Anksčiau ar vėliau tai turėjo nutikti. Šarūnas Jasikevičius pakels sparnus iš Kauno ir skris į šiltąją Barseloną. Per kelerius metus laikinojoje sostinėje strategas sukūrė mini stebuklą, kurio liudininkais buvome mes visi.

Barselonoje jo statusas bus svarbus, tačiau tikrai ne toks, kokiu galėjo pasigirti „Žalgiryje“. Reikalavimai ten bus patys aukščiausi, o vadovybė reikalaus tik titulų. Svetislavui Pesičiui šiemet to pasiekti nepavyko, tad Šaras į „Palau Blaugrana“ žengs su papildoma įtampa ant pečių. Kaune jis buvo didesnė žvaigždė už visus savo žaidėjus, tačiau Katalonijoje šis galių santykis neabejotinai pasikeis, turint savo užantyje Europos krepšinio lobyną, kurio priešakyje – Nikola Mirotičius.

Naują istorijos puslapį atvers ir „Žalgiris“. Kokia era šios komandos laukia? Dabar dar sunku pasakyti, juolab, kad nėra aišku, kokį Jasikevičiaus įpėdinį pasirinks Paulius Motiejūnas ir kompanija. Perėjimo laikotarpis gali būti sudėtingas, o rezultatų, kuriuos pasiekė Š.Jasikevičius su tikrai ribotais resursais, galime ilgą laiką neišvysti. Tačiau viltis visada miršta paskutinė.

Laukia įdomūs ir sunkiai nuspėjami laikai. COVID-19 pakoregavo visų Europos komandų planus. „Žalgiriui“ sunkiausi vasaros darbai dar laukia, o atrasti tikrai aukšto lygio ekipos vairininką ir įsigyti kokybiškus žaidėjus rinkoje bus labai sudėtinga, atsižvelgiant ir į komandos finansinę situaciją.

2016 metais buvau kupinas skepticizmo dėl Š.Jasikevičiaus galimybių sukurti krepšinio svajonę „Žalgiryje“. Tą padaryti jam pavyko, o man kurį laiką teko slėptis po krūmais, o vėliau ir pripažinti, kad neįvertinau krepšinio genijaus sugebėjimų. 2020 metais šią apvaliojo kamuolio svajonę teks pradėti kurti iš naujo. Kas ją pabandys kurti sužinosime jau greitai.

Dalintis: