Madrido „Atletico“ sėkmės receptas nuo pat Diego Simeonės eros pradžios laikų buvo labai paprastas.

Aukščiausio lygio vartininkas, 8-9 darbininkai ir viena ar dvi puolimo superžvaigždės, kurios vien savo individualiu meistriškumu gali pridaryti didžiulių problemų varžovams.

Tų superžvaigždžių per šį laiką matėme daug ir įspūdingų – Antoine‘as Griezmannas, Diego Costa, Radamelis Falcao, Sergio Aguero. Dar iki Diego Simeones „matrasai“ turėjo Diego Forlaną.

Dabar atėjo Joao Felixo laikas. Už jį klubas nepagailėjo devynženklės sumos.

Rizika didelė. Jam dar tik 19 metų.

Sužaistas tik vienas pilnas sezonas Portugalijos lygoje, per kurį jis įmušė 15 įvarčių. Kaip 19-mečiui daug, kaip A. Griezmanno įpėdiniui – ne.

Be to, daugelis aukščiau paminėtų žvaigždžių klubui kainavo gana nedidelius pinigus, tad spaudimo lygis buvo visai kitoks.

Aišku, yra ir teigiamų faktorių. Pirma, „Atletico“ atsinaujinimas šią vasarą yra milžiniškas, tad sirgaliai tiesiog bus priversti būti atlaidesni. Antra, nėra taip, kad visa našta klius tik J. Felixui. Diego Costa, Alvaro Morata ir Nikola Kaliničius kartu sudėjus praėjusiame „La Liga“ sezone įmušė tik 10 įvarčių. Bet nė vienas jų nenustebintų, jeigu kitą sezoną įmuštų bent 15.

Galiausiai, J. Felixas nėra iš tų žaidėjų, kurių darbą reikia matuoti tik įvarčiais. Praėjusiame sezone jis atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Su kamuoliu jaučiasi puikiai, gerai mato aikštę ir tikrai gali rasti erdves, atlikti lemtingus perdavimus. Būdamas greitas duos daug naudos „Atletico“ greitoms atakoms.

Pirkinys gali ir nepasiteisinti, bet galbūt po kelių metų ir sakysime, kad buvo verta, o „Atletico“ vėl bus komanda, kuri kėsinasi laimėti visus turnyrus.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: