Pasibaigė pasirengimo pasaulio čempionatui etapas.

Paskutinės rungtynės parodė tai, kur mes dabar turbūt esame. Jeigu pirmosios rungtynės su Ispanija ar susitikimai su Serbija parodė, kad galime nugalėti ir pačius galingiausius, tai šiandienos susitikimas parodė, jog lygiai taip pat galime pralaimėti žemesnio kalibro komandai.

Čekija turi vieną NBA krepšininką ir keletą turinčių Eurolygos patirties. Tai tikrai žemesnio lygio komanda. Bet žaisdama darniai pridarė Lietuvai pakankamai daug bėdų. Nors mūsų stiprybė turėtų būti priekinė linija, tačiau čekai, turėdami neypatingo kalibro, bet stilistiškai nepatogių aukštaūgių atskleidė mūsų pažeidžiamumą.

Lietuva dabar nėra iš tų 5-6 elitinių pasaulio komandų, kurios savo uždaviniu galėtų laikyti tik medalius. Esame tarp panašaus skaičiaus galingų vidutiniokų, kurie gali įsiterpti į tą kovą, bet atsižvelgiant į žaidėjų išteklius, turbūt labiau yra orientuotos į ketvirtfinalio kartelę.

Turime du NBA žaidėjus ir dar penkis, kurie praėjusį sezoną žaidė Eurolygoje. Tie laikai, kai Eurolygoje žaisdavo dviženklis lietuvių skaičius yra praeityje. Turime ir Donatą Motiejūną, kuris rinktinei galėtų duoti labai daug, bet nesutaria su treneriu.

Galutinis dvyliktukas nenustebino, bet šiek tiek nuvylė. Pasaulio čempionate Lietuva turės tik tris aukštaūgius – Domantą Sabonį, Joną Valančiūną ir Paulių Jankūną. Martinas Gebenas būtų pridėjęs jėgos, nes P. Jankūnas yra nestabilus ir senstantis, o D. Sabonis ir J. Valančiūnas žaisti po 40 minučių negalės.

Taip, galbūt nelogiška paleisti Roką Giedraitį ir Arną Butkevičių, kurie į komandą atvyko po karjeros sezonų. Galbūt būtų atsisveikinta su R. Giedraičiu, bet jis blykstelėjo pačiu laiku.

Edgaras Ulanovas pasirengimo cikle yra blankokas, bet tai puikios Eurolygos komandos starto penketo žaidėjas, pasižymintis puikia gynyba.

Logiškiausia atkabinti būtų Joną Mačiulį, kuris galbūt dėl traumos (galbūt ir dėl amžiaus, juk neatsitiktinai dabar žaidžia Čempionų lygos, o ne Eurolygos klube) nežibėjo. Tačiau jis komandos senbuvis ir būtų sunku tikėtis, kad Dainius Adomaitis jį atkabintų.

Manau, kad Lietuva kitame pasaulio čempionate etape bet kokiu atveju bus. Jeigu bus gera diena – įveiksime Australiją, kuri su penkiais NBA žaidėjais potencialiai yra stipresnė.

Jeigu bus bloga diena, galime pralaimėti Kanadai. Senegalą manau, kad įveiksime. Bet kol kas klaustukų daugiau negu optimizmo.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: