Paskutinį kartą Lietuva per rinktinių langą su dvejomis oficialiomis rungtynėmis nė karto nebuvo sutriuškinta pernai rugsėjį.

Kada paskutinį kartą stadionas taip nuoširdžiai po švilpuko plojo lietuviams, atsiminti būtų dar sunkiau.

Taip, 0 taškų yra 0 taškų. Paskutiniai du atrankos ciklai buvo geresni jeigu vertinsime pagal taškus ir įvarčių santykį.

Tačiau ši grupė yra gal net ir pati stipriausia, kurioje mes žaidėme per paskutinį dešimtmetį. O Valdas Urbonas mokosi iš savo klaidų ir po truputį formuoja visai patrauklų komandos veidą.

Optimizmo daug ir todėl, kad šiandien matėme gal netgi antrą Lietuvos vienuolikę. Be pagrindinio vartininko ir trijų geriausių atakuojančių žaidėjų. Tai išeis į naudą ir V. Urbonui. Akivaizdu, kad Justas Lasickas, Paulius Golubickas, Deividas Matulevičius, Donatas Kazlauskas kartu su Arvydu Novikovu, Fiodoru Černychu ir Vykintu Slivka gali būti patrauklus komandos kūrybinis branduolys. Aišku, visi kartu jie aikštėje nežais. Justą Lasicką turbūt reikia apskritai mesti į krašto gynėjo poziciją, kuri yra žymiai labiau pažeidžiama. O likusieji su kamuoliu gali nuveikti įdomių dalykų. Mūsų žaidimas per daug nuspėjamas, kai viskas vyksta tik per Novikovą su Černychu. Reikia daugiau dinamikos, įvairesnių rotacijų.

Algimanto Liubinsko ar Jose Couceiro komandos netgi neturėjo tokio kūrybingų žaidėjų branduolio.

Bet turėjo tai, kas šį vakarą buvo liūdnoji dalis – solidų branduolį prie savo vartų. Čia padėtis žymiai keblesnė, nors Edvino Girdvainio ir Lino Klimavičiaus tandemas turbūt yra tai, ką geriausio gali šiuo metu pasiūlyti Lietuva.

Su stabiliai sveiku Edvinu Šetkumi Lietuva šiame cikle tikrai galėjo praleisti mažiau (net ir įvertinus prastą E. Šetkaus vakarą su Portugalija).

Šiame lange Lietuva atsilaikė ir fiziškai. Kiek čia pasikeitimų fiziniame pasiruošime išdava, kiek gal net aukštesnis motyvacijos lygis (bent jau lyginant su Igorio Pankratjevo laikais dabar jis fantastiškas, E. Jankausko laikotarpį vertinti šiuo aspektu sunkiau) pasakyti sunku, bet tai geras ženklas.

Man susidaro vaizdas, kad Valdas Urbonas žino ką daro. Taip, jis klysta. Bet jeigu jam duotume daugiau laiko, galbūt vėl būtume ta komanda, kurią bent jau už gerą kovą nuoširdžiai giria visi varžovai.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: