Šį kartą posezoninių apžvalgų laikotarpis prasideda kaip niekada anksti. Priežastis paprasta – dėl COVID-19 nutarta sezoną Prancūzijoje nutraukti. Sprendimas kritikuotinas dėl kelių priežasčių. Pirma, tikrai įmanoma sezoną užbaigti intensyviai vienoje vietoje sužaidžiant visas rungtynes ir tam laikotarpiui visus futbolininkus, teisėjus ir kitus reikalingus asmenis izoliuojant. Antra, komandų tvarkaraščiai skiriasi – kažkas pagrindinius antrojo rato išbandymus jau atlaikė, kai kitos komandos jo pradžioje mėgavosi lengvu grafiku. Tačiau sprendimas jau nekeičiamas. Pristatau geriausiųjų vienuolikę, sezono staigmeną ir nusivylimą.

Žaidėjai išdėlioti taktine schema 4-2-2-2 – tokia, kokią dažniausiai ir naudodavo šio sezono čempionai. Keli žaidėjai įtraukti sau neįprastose pozicijose, nes jų tradicinių PSG schemoje tiesiog nėra.

Vartininkas Predragas Rajkovičius „Reims“/Serbija

Geriausia lygos gynyba turėjo proveržio sezoną sužaidusį vartų sargą. Serbas buvo įspūdingas, ypač išsiskiria jo geras žaidimas, kai reikia ginti vartus per 11 metrų baudinius. Kaip vartininkas jis dar jaunas ir tikėtina, kad kitą sezoną gins galingesnio klubo vartus.

Gynėjai

Kairysis kraštas Hassane Kamara „Reims“/Gambija

Kai kurie krašto gynėjai muša nemažai įvarčių. H. Kamara ne toks, bet jo nauda puolime yra kitokia – daug prisideda prie žaidimo kūrimo. Tiesa, turi neblogą smūgį iš toli. Tačiau čia jis atsiduria pirmiausiai dėl labai solidžios gynybos ir drąsos dvikovose nepaisant varžovų kvalifikacijos.

Centro gynėjai

Yunisas Abdelhamidas „Reims“/Marokas

Dar vienas „Reims“ naujokas buvo tas žmogus, kuris bene daugiausiai iš visos gynėjų linijos pasistengė, kad P. Rajkovičiui darbo būtų kuo mažiau.

Boubacaras Kamara „Marseille“/Prancūzija

Buvo vienas iš geriausiųjų jaunųjų „Ligue1“ futbolininkų. 20-metis jau pernai buvo gana svarbus rotacijos žaidėjas, o Andre Villas-Boas juo pasitikėjo dar labiau. Ir tas pasitikėjimas atnešė vaisių. Puikiai dvikovose besijaučiantis prancūzas vasarą bus paklausi prekė futbolo rinkoje.

Dešinysis kraštas Raphinha „Rennes“/Brazilija

Dešiniojo saugo pozicijoje žaidžiantis brazilas padarė gerą sprendimą iš Lisabonos „Sporting“ persikėlęs į Prancūziją. Nors jo karjera Portugalijoje prasidėjo daug žadančiai, bet „Sporting“ jis nebuvo tvirtas starto sudėties žaidėjas. Su 5 įvarčiais ir 3 rezultatyviais perdavimais jis buvo vienu iš „Rennes“ lyderių.

Centro saugai

Pierre Lees-Melou „Nice“/Prancūzija

5 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Tik kartą karjeroje jis yra turėjęs geresnę statistiką, nors sezonas šiemet sustabdytas anksčiau laiko. Jis buvo vienas ryškiausių kūrėjų šiame sezone.

Eduardo Camavinga „Rennes“/Prancūzija

17-metis buvo tvirtas starto sudėties žaidėjas ir bene ryškiausias griaunančio stiliaus saugas visoje „Ligue1“. Neatsitiktinai „Real“ jame mato naująjį Casemiro. Drąsiai stoja į kovą prieš varžovų kūrėjus ir dažnai išeina nugalėtoju.

Atakuojantys centro saugai

Angelis di Maria „Paris Saint Germain“/Argentina

Kai praėjusią vasarą į klubą atvyko Mauro Icardi, atrodė, kad PSG įspūdingas puolimo ketvertas nustelbs visus kitus atakuojančius klubo žaidėjus. Tačiau taip nenutiko – Angelis di Maria sužaidė puikų sezoną. 8 įvarčiai, 14 rezultatyvių perdavimų. Jis buvo pagrindinis PSG atakų dirigentas.

Dmitri Payet „Marseille“/Prancūzija

Šį sezoną veteranas parodė, kad parako dar turi ir sužaidė bene geriausią sezoną nuo sugrįžimo iš „Premier“ lygos. 9 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai. „Marseille“ grįžta į Čempionų lygą.

Puolėjai

Kylianas Mbappe „Paris Saint Germain“/Prancūzija

PSG įmušė 1,5 karto daugiau įvarčių negu antra rezultatyviausia „Ligue1“ komanda. O K. Mbappe buvo pagrindinis geriausio lygos puolimo ginklas – 18 įvarčių, 5 rezultatyvūs perdavimai.

Victoras Osimhenas „Lille“/Nigerija

Belgijos čempionato vidutiniokų gretose žibėjęs nigerietis Prancūzijoje pritapo įspūdingai. Įmušė 13 įvarčių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Treneris Davidas Guionas „Reims“/Prancūzija

Tik antrame savo sezone aukščiausiojo Prancūzijos lygoje jau sugebėjo į save atkreipti dėmesį. Tikėtasi, kad „Reims“ bus kuklūs antros turnyro lentelės pusės vidutiniokai. Nieko panašaus – geriausia gynyba lygoje ir 5-oji vieta. Spaudimas varžovams, greitai perimami kamuoliai, geras mokėjimas kontroliuoti žaidimą ir saugoti rezultatą, nebloga standartinių situacijų realizacija leido pasiekti labai daug.

Simbolinis vienuoliktukas

Sezono staigmena „Reims“

Sezono nusivylimas „Saint-Etienne“ (ASSE)

Praėjusią vasarą treneris Jean-Louis Gasset baigė karjerą, jį pakeitė buvęs asistentas Ghislainas Printantas. Išvyko keli svarbūs žaidėjai, tačiau papildymas turėjo užtikrinti gal kiek silpnesnę sudėtį, tačiau gilesnę rotaciją. Tačiau ASSE laivas vos nepaskendo, gelbėtoju netapo ir Claude‘as Puelis. Pirmiausia bėdos slypėjo prastoje gynyboje. Daug individualių klaidų, itin prastas krašto gynėjų žaidimas, gynybos linija taip ir nesusižaidė, itin prastai gintasi nuo varžovų greitų atakų. Problemų būta ir puolime – saugų linija dažnai nesugebėdavo ilgiau išlaikyti kamuolio. Sezonas slogus, laimė, kad pavyko išlikti „Ligue1“.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: