Nusprendžiau apie „Raptors“ neberašyti. Jie laimėjo ir jiems reikia leisti pasidžiaugti. Apie Kanados komandos kelią į žvaigždes rašiau visai nesenai. Tačiau komandai, kuri kito sezono pradžioje kraustysis iš Oklando į San Franciską, laukia labai daug galvos skausmų ir pasirinkimų metas, todėl nusprendžiau šįkart apie tai pakontempliuoti.

Kad ir kaip kitų NBA komandų fanai nemėgtų „Warriors“, jie tikrai turi gerbti tai, kokį žaidimą demonstravo ši komanda, net su „išbyrėjusia“ sudėtimi. Labai liūdna, kad šios baigiamosios sezono kovos pareikalavo tokios didelės kainos iš frančizės, kuri viską darydavo kaip iš vadovėlio, pastarąjį dešimtmetį. Protingi NBA naujokų biržos šaukimai, aiškūs laisvųjų agentų prioritetai, aukščiausio lygio vadyba – standartai sukurti pačios aukščiausios klasės. Nuo kito sezono – kraustymasis į naujutėlius „Chase Center“ krepšinio namus.

Chase Center nuotr.

Atrodytų viskas kaip ir neblogai. Tačiau kas nutiko per paskutines dvi finalo varžybas yra tikrai baugu, ir klubo vadybininkui Bobui Myersui reikės pasukti savo galvą, kaip suformuoti kovingą žaidėjų būrį, be dviejų žvaigždžių, 2019-2020 sportinei kampanijai. Birželio pabaiga – liepos pradžia (NBA laisvųjų agentų karštmetis) bus tikrai įdomi. Būdamas Golden State „Warriors“ šefų vietoje, bandyčiau savo ateitį susieti, tik su vienu iš traumą patyrusių žaidėjų. Turėti du damoklo kardus virš savo galvos yra per didelė prabanga. Tiek Kevino Duranto trūkęs achilas, tiek Klay’aus Thompsono trūkę kryžminiai kelio raiščiai yra labai rimtos traumos, ir tikrai ne visuomet po jų yra atkuriamos sėkmingos sportininkų karjeros.

Abu žaidėjai yra aukštos klasės žvaigždės, būsimieji NBA šlovės galerijos nariai, ir verti maksimalių kontraktų. Tačiau net nežinočiau kaip tą padaryti šioje konkrečioje situacijoje, nenuskausminant bent vieno iš dviejų paminėtų krepšininkų bei galvojant apie komandos ateities potencialą. Taip, visas kortas šioje situacijoje turi ir Kevinas Durantas. Jam priklauso galimybė vieniems metams pratęsti kontraktą, kurio vertė 31,5 mln. JAV dolerių. Jei jis lieka, tuomet Thompsoną išlaikyti vargu ar pavyktų. Na, nebent Joe Lacobas ir Peteris Guberis nebijo purtyti aukso klodų, iš savų kišenių, mokant milžinišką prabangos mokestį. Arba Klay’us pasirenka DeMarcuso Cousinso kelią ir pasirašo menkutį kontraktą. Tačiau būnant 28-erių, vargu ar tai būtų racionalus žingsnis. Taip pat aišku, kad „Kariams“ reikia mąstyti kaip stiprinti sudėtį ir užpildyti tas rotacijos skyles, kurios bus netekus puolimo lyderių.

USA Today nuotr.

Tokia štai situacija. Keisčiausia, kad nelabai jutau empatijos „Warriors“ šios serijos pradžioje. Norėjau, kad Torontas švęstų pirmąjį savo titulą. Tačiau kai iš rotacijos pradėjo kristi Oklando žaidėjai, turiu pripažinti, kad ir man buvo žavu stebėti nepasidavimo bei kovos pavyzdį. Kovingumo iš šios komandos vaikinų neatimsi. Steve’as Kerras per kelerius metus sukūrė krepšinio šedevrą. Ir taktinį, ir emocinį produktą, todėl nieko nuostabaus, kad komanda pamėgo tiek fanų visame pasaulyje. Žaidėjai taip pat. Kaip bus toliau šioje organizacijoje? Labai blogai nebus, tačiau suktis iš padėties reikės. Stephas Curry vis dar yra komandoje, vien tai yra didžiulis pozityvas. Bet jam reikia pagalbinių rankų. Kokia kaina už tai bus sumokėta, pamatysime jau visai netrukus.

Krepšinio ir sporto vasara tikrai nesibaigia. Laukia NBA naujokų birža, kurios metu paaiškės jaunųjų žaidėjų pirmosios karjeros stotelės, galbūt išvysime Anthony Daviso mainus. Liūdna tikrai nebus. Turinio apie karščiausius sporto įvykius irgi bus. Stay tuned!

Dalintis: