Šeštadienį Italijos futbolo čempionato komandos stojo prie starto linijos. Vieno įvykio, kuris būtų sudrebinęs futbolo šalį, nebuvo, tačiau daug klubų, kurie pasiruošę mesti iššūkį Turino „Juventus“, tą darys su naujais treneriais.

Naują vedlį turi ir daugkartiniai Italijos čempionai. Pristatau savo prognozes ir prognozuojamo TOP 10 vasaros veiklos aprašymus.

  1. Turino „Juventus“

Svarbiausias vasaros įvykis – naujas treneris. Maurizio Sarri atvyksta iš Londono „Chelsea“ stovyklos ir pakeitė Massimiliano Allegri. Visą vasarą komanda gyveno gandų sūkuryje, ypač daug prisklausėmė apie Paulo Dybalos ateitį. Tačiau kol kas jis vis dar „zebrų“ narys. Tačiau yra išvykusiųjų, kurie klube spėjo palikti gilų pėdsaką. Karjerą baigė Andrea Barzagli. Leonardo Spinazzola išvyko į „Roma“, Joao Cancelo – į „Manchester City“, Moise Keanas – į Liverpulio „Everton“. Atvyko 7 naujokai. Po metų grįžo legendinis vartininkas Gianluigi Buffonas („Paris Saint Germain“ (PSG) ). Atvyko gynėjai Merihas Demiralis („Sassuolo“), Matthijsas de Ligtas (Amsterdamo „Ajax“) ir Danilo („M. City“). Pasibaigus sutartims atvyko saugai Aaronas Ramsey (Londono „Arsenal“) ir Adrienas Rabiot (PSG). Nors kai kurie sirgaliai nepatenkinti klubo vasaros politika, tačiau pagal sudėtį „Juventus“ tikrai gerokai lenkia kitus konkurentus ir yra favoritai vėl apginti titulą.

2. „Napoli“

Vasarą „Napoli“ įsigijo keturis naujokus: gynėjus Giovanni di Lorenzo („Empoli“) ir Kostą Manolą („Roma“), saugą Elifą Elmą (Stambulo „Fenerbahce“) ir puolėją Hirvingą Lozano (Eindhoveno PSV). Nuostoliai – minimalūs. Raulis Albiolis išvyko į „Villarreal“, Amadou Diawara į „Roma“. Komanda sustiprėjo ir vėl bus pagrindinė grėsmė Turino „Juventus“.

3. Milano „Inter“

Pagrindinis vasaros įvykis – užkietėjusio juventinio, Milano „Inter“ sirgalių tarpe tikrai iki šiol ne itin mėgto Antonio Conte atvykimas į klubą kaip naujo vyriausiojo trenerio. Jis pakeitė Luciano Spaletti. Iš naujokų, didžiausią įspūdį daro Romelu Lukaku, atvykusio iš „Manchester United“ pavardė. Pasibaigus sutarčiai atvyko patyręs gynėjas Diego Godinas iš Madrido „Atletico“. Įsigyti trys saugai: Valentinas Lazaro (Berlyno „Hertha“) ir du išsinuomoti žaidėjai Stefano Sensi („Sassuolo“) bei Nicolo Barella („Cagliari“). Visą vasarą daug kalbėta apie aikštingojo kapitono Mauro Icardi ateitį, tačiau jis kol kas vis dar yra neišvykęs. Su kitu žaidėju, kurio A. Conte nepageidavo – Radja Nainggolanu atsisveikinti pavyko lengviau – jis išnuomotas į „Cagliari“. Gynėjas Miranda žais Kinijoje, o Ivanas Perišičius išnuomotas į Miuncheno „Bayern“. Vasaros permainas įvertinti sunku. Iš dalies komanda susilpnėjo. Tačiau dabar turi geresnį trenerį, kuris žino, kurie žaidėjai jam iš tikrųjų reikalingi.

4. Bergamo „Atalanta“

Po sėkmingo sezono beveik visi klubai svarbūs žaidėjai pasiliko (išimtis – Gianluca Mancini, išvykęs į „Roma“) ir mėgins užkariauti Čempionų lygą. Atvyko trys naujokai: gynėjas Martinas Škrtelas (Stambulo „Fenerbahce“), saugas Ruslanas Malinovskis („Genk“) ir puolėjas Luisas Murielis („Sevilla“). Nors klubui tikrai bus nelengva rungtyniauti dviem frontais, tačiau neabejoju, kad „Atalanta“ tikrai dalyvaus kovoje dėl medalių.

5. „AC Milan“

Pagrindinė permaina vasarą – naujas treneris. Klubo legendą Gennaro Gattuso pakeitė Marco Giampaolo, iki tol gana sėkmingai dirbęs su „Sampdoria“. Įsigyti penki naujokai. Gynybą sustiprino Theo Hernandezas (Madrido „Real“) ir iš Brazilijos atvykęs Leo Duarte. Saugų liniją papildė du „Empoli“ žaidėjai – Afrikos futbolo čempionato geriausiu žaidėju tapęs Ismaelis Bennaceras ir Rade Kruničius. Puolimą sustiprino Rafaelis Leao („Lille“). Nuostolių klubas išvengė. Pasibaigus sutartims išvyko Cristianas Zapata („Genoa“) ir Ignazio Abate. Patrickas Cutrone parduotas „Wolverhampton“ klubui. Komanda turėtų dalyvauti kovoje dėl vietos Čempionų lygoje.

6. „Roma“

Vasarą baigėsi trumpalaikis Claudio Ranieri kontraktas su „vilkais“. Jį pakeitė Paulo Fonseca, labai sėkmingai dirbęs su Donecko „Shakhtar“. Atvyko šeši naujokai. Tai vartininkas Pau Lopezas (Sevilijos „Real Betis“), gynėjai L. Spinazzola („Juventus“), Mertas Cetinas („Genclerbirligi“) ir išsinuomotas G. Mancini („Atalanta“) bei saugai A. Diawara („Napoli“) ir išsinuomotas Jordanas Veretoutas („Fiorentina“). Svarbiausias atsisveikinimas vasara buvo su klubo legenda ir kapitonu Daniele de Rossi, kuris išvyko į Argentiną. Klubą paliko ir gynėjai K. Manolas („Napoli“), Ivanas Marcano („Porto“), saugai Rickas Karsdorpas (nuoma į Roterdamo „Feyenoord“), Stevenas Nzonzi (nuoma į Stambulo „Galatasaray“) bei puolėjas Stephanas El Shaarawy, kuris nuo šiol žais Kinijoje. Komanda susilpnėjo, tačiau turbūt įsiterps į kovą dėl Čempionų lygos.

7. Romos „Lazio“

Atvyko penki naujokai. Tai gynėjas Denisas Vavro („Kobenhavn“), saugai Manuelis Lazzari (Feraros SPAL), Patrykas Dziczekas (Glivicų „Piast“) bei puolėjai Bobby Adekanye („Liverpool“) ir Jony (Vitorijos „Alaves“). Iš praėjusį sezoną turėjusių stambesnius vaidmenis žaidėjų, klubą paliko vienintelis Milanas Badeljis, išnuomotas į „Fiorentina“. Komanda sustiprėjo ir kovos dėl vietų Europos turnyruose.

8. „Torino“

Neįvyko nieko, apie ką būtų verta rašyti. Vasaros prioritetas buvo įsigyti tuos, kuriuos anksčiau pavyko sėkmingai išsinuomoti. Klubas neprarado nė vieno svarbesnio žaidėjo, neatvyko ir nė vieno tikro naujoko. Bet tai turbūt yra gerai. „Buliai“ išliks rimta jėga pirmajame dešimtuke.

9. „Fiorentina“

Pagrindinė vasaros naujiena – nauji savininkai. Dabar klubas priklauso italų kilmės amerikiečiui Rocco Commisso. Antras skambiausias vasaros įvykis – Francko Ribery atvykimas iš Miuncheno „Bayern“. Naujokų yra ir daugiau. Tai gynėjai Aleksa Terzičius (Belgrado „Crvena Zvezda“), Polas Lirola (nuoma iš „Sassuolo“), saugai Erickas Pulgaras („Bologna“), Milanas Badeljis (nuoma iš „Lazio“) ir Kevinas Prince‘as Boatengas („Sassuolo“). Klubą paliko pernai pagrindiniu vartininku buvęs Albinas Lafontas (nuoma į „Nantes“), gynėjai Vincentas Laurini („Parma“) ir į Braziliją išvykęs Vitoras Hugo bei į „Roma“ išnuomotas J. Veretoutas. Komanda tikisi sugrįžti į pirmąjį dešimtuką.

10. Genujos „Sampdoria“

Treneris M. Giampaolo paliko gilų įspaudą Genujoje. Dabar jis išvyko į „Milan“. Tačiau klubas vietoje jo pasamdė turbūt vieną iš trijų geriausių šiuo metu „Serie A“ dirbančių trenerių – Eusebio Di Francesco. Atvyko daug naujokų. Tai vartininkas Lorenzo Avogardi („Palermo“), gynėjai Julianas Chabotas („Groningen“), Tommaso Augello („Spezia“), Jeisonas Murillo („Valencia“) ir saugai Mortenas Thorsby („Heerenveen“), Fabio Depaoli ir Mehdi Leris (abu iš Veronos „Chievo“) bei iš Argentinos atvykęs Gonzalo Maroni. Išvyko du klubo lyderiai. Gynėjas Joachimas Andersenas („Lyon“) ir saugas Dennisas Praetas („Leicester“). Savo rolę turėjo ir Riccardo Saponara („Genoa“). Komanda susilpnėjo, tačiau turėtų išlikti pirmame dešimtuke.

Žemesnės vietos:

11. „Bologna“

12. „Sassuolo“

13. „Genoa“

14. Feraros SPAL

15. „Udinese“

16. „Parma“

17. „Cagliari“

18. „Brescia“

19. „Lecce“

20. Veronas „Hellas“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: