Po pirmųjų aštuntfinalio rungtynių vėl laikas įvertinti tai, kokioje būklėje yra klubai, siekiantys Čempionų lygos trofėjaus.

Klubai, kurie (turbūt) jau yra kitame etape

  1. (5) Miuncheno „Bayern“

Daug kas šioje poroje tikėjosi apylygės kovos. Bet vokiečiai įrodė, kad Londono „Chelsea“ lenkia visa galva.

2. (12) Bergamo „Atalanta“

Jie nėra antra stipriausia Čempionų lygos komanda, tačiau tokią aukštą pozicijų paskyriau vien todėl, kad esu tikras, jog italų klubo galimybes laimėti Čempionų lygą apskritai vertinsime. Nors pergalė prieš „Valencia“ buvo itin įtikinama, bet parodė ir silpnesnes italų vietas.

Klubai, įgavę pranašumą

3. (6) „Manchester City“

„Miestiečiai“ parodė charakterį, kai laimėjo prieš „Real“, nors atsilikinėjo. Aišku, kova dar nėra baigta, bet žengtas nemažas žingsnis į priekį.

4. (13) „Leipzig“.

Kai buvo ištraukti burtai, favoritais laikiau „Tottenham“. Tačiau vėliau savo poziciją pakeičiau. „Leipzig“ pelnytai laimėjo, nes žaidė geresnį futbolą. Ir jų pranašumas yra apčiuopiamas.

5. (8) Madrido „Atletico“

Jeigu „Atletico“ gynyba veiks taip, kaip veikdavo auksiniais laikais, tai „Liverpool“ gali neturėti didelių iliuzijų. Nors pirmas rungtynes ispanai sužaidė kone tobulai, bet visgi manau, kad anglai pranašumą panaikins ir ras kelius į Jano Oblako vartus.

6. (15) „Lyon“

Rezultatas puikus. Tačiau žvelgiant į viso sezono kontekstą, vargu ar galima tikėtis, kad „Lyon“ atsilaikys Turine.

7. (3) „FC Barcelona“

Katalonai sužaidė lygiosiomis, nors aikštėje buvo labai nykūs. Tačiau žvelgiant į pliką rezultatą, jis tikrai geras. Tačiau namie bus sunku – labiausiai dėl to, kad nežais Arturo Vidalis ir Sergio Busquetsas.

Kova prasidės iš naujo

8. (1) „Paris Saint Germain“ (PSG)

2:1, 3:2 ar 4:3 yra tokie rezultatai, dėl kurių turbūt vienodai gali džiaugtis abi komandos. Taip, teoriškai pranašumas yra nugalėtojų pusėje, tačiau pralaimėjusiems tai beveik maža pergalė. PSG Dortmunde sužaidė prastas rungtynes. Bet Thomas Tuchelis nori išsaugoti savo pelningą darbo vietą. Tikėtis, kad vėl jis eksperimentuos su taktine schema ar leis ant suolo nuobodžiauti Mauro Icardi ir Edinsonui Cavani, naivoka.

9. (16) Dortmundo „Borussia“

Įrodė, kad vieną vakarą gali gintis beveik puikiai. Tačiau atviras klausimas, kiek čia „geltonųjų“ gynybos nuopelnas, kiek T. Tuchelio „nusieksperimentavimas“. Aišku, kad turėdama tokius ginklus kaip Erlingas Haalandas ar Jadonas Sancho, „Borussia“ turi rimtas galimybes patriukšmauti.

Klubai, kuriems reiks labai pasistengti

10. (14) „Napoli“

Jų šansai užsikabinti dabar gerokai išaugę. Tačiau jeigu ne ta vienintelė labai grubi klaida ginantis, viskas būtų žymiai geriau. Nenustebčiau, jeigu po antrųjų rungtynių ir konstatuosime, kad Antoine‘o Griezmanno įvartis buvo lemtingas faktorius.

11. (2) Turino „Juventus“

„Lyon“ žaidžia vieną iš geriausių savo atkarpų šio sezono metu. Taip, sudėties prasme italai yra kur kas geresnė komanda, bet padėtis yra gana komplikuota. Tikiu, kad „Juventus“ išsikapstys, bet lengva nebus.

12. (7) „Liverpool“

Komanda yra akivaizdžioje krizėje. O „Atletico“ pakaks iš „Anfield“ išsivežti nulines lygiąsias. Aišku, kad ispanų gynyba ši sezoną yra mažiau įspūdinga, bet išlikti Čempionų lygoje bus sunkus uždavinys.

13. (4) „Tottenham Hotspur“

Revanšo tikimybės neatmesčiau, bet veikiausiai „Spurs“ keliaus namo. Prie to prisideda ne tik neįkvepiantis futbolas, bet ir lyderių traumos.

14. (9) Madrido „Real“

Taip, jie gali įveikti „Manchester City“ išvykoje ir dar reikiamu rezultatu. Optimizmo turėtų pridėti ir pergalė „El Clasico“. Bet akivaizdu, kad favoritai dabar jau tikrai ne jie.

Klubai, kuriems iki Europos sezono pabaigos liko vienerios rungtynės

15. (11) „Valencia“

Taip, Bergamo „Atalanta“ nėra stabiliausia komanda Europoje. Bet tikėjimo revanšu daug neturiu.

16. (10) Londono „Chelsea“

Tai, kad šį sezoną problemų turintis „Bayern“ išvykoje triuškina „Chelsea“, parodo, koks dar tolimas kelias iki sugrįžimo į aukščiausią lygį laukia „aristokratų“.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: