Mainai dažniau įvyksta Šiaurės Amerikos profesionalaus sporto lygose, o futbole jie reti.

Ir būtent paskutinę transferų lango dieną įvyko turbūt rimčiausias vasaros transferas vartininkų kategorijoje. Keyloras Navasas persikelia į „Paris Saint Germain“ (PSG) , o Alphonse Areola keliasi į Madrido „Real“.

Madridui reikia antro vartininko, kuris būtų patikimas, bet kartu ir nekeltų didelės grėsmės Thibaut Courtois, kaip pagrindinio vartų sargo, pozicijoms. Buvo aišku, kad K. Navasas nebenori būti dubleriu ir du pasaulinės klasės vartininkai viename klube sunkiai išsitenka.

PSG būtent ir reikėjo aukščiausio lygio vartininko. Jų sudėtis praktiškai nuo pat šeichų eros pradžios pasižymi disbalansu. Pavyzdžiui, pernai puolime buvo talento perteklius, o gerų centro saugų trūko. Modernioje PSG eroje klubas neturėjo ir pasaulinės klasės vartininko pačiame jėgų žydėjime. Iš dalies juo galėtume laikyti Gianluigi Buffoną, tačiau jo karjera jau artėja prie pabaigos, o būtent padarytos klaidos daug prisidėjo prie sensacingo iškritimo iš Čempionų lygos. Dabar jie turės žmogų, kurio refleksai yra aukščiausiame lygyje.

Madrido „Real“ naujokas irgi nėra iš kelmo spirtas. Jam 26-eri – kaip vartininkas, dar jaunas. Turi neblogus refleksus, ypač kai smūgiuojama iš arti. Nėra linkęs į „kliurkas“. Madride atsakomybės turės mažiau, bet jeigu reikės, gėdos klubui turbūt nepadarys.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: