Smagu matyti tokį ramų, užtikrintą ir nebanguojantį Lietuvos rinktinės žaidimą.

Dainius Adomaitis toliau tildo kritikus, puikiai sustyguodamas nacionalinės ekipos puolimą bei gynybą. Jis ir jo trenerių štabas turėtų susilaukti nemažai ovacijų ir pagyrimų. Visi rinktinės žaidėjai palieka dalelę savęs, nuostabiai pasirodė ir apie save šiandien priminė Edgaras Ulanovas. Puolime nuolatos esti rimtis, žaidimas logiškas, priimami labai geri sprendimai visų rungtynių metu. Gynyba taip pat nebloga, išskyrus Mindaugo Kuzminsko silpną pasirodymą gynybinėje pusėje.

Labai džiaugiuosi veteranų pasirodymu, tiek Kalnietis, tiek Mačiulis palieka įspūdį ir tikrai nesitraukia į žaidybines paraštes. Kažkokių didesnių minusų dar nepastebėjau šio pasaulio čempionato metu. Taip žaidimas gali būti dar geresnis, tačiau į kalną lipti dar galima, o ateinantis testas prieš Australija turėtų gerai išryškinti lietuvaičių galimybes prieš kelionę į kitą etapą.

Kanada tuo tarpu atrodė labai silpnai, o Nickas Nurse’as ir jo auklėtiniai šiame čempionate deramai pademonstruoti savęs nesugebėjo. Tiek taktiškai, tiek fiziškai atrodė nepasiruošę. Akivaizdu, kad šiai rinktinei trūksta ir ryškiausio kalibro žvaigždžių, todėl apie geresnius rezultatus reikės kalbėti tik ateityje.

Dalintis: