Jau yra aiškios 8 komandos, kurios dalyvaus Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose. O šiame tekste – tradiciškai visos komandos išrikiuotos pagal pasirodymą šiame sezone.

  1. (3) Turino „Juventus“

Iš penkių komandų, kurios jau yra užsitikrinę pirmą vietą grupėje, „zebrai“ turėjo bene sunkiausią grupę. Pergalė prieš „Atletico“ viską sudėliojo į savo vietas.

2. (1) Miuncheno „Bayern“

Fantastiškas Roberto Lewandowskio vakaras. Visi tikslai jau pasiekti, o paskutiniame ture namie reiks priimti motyvuotą revanšui „Tottenham“. (2)

3. „Paris Saint Germain“

Madride nežaidė geriausių savo rungtynių, bet išsigelbėjo. Nors grupės turnyras įveiktas labai sklandžiai, Thomas Tuchelis dar neįrodė, kad yra tinkamo lygio treneris tokiai ambicingai komandai.

4. (4) „Manchester City“

Su Donecko „Shakhtar“ tikrai nesužaidė geriausių savo rungtynių. Tačiau grupės pajėgumas toks, kad to ir nereikėjo.

5. (6) „FC Barcelona“

Gana užtikrintai susitvarkė su Dortmundo „Borussia“. Katalonų kreivė (bent jau Čempionų lygoje) kyla į viršų.

6. (10) „Tottenham Hotspur“

Pirėjo „Olympiacos“ sukėlė nemažai problemų Jose Mourinho. Bet „Spurs“ parodė charakterį ir pelnytai laimėjo.

7. (7) Madrido „Real“

Sužaidė 80 gerų minučių. Kai pradės žaisti 90 prieš aukščiausio lygio varžovus, tada bus galima pasakyti, kad krizė įveikta.

8. (5) „Liverpool“

Gal lygiosios namie su „Napoli“ ir nėra linčiavimo vertas rezultatas, bet italai šį sezoną turi daug problemų ir aikštėje, ir už jos ribų. „Salzburg“ paskutiniame ture gali pateikti nemalonių netikėtumą, nors „Liverpool“ pakaks taško.

9. (8) Londono „Chelsea“

Valensijoje „aristokratai“ tikrai galėjo laimėti. Dabar pergalė bus beveik būtina namie žaidžiant su „Lille“. Tai tikrai ne tas varžovas, kurio reiktų bijoti.

10. (9) Madrido „Atletico“

Diego Simeone tikrai miega neramiai. Komandos puolimas veikia labai prastai. „Bayer“ kitame ture namie priims „Juventus“, kuriems rungtynės nieko nelems. Nesistebėčiau, jeigu vokiečiai laimėtų. Tada „Atletico“ privalėtų namie įveikti Maskvos „Lokomotiv“. O skurdaus puolimo komandos dažnai perdega įspaustos į kampą.

11. (11) „Leipzig“

Vos išsigelbėjo namuose prieš Lisabonos „Benfica“. Tačiau vis tiek kišenėje jau turi kelialapį į kitą etapą ir Lione užtektų taško, kad būtų pirmi grupėje.

12. (12) „Napoli“

Taškas Liverpulyje reiškia, jog analogiškas rezultatas namie prieš „Genk“ italus pasiųstų į aštuntfinalį. O tai nebus sunkus darbas.

13. (16) Amsterdamo „Ajax“

Padarė tai, ką turėjo padaryti – iš Lilio parsivežė tris taškus. Dabar lygiosios namie su „Valencia“ garantuotų pateikimą į aštuntfinalį.

14. (17) Donecko „Shakhtar“

Pergalė atvertų duris į kitą etapą nepriklausomai nuo kitų rungtynių. Namie „kurmiai“ priims Bergamo „Atalanta“. Užduotis nėra neįvykdoma, tikėtina, kad užteks ir lygiųjų.

15. (19) Sankt Peterburgo „Zenit“

Rusams po pergalės prieš „Lyon“ garantuotai duris į kitą etapą tikrai atvertų pergalė Lisabonoje. „Benfica“ likimas nėra vien jų pačių rankose ir šansai žengti į Europos lygą daugiau teoriniai. Tad rusams turėtų pavykti pasiekti reikalingą rezultatą.

16. (13) „Valencia“

Nelabai yra Europoje tokio lygio klubas, kurį reiktų maišyti žemėmis dėl prarastų taškų žaidžiant su „Chelsea“. Tačiau dabar duris garantuotai į kitą etapą „šikšnosparniams“ atvers tik pergalė Amsterdame. Taško turbūt nepakaks.

17. (18) Milano „Inter“

Nelengvai laimėjo Prahoje. Dabar viskas spręsis Barselonoje. Katalonams rungtynės nieko nereikš, o „Inter“ tik pergalės atveju garantuotai bus aštuntfinalyje. „Barca“ turi savo problemų, tad bus motyvuota.

18. (15) Dortmundo „Borussia“

Suklupo Barselonoje. Namie laimėti prieš „Slavia“ bus būtina, o tada reiks tikėtis, kad „Inter“ praras taškus Barselonoje. Scenarijus visiškai realistiškas, bet „prūsų“ likimas ne tik jų pačių rankose.

19. (14) „Lyon“

Prastas vakaras Sankt Peterburge labai sukomplikavo padėtį. Dabar reiks laimėti Leipcige (vokiečiai kovoja tik dėl pirmos vietos grupėje) ir tikėtis to, kad „Benfica“ namie įveiks „Zenit“. Neatrodo itin realus scenarijus.

20. (20) Bergamo „Atalanta“

Italai kyla į kovą. Dabar bus reikalinga pergalė Ukrainoje. O tada dar „Manchester City“ pergalė Zagrebe. Yra gerokai sunkesnių scenarijų, nors Bergamo klubas savo padėties ir nekontroliuoja.

21. (21) Leverkuzeno „Bayer“

Reiks namie įveikti „Juventus“. Turbūt įmanoma, nes „zebrams“ tai bus nereikšminga kova. Sunkiau tikėtis, kad dėl nieko nebekovojantis „Lokomotiv“ tašką iškovos Madride. Aišku, nutinka netikėtumą – „Atletico“ jaus didžiulį spaudimą. Bet tai sunkus scenarijus.

22. (24) „Salzburg“

Pergalė namie prieš „Liverpool“ bus būtina. Ji greičiausiai atvertų vartus į aštuntfinalį, nebent būtų labai rezultatyvi – pavyzdžiui 5:4 ar 6:5. To turbūt nebus, bet Jurgenas Kloppas miegos nelabai ramiai.

23. (23) Zagrebo „Dinamo“

Turi namie įveikti „Manchester City“ ir tikėtis pagalbos iš Bergamo „Atalanta“. Bent vienas italų taškas garantuotų vietą aštuntfinalyje. Bėda ta, kad Pepo Guardiolos auklėtiniai atsipalaiduoja retai.

24. (22) Lisabonos „Benfica“

Tik teorinis scenarijus atvertų kelią į Europos lygą. Portugalai nebuvo labai blogi. Bloga buvo grupė. Ir tai, kaip praėjusią savaitę paleista pergalė iš rankų Leipcige.

25. (25) Belgrado „Crvena Zvezda“

Paskutinės trejos rungtynės pralaimėtos 0:15. Bet vis tiek taškas Pirėjuje leistų patekti į Europos lygą.

26. (29) Pirėjo „Olympiacos“

Namie serbus jie pajėgūs įveikti. Tai atvertų kelią į Europos lygą. Nors irgi pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės, bet nė vienas ne beviltiškai.

27. (26) „Brugge“

Reikia namie nugalėti „Real“. Arba tikėtis, kad „Galatasaray“ nelaimės Paryžiuje. Tada belgai keliaus į Europos lygą.

28. (30) Stambulo „Galatasaray“

Būtina laimėti Paryžiuje. Jeigu pavyks, tada dar reiks tikėtis, kad „Brugge“ namie neįveiks „Real“. Bet turbūt stebuklų čia nematysime ir „Gala“ Europos sezonas baigsis.

29. (27) Maskvos „Lokomotiv“

Rusų sezonas Europoje baigėsi. Tai nulėmė pralaimėjimas namie prieš „Bayer“. Reikia sutikti su tuo, kad grupė buvo sunkiausia iš visų keturių komandų, kurios jau nebekovoja dėl nieko.

30. (28) Prahos „Slavia“

Čekai laimėjo širdis, o ne titulus. Neblogai namie sukovojo su „Inter“ ir nors liko be taškų, bet Prahos atsisveikinimas su Čempionų lyga buvo gražus.

31. (32) „Lille“

Pernai Čempionų lygoje būtų patriukšmavę. Dabar reikalai labai kitokie.

32. (31) „Genk“

Blogesnės komandos Čempionų lygoje tiesiog nėra.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: