Antroji čempionų lygos savaitė baigėsi. Šiame tekste – reitingas po jos, atspindintis tiek dabartinę klubų formą, tiek galimybes laimėti trofėjų.

  1. (3) Miuncheno „Bayern“

Po vieno epiškiausių klubo vakarų Čempionų lygos istorijoje Niko Kovačo kritikų ratas susitrauks. Jau po dviejų turų +5 taškai prieš pagrindinius konkurentus dėl pirmos vietos grupėje ir įspūdingas įvarčių santykis.

2. (1) „Paris Saint Germain“ (PSG)

Pasiekta nelengva pergalė prieš Stambulo „Galatasaray“. Tačiau geroji naujiena yra ta, kad Madrido „Real“ murkdosi grupės dugne ir pirmą vietą paryžiečiai praktiškai jau turi.

3. (2) „Manchester City“

„Miestiečių“ grupė yra labai lengva. Pergalė prieš Zagrebo „Dinamo“ iškovota ne taip lengvai, tačiau klubo pozicijos tokios, kad tai viena iš vos keturių komandų, kurios dar neprarado taškų.

4. (4) Turino „Juventus“

Gana avantiūristišką futbolą demonstruojantis Leverkuzeno „Bayer“ buvo lengvas grobis italams. Jų pozicijos geros. Po dviejų mūšių su Maskvos „Lokomotiv“ lauks tikrasis grupės finalas – kova su Madrido „Atletico“.

5. (5) Madrido „Atletico“

Ispanai išsivežė tris taškus iš Maskvos. Jų situaciją analogiška Turinui –du mačai su silpnesniu varžovu, o tada mūšis dėl pirmos pozicijos.

6. (6) „Barcelona“

Futbolas neįtikinantis, bet tris taškus komanda įsirašė. Per du mūšius su Prahos „Slavia“ katalonai turės progą gerinti žaidimą ir galbūt pabėgti nuo Milano „Inter“ ir Dortmundo „Borussia“.

7. (12) Londono „Chelsea“

Iškovoti trys taškai Lilyje. Tai turbūt privaloma visiems grupėms klubams, nes „dogai“ vasarą labai nukraujavo. „Aristokratų“ ateitį labiausiai lems du pasimatymai su Amsterdamo „Ajax“

8. (11) „Liverpool“

Pirmavo 3:0, bet varžovai galėjo „Anfield“ auditorijai priminti Stambulo stebuklą. Kol kas komanda visiškai neįtikina ir geros formos namų fronte į Europą nenusineša. 6 taškai dvikovose su „Genk“ bus būtinybė.

9. (15) Amsterdamo „Ajax“

6:0. Toks dviejų olandų klubo rungtynių rezultatas. Jeigu pirmą pergalę buvo galima nurašyti pasimatymui su silpniausia grupės komanda, dabar išvykoje sutriuškinta „Valencia“. Vyrukai turbūt negirdėjo, kad klube nebeliko Frenkie de Jongo ir Matthijso de Ligto.

10. (7) Madrido „Real“

„Santiago Bernabeu“ stadionas matė, kaip karališkasis klubas vos išneša sveiką kailį iš kovos su kuklia „Brugge“ komanda. PSG tolsta. Stambulo „Galatasaray“ įrodė, kad su jais žaisti nelengva. Bet „Real“ privalo iškovoti šešis taškus su turkais, jeigu nori dar bent kiek palaikyti įtampą kovoje dėl pirmos vietos.

11. (8) „Tottenham Hotspur“

Mauricio Pochettino turi kuo greičiau spręsti didžiulę krizę. Tai rimtesni dalykai negu „Liverpool“ ar Madrido „Real“ stovyklas kamuojančios bėdos – komanda slogiai atrodo ne tik Europoje, nors tarpsezoniu sudėtis tikrai sustiprėjo.

12. (13) Dortmundo „Borussia“

Turėjo gana sunkias rungtynes su Prahos „Slavia“, kurios baigėsi pergalingai. Dabar jie pirmi grupėje ir nuo dviejų mūšių su Milano „Inter“ priklausys tolimesnis komandos likimas.

13. (10) „Napoli“

Lygiosios su „Genk“ gerokai gadina reikalus. Pergalė buvo būtina – dabar ir „Liverpool“, ir „Salzburg“ atsilieka vos vienu tašku. Tai gerokai sukomplikuoja padėtį.

14. (17) „Lyon“

Išvykoje užtikrintai parklupdyta ankstesnė grupės lyderė „Leipzig“. Sylvinho kėdė jau buvo įkaitusi iki raudonumo, o dabar įtampa Lione bent iki savaitgalio derbio su „Saint Etienne“ kiek atlėgs. Laukia du labai svarbūs mūšiai su Lisabonos „Benfica“, kuri kol kas be taškų. Šias rungtynes „Lyon“ laimėti privaloma.

15. (16) Sankt Peterburgo „Zenit“

Namie užtikrintai įveikė Lisabonos „Benfica“. Nors G grupėje dar labai sunku prognozuoti įvykius, bet rusų pozicijos dabar gana tvirtos.

16. (18) Donecko „Shakhtar“

Paskutinėmis minutėmis iškovojo pergalę prieš Bergamo „Atalanta“. Šie trys taškai labai svarbūs, nes dabar lauks du mūšiai su nominaliai silpniausia grupės komanda – Zagrebo „Dinamo“. 6 arba 4 taškai praktiškai garantuotų patekimą į kitą etapą.

17. (9) „Valencia“

Po euforinės pergalės prieš Londono „Chelsea“, ant žemės nuleido „Ajax“. Bet šikšnosparnių pozicijos stiprios, ypač jeigu per du kitus turus iškovos 6 taškus rungtynėse su „Lille“, kurie kol kas yra akivaizdūs grupės autsaideriai.

18. (14) „Leipzig“

Trys taškai po dvejų rungtynių grupėje iš keturių lygiaverčių komandų nebūtų labai blogas rezultatas, jeigu ne tai, kad vokiečiai pralaimėjo namie prieš šį sezoną gana blankiai žaidžiantį „Lyon“. Su Sankt Peterburgo „Zenit“ kovoti bus ne ką lengviau.

19. (20) Milano „Inter“

Sužaidė puikias 45 minutes Barselonoje, tačiau pergalei to buvo per maža. Dabar jų likimą labiausiai lems du pasimatymai su Dortmundo „Borussia“.

20. (21) Zagrebo „Dinamo“

Kroatams jokia naujiena žaisti Europos turnyrų grupių etapuose. Tačiau po truputį jie tampa ne tik patrankų mėsa. Rungtynėse su „Manchester City“ pavyko pasiekti garbingą rezultatą, o dabar du mačai prieš Donecko „Shakhtar“ galbūt leis ir kabintis į atkrintamąsias varžybas.

21. (22) Maskvos „Lokomotiv“

Namie prieš Madrido „Atletico“ atsilaikė kėlinį. Pralaimėjimas buvo tikėtiniausias rezultatas, bet kol kas „geležinkelininkai“ atrodo realiausi kandidatai grupėje užimti trečią vietą.

22. (27) „Salzburg“

Nesinori anksčiau laiko pervertinti austrų, bet Carlo Ancelotti vietoje tikrai miegočiau neramiai. Austrai Čempionų lygoje įmušė jau 9 įvarčius ir buvo labai arti to, kad iškovoto tašką „Anfield“. Bent trys taškai per dvi kovas su „Napoli“ reikštų rimtas galimybes pakovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

23. (30) Belgrado „Crvena Zvezda“

Pasinaudodami kiekybine persvara iškovojo pergalę prieš Pirėjo „Olympiacos“, kuri labai svarbi kovoje dėl trečios vietos. Jeigu pavyktų pasinaudoti prastoka „Tottenham“ forma ir iškovoti bent tašką per dvejas rungtynes, dideli šansai, kad sezonas Europoje prasitęs ir 2020 metais.

24. (19) Lisabonos „Benfica“

Kol kas 0 taškų, bet dar ne tragedija. Šį kartą pralaimėta Sankt Peterburge, kur nelengva niekam. Dabar laukia du finalai prieš „Lyon“. Klysti nebegalima, o ir pats „Lyon“ tikrai ne stulbinančios formos.

25. (25) Leverkuzeno „Bayer“

Turino „Juventus“ su vokiečiai žaidė katės ir pelės žaidimą. Peterio Boszo žaidimo stilistika visai patraukli, bet ypač Europoje vargu ar pergalinga.

26. (26) Bergamo „Atalanta“

Gian Piero Gasperini komandų statistika Čempionų lygoje ir toliau kraupoka – 0 pergalių per trejas rungtynes, bet dabar bent jau pirmas įvartis krito. O dabar laukia du susitikimai su kol kas galingiausiu sutiktu varžovu – „Manchester City“. Be bent trijų taškų per dvejas rungtynes italai Čempionų lygoje neturi ką veikti.

27. (29) „Brugge“

Galėjo išsivešti pergalę iš „Santiago Bernabeu“. Nepavyko, bet ir taškas yra puikus pasiekimas. Tačiau tokioje galingoje grupėje visgi turbūt vieninteliu realiu scenarijumi išlieka trečioje vieta grupėje.

28. (24) Prahos „Slavia“

Sužaidė dar vienas puikias rungtynes, bet rezultatas neigiamas. Dortmundo „Borussia“ tiesiog per kietas riešutas čekams. Nors pagal dabartinę turnyrinę padėtį „Slavia“ dar neturėtų būti nurašoma, bet veikiausiai dvi kovos su „Barcelona“ juos eliminuos iš lenktynių dėl atkrintamųjų varžybų.

29. (28) Stambulo „Galatasaray“

Garbingai priešinosi PSG. Tačiau blogiausias dalykai yra tai, kad „Brugge“ iškovojo netikėtą tašką Madride. O tai reiškia, kad jeigu abu grupės gigantai toliau taškų nedalins, Stambule belgams užteks lygiųjų, jog pratęstų savo sezoną Europoje.

30. (23) Pirėjo „Olympiacos“

Išvyko pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“. Pergalė būtų leidusi gerokai padidinti įtampą „Tottenham“, o dabar visgi labiau teks orientuotis į kovą dėl trečios vietos grupėje ir šioje kovoje iniciatyva kol kas nėra graikų pusėje.

31. (32) „Genk“

Taškas prieš „Napoli“ yra pozityvas. Tik vargu ar tai ką nors keičia. Abejoju, ar daugiau taškų belgai iškovos.

32. (31) „Lille“

Rungtynės su Londono „Chelsea“ nebuvo prastos, bet „dogai“ liko be taškų. Grupė labai sunki ir „Lille“ ateitį labiausiai lems du susitikimai su „Valencia“. Be taškų per juos turbūt neliks, bet vargu ar rimčiau įsijungs į kovą dėl atkrintamųjų varžybų.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: