Daugelio sportų šakų apžvalgininkai reitinguoja komandas pagal pasirodymus (power rankings). Šį sezoną tą darysiu su Čempionų lyga, atsižvelgdamas į komandų rezultatus ir turnyrinę padėtį ir galimybes triumfuoti turnyre. Šiandien – vaizdas po pirmos savaitės.

  1. „Paris Saint Germain“

Kai komanda be Kyliano Mbappe, Edinsono Cavani ir Neymaro namie sutriuškina pagrindinius konkurentus dėl pirmos vietos – Madrido „Real“ (ir tuo turbūt užsitikrina pirmą vietą grupėje), negalima nesižavėti. Po slogesnių patirčių pernai, šiemet Thomas Tuchelis nusiteikęs pagaliau komandos savininkams parodyti, ką gali.

2. „Manchester City“

Anglų klubas buvo vienas vos iš trijų favoritų grupės komandų, kurios pirmame ture įsirašė tris taškus. Donecko „Shakhtar“ įveiktas lengvai. Tai nėra lygiavertis varžovas „miestiečiams“, tačiau iš visų konkurentų grupėje turbūt rimčiausias.

3. Miuncheno „Bayern“

Padarė tai, ką ir turėjo padaryti. Belgrado „Crvena Zvezda“ neturėtų būti to kalibro varžovas, kuris bavarams kelia problemas.

4. Turino „Juventus“

Po slogaus pirmo kėlinio Madride kovojant su „Atletico“, antrame surengė neblogą pasirodymą. Nors pergalė išslydo iš rankų, lygiosios pagrindinio konkurento stadione yra nebloga paraiška į pirmą vietą grupėje.

5. Madrido „Atletico“

Akivaizdu, kad Diego Simeonei dar reikia laiko padirbėti su nauju klubo branduoliu. Tačiau epizodais „matrasai“ buvo puikūs ir lygiosios tame mače buvo logiškiausias rezultatas.

6. „Barcelona“

Pasirodymas nebuvo labai įkvepiantis, tačiau taškas pagrindinių konkurentų stadione yra geras pasiekimas. Belieka tikėtis, kad grįžus L. Messi reikalai puolime pasitaisys.

7. Madrido „Real“

Vakaras buvo prastas, bet sezonas ilgas. Zinedine‘ui Zidane‘ui ir kompanijai dar nebūtina grupėje pasiekti įspūdingos formos. Paryžius tokių didelių permainų vasarą neturėjo, todėl jų pergalė pirmame ture buvo logiška, tik skaudoka rezultato prasme.

8. „Tottenham Hotspur“

Pirėjo „Olympiacos“ nėra tokia komanda, kuri turėtų sukelti problemų „Tottenham“. Taškų praradimas yra skaudus, nes „Bayern“ pirmame ture lengvai susitvarkė su savo varžovais, kurie vargu ar žymiais stipresni už graikus.

9. „Valencia“

Nors trenerio atleidimas supykdė komandą, bet „šikšnosparniai“ išsivežė tris taškus iš Londono „Chelsea“ stadiono, o „aristokratų“ tikslai tikrai neapsiriboja vien patekimu į aštuntfinalį.

10. „Napoli“

Istorija pasikartojo – „Liverpool“ iš Neapolio antrus metus grįžo be taškų. Tai gera paraiška kaunantis dėl pirmos vietos grupėje, nes dvi likusios komandos meistriškumo grandams nusileidžia.

11. „Liverpool“

Pralaimėjo komandai, kuri popieriuje tikrai silpnesnė. Carlo Ancelotti Jurgenui Kloppui priminė, kad pralaimėjimas Neapolyje galbūt reiškia triumfą Čempionų lygoje. Tačiau jo pakartojimui šios rungtynės nėra menkas smūgis. Tarpusavio rungtynių rezultatas gali būti faktorius šioje grupėje, o iš antros pozicijos keliauti link triumfo yra sunkiau.

12. Londono „Chelsea“

Kai namų stadione kovoji dėl taško, o ne dėl trijų su potencialiai silpnesne komanda, akivaizdu, kad vakaras nebuvo labai nusisekęs. Nors norisi „aristokratus“ priskirti lyderių grupei, bet tai jiems dar reikės įrodinėti.

13. Dortmundo „Borussia“

Vien dėl to, jog neiškovojo pergalės, kuri buvo ranka pasiekiama, negaliu „prūsų“ kelti į aukštesnę poziciją. Žaidimo prasme viskas buvo puiku ir vokiečiai kol kas atrodo kaip didžiulė grėsmė visoms grupės komandoms ir sunku įsivaizduoti atkrintamąsias varžybas be jų.

14. „Leipzig“

Pergalė Lisabonoje leidžia jiems tapti grupės lyderiais. O kadangi tai visiškai lygiavertis ketvertas, ankstyvas išsiveržimas į priekį yra labai svarbus.

15. Amsterdamo „Ajax“

Nesunkiai susitvarkė su vasarą stipriai nukraujavusiu „Lille“. Visgi, iki antrojo turo nuo „Ajax“ galimybių vertinimo susilaikysiu. Šis testas per mažai įrodantis.

16. Sankt Peterburgo „Zenit“

Taškas Lione yra labai svarbus. Rungtynių statistika rodo, kad „Lyon“ puolime buvo aktyvesnė komanda, tad „Zenit“ pasisekė, jog nepralaimėjo.

17. „Lyon“

Sylvinho debiutas Čempionų lygoje svilstelėjęs. Komanda nepralaimėjo, tačiau tokiame konkurencingame ketverte reikia namuose taškų neprarasti.

18. Donecko „Shakhtar“

Namuose kovos su „Manchester City“ neužmezgė, bet tai nesvarbu. Ir taip buvo aišku, kad „šachtininkams“ labiausiai reikia rūpintis mūšiais dėl antrosios vietos, o čia realiausiu konkurentu atrodžiusi Bergamo „Atalanta“ pasirodė tragiškai.

19. Lisabonos „Benfica“

Namie nusileido „Leipzig“. Rezultatas blogas, bet kitame mače varžovai sužaidė lygiosiomis, taigi, per toli nuo portugalų nepabėgo.

20. Milano „Inter“

Kai komanda, treniruojama Anglijos ir Italijos čempiono namie išvargsta lygiąsias su Prahos „Slavia“, akivaizdu, kad yra daug problemų, kurių kovos „Serie A“ dar neatskleidė. Kita vertus, Antonio Conte niekada Čempionų lygoje nežibėjo.

21. Zagrebo „Dinamo“

Įspūdingai sutriuškino Bergamo „Atalanta“, kuri teoriškai yra visa galva stipresnė komanda. Tačiau kol kas vis dar nelabai tikiu, kad kroatai gali patekti į kitą etapą. Paprastai Europos turnyrų grupėse (ypač Čempionų lygoje) jie yra patrankų mėsa. Kad įsitikintume, jog šis sezonas yra išimtis, reikia daugiau rungtynių.

22. Maskvos „Lokomotiv“

Pergalė Leverkuzene buvo netikėta – daug kas „geležinkeliečius“ buvo tvirtai išbraukę iš kovos dėl patekimo į kitą etapą. Jeigu pavyktų bent tašką sužvejoti mūšiuose su „Juventus“ ir „Atletico“, tada padėtį vertinti reiktų dar rimčiau.

23. Pirėjo „Olympiacos“

Namie iškovojo tašką kovoje su „Spurs“. Neblogas rezultatas, tačiau tikėjimo, kad tai graikams padėtų užsikabinti kovoje dėl antros vietos, kol kas neturiu.

24. Prahos „Slavia“

Įvarė siaubo Milano „Inter“ komandai ir išsivežė tašką. Visgi, tiek „Barcelona“, tiek „Borussia“ atrodo gerokai mažiau pažeidžiamos komandos, tad gali būti, jog šis taškas bus ir paskutinis grupių etape.

25. Leverkuzeno „Bayer“

Nors Turino „Juventus“ ir Madrido „Atletico“ turi savų problemų, tačiau pralaimėjimas namie veikiausiai eliminuoja „Bayer“ iš kovos dėl pirmų dviejų vietų.

26. Bergamo „Atalanta“

Gian Piero Gasperini lygiai du kartus yra vadovavęs klubui Čempionų lygos rungtynėse. Statistika – 0 pergalių, 0 įmuštų įvarčių ir penki praleisti, nors jį testavo „Trabzonspor“ ir Zagrebo „Dinamo“. Kitame ture italai privalo namie įveikti Donecko „Shakhtar“

27. „Salzburg“

Iškovojo įspūdingą pergalę prieš „Genk“. Netikėta tik tai, kad pergalė įspūdinga. Rimta paraiška į Europos lygą, bet „Napoli“ ir „Liverpool“ yra laipteliu aukščiau. ,

28. Stambulo „Galatsaray“

Sudėtis vasarą gerokai sustiprėjo, tačiau iš „Brugge“ stadiono turkai grįžo su tašku ir be įvarčių. Norint sukelti bent teorinę grėsmę (dabar turbūt Madrido „Real“), pergalė buvo būtina.

29. „Brugge“

Iškovojo tašką namie su „Galatasaray“. Tikėtina, kad šis taškas yra pirmas ir paskutinis.

30. Belgrado „Crvena Zvezda“

Blogai yra ne pralaimėti Miunchene prieš „Bayern“. Blogai yra tai, kad Pirėjo „Olympiacos“ jau turi vieną tašką.

31. „Lille“

Pirmasis turas parodo, kad prancūzams bus labai sunku pasiekti bent jau trečią vietą grupėje.

32. „Genk“

Viena silpniausių komandų turnyre triuškinančiai pralaimėjo kitai, kuriai būtų galima lipdyti tą pačią etiketę – „Salzburg“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: