Lauren Holiday tikrai nėra nustebinta brolių sėkme. Ji ir jos trys broliai nuolatos žaisdavo du prieš du savo kiemo aikštelėje. Būdami vaikais, jie niekada neįsimindavo rungtynių rezultato, o tiesiog žaisdavo dėl malonumo. Tačiau žaidimas kieme buvo nepaprastai kietas, o kiekvienas iš Holiday vaikų nenorėjo nusileisti vienas kitam. Net ir prabėgus daugeliui metų, niekas nepasikeitė.

Krepšinis jai reiškia labai daug, net ir po to kas jai įvyko. Aaronas teigia: „Žmonės turėtų žinoti, kad ji buvo labai gera krepšininkė. Ji turbūt buvo geriausia iš mūsų keturių. Bet didžioji dalis žmonių to nežino, nes niekad nėra matę jos žaidžiančios.“ Aaronas ir Lauren būdami šeimos jaunėliais, neturėdavo galimybės rinktis kiemo komandų, tai dažniausiai darydavo broliai Jrue ir Justinas.

Lauren ir Aaronas po diplomo įteikimo (Lauren Holiday asmeninis archyvas)

Krepšininkų mama Toya nuolat matydavo savo vaikų peštynes, po nesėkmingo vieno ar kito diskutuotino epizodo gainiojant oranžinį kamuolį. „Ji buvo labai arši“, – Lauren ir Aarono vaikystės dvikovas prisimena Toya. Aaronas mamai antrina. „Ji nuolat žaisdavo labai kietai, kiekvieną akimirką kuomet turėdavo kamuolį rankose arba gynyboje.“ Lauren Holiday atkaklumas bei ryžtas persikėlė ir į kitas kasdienio gyvenimo sritis. Lauren visada prižiūrėdavo Aaroną, kaip savo sūnų, nors ji už jį vyresnė buvo viso labo trimis metais. Pradedant nuo paprasčiausių namų ruošos darbų iki žaidimo krepšinio aikštėje. Ji nuolat stebėdavo jaunėlį broliuką.

Lauren baigus vidurinę, ją pradėjo medžioti garsiausios NCAA universitetų komandos. Nieko nuostabaus, kad už akies užkliuvo ir UCLA „Bruins“ komandos pavadinimas. Universitetas netoli namų, be to jame žaidė ir brolis Jrue. Sprendimą priimti neužtruko, ir jau spalį Lauren Holiday debiutavo su „Bruins“ marškinėliais. „Atsimenu jos varžovę iš Oklahomos universiteto, ji buvo atkakli, stipri. Pagalvojau, gal ir gerai, bus įmesta tiesiai į ugnį ir išmoks labai daug. Kiekvieną ataką Lauren buvo tarsi prie oponentės prilipusi. „Bruins“ tas varžybas laimėjo“, – prisimena Toya Holiday. Visgi šis pasirodymas buvo ir pabaigos pradžia. Lauren nuolat norėjo išlaikyti tokį pat aukštą standartą, kokį pademonstravo pirmose rungtynėse, o tas intensyvumas pareikalavo didelės aukos. „Aš visad nervindavausi žiūrėdamas ją žaidžiant. Ji nuolat žaisdavo labai kietai“, – teigia dabartinis Indianos „Pacers“ įžaidėjas Aaronas Holiday.

Aaronas Holiday (USA Today nuotrauka)

Tuomet ir prasidėjo negandos, vienas smegenų sutrenkimas, antras, trečias. Mintys apie pasitraukimą iš sporto tapo vis realesnės. „Jaučiau, kad prarandu identitetą. Jaučiau, kad dabar aš būsiu šeimos nevykėlė“, – savo mintis po traumų atkuria Lauren. Paskutinis smegenų sutrenkimas prieš USC ekipą ir galutinis pasitraukimas iš sporto. „Jos asmenybė kardinaliai pasikeitė“, – sako Toya.

„Jaučiau, kad man nutiko tokie dalykai, kurių niekad nenorėjau, kad nutiktų“. Kuomet Lauren išgyveno vidinę emocinę dramą, Aaronas jau rinkosi koledžus, būsimajam karjeros etapui. Ir pasirinko vietą, kur sesei sportinėje aikštėje nepavyko tarti galutinio žodžio. Lauren padėjo jaunesniajam broliui prisitaikyti prie koledžo gyvenimo, davė jam vertingų patarimų. „Kuomet būdavome liūdni, nuolatos skambindavome vienas kitam, Aaronas dažniausiai sedėdavo savo bendrabučio kambaryje, o aš savo, dažnai susitikdavome, kalbėdavomės kartu. Kai jis čia atvyko, pradėjau jaustis kaip namie.“, – prisimena sesė.

2016 metais Lauren atsiėmė UCLA istorijos bakalauro diplomą. Šiuo metu ji moko Los Andželo pirmokus. „Mes vis dar kalbamės bent keletą kartų per savaitę“, – apie santykius su broliu kalba sesuo. Keletą kartų ji apsilankė ir Aarono rungtynėse, kuomet nuvyko į Indianapolį. „Aaronas yra žmogus, kokiu norėčiau būti, kai tapsiu kiek vyresnė. Ir aš jį saugosiu jį, kaip ir kitus brolius, iki tol, kol mirsiu“, – tikina 3 NBA atletų apsupta Lauren.

Tekste panaudota wbur.org radijo stoties informacija

Dalintis: