4 NBA čempionų žiedai, 2013-ųjų metų Europos čempiono titulas (gana skaudus mums, lietuviams), 6 kartus NBA Visų Žvaigždžių rungtynių dalyvis. Sąrašą tikrai galima pildyti, lipdyti toliau, kol nusibostų. Žiūrėsime kaip pavyks šviežiam krepšinio vadybininkui, vesti ASVEL klubą į Eurolygos olimpą ir galbūt raškyti kitokio tipo apdovanojimus.

Savybės

Staigus, greitas, gebantis akimirksniu priimti sprendimus bei pasižymintis nuostabiu, demoralizuojančiu „floateriu“. Tokį Tony Parkerį aš atsimenu ir atsiminsiu ilgam. Nors nužvelgiant NBA karjeros statistiką, kažkokių labai įspūdingų skaičių nematome, tačiau tikrai neverta apsigauti. Kokybę, kokią jis išlaikė per 18-ą sezonų lygoje, tikrai galėtų pavydėti daugelis profesionalų.

Draugystė

Tumblr nuotr.

Įdedu nuotrauką, kuriai komentarų nereikia. Manau ir jums. Šitie trys ponai sukurdavo įsimintinus krepšinio spektaklius. O kaip gi be trenerio indėlio. Generolas Popovichius tikrai išreikalavo iš Tony, tik geriausių jo savybių aikštėje. Galiu tik padėkoti, kad tas nemigos naktis paversdavai prasmingomis ir džiugiomis, Tony! Gero poilsio!

Dalintis: