Visada paprasčiausia pakeisti trenerį.

Miuncheno „Bayern“ vakar atleido Niko Kovačą. Kai jis buvo paskirtas klubo vadovų, tada toks žingsnis atrodė gana keistas. Jo Kroatija 2014 metų pasaulio čempionate žaidė gražiai, bet ne pergalingai. Frankfurto „Eintracht“ klube jis buvo sėkmingas, bet čia reikalavimai kitokie.

Praėjusio sezono pirmas pusmetis neįtikino, antras tikrai įtikino. O ir šį sezoną ne viskas taip blogai – Čempionų lygoje klubas dar neprarado taškų, Bundeslygoje startas lėtokas, bet dar niekas neprarasta.

Taip, galima trenerį kaltinti dėl lėto starto Bundeslygoje. Bet problemos gilesnės. Vasarą išvyko Arjenas Robbenas ir Franckas Ribery, kurių vaidmuo komandoje vis slopo. Dabar Kingsley Comanas ir Serge‘as Ganrrby turi imtis lyderystės. Jie dar jauni, reiks laiko.

Protu nesuvokiama, kodėl vasarą buvo parduotas Matsas Hummelsas. Benjaminas Pavardas ir Lucas Hernandezas gali žaisti centre, bet geriau atrodo kraštuose. Savaitgalio fiasko šis vasaros sprendimas turėjo didelė įtaką – klubą krečia traumų krizė.

Naujam treneriui pirmiausia ir reikia tvarkyti gynybą. Ypač nežiba krašto gynėjai, varžovams leidžiama susikurti per daug progų.


Kandidatai? Thomas Tuchelis bent metus darbą dar turi, Ralfas Rangnickas nepratęs dirbti su tiek daug šefų virš savo galvos. Erikas Ten Hagas nenori palikti Amsterdamo „Ajax“ sezono viduryje. Tad realu, kad nuolatinis treneris atsiras dar negreitai ir priklausomai nuo padėties rinkoje.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: