Ispanijos čempionų titulas šiemet atiteko Madrido „Real“ – klubui, kuris turėjo mažiausiai problemų. Didelių staigmenų nėra – išskyrus „Granada“ patekimą į UEFA Europos lygą ir galbūt ne visai planuotą paliekančiųjų aukščiausiąją lygą trejetuką. Pristatau simbolinį vienuoliktuką, sezoną staigmeną ir nusivylimą.

Vartininkas Thibaut Courtois Madrido „Real“/Belgija

Niekas nepraleido mažiau įvarčių už karališkąjį klubą. O belgas sužaidė labai solidų sezoną ir daug prisidėjo prie titulo. Darbo turėdavo nemažai, su juo tvarkėsi puikiai.

Gynėjai

Kairysis kraštas Sergio Reguilonas „Sevilla“/Ispanija

Zinedine‘ui Zidane‘ui jo paslaugų „Real“ nereikėjo, nors karališkajame klubo pernai jis atrodė gana neblogai. Tačiau tai ispanui tapo papildoma motyvacija – šiemet jis buvo ryškesnis tiek už savo įpėdinį Ferlaną Mendy, tiek už Marcelo. 2 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir kietas žaidimas gynyboje.

Centro gynėjai

Sergio Ramosas Madrido „Real“/Ispanija

Įmušė 11 įvarčių. Tai įspūdinga, net ir turint omenyje tai, kad S. Ramosas realizuodavo 11 metrų baudinius. O gynyboje sužaidė dar vieną puikų sezoną.

Gerardas Pique „Barcelona“/Ispanija

Pagerino savo geltonų kortelių rekordą – 15. Labiausiai dėl to, kad gynėjų linija šį sezoną „Barcoje“ didelio pasitikėjimo nekėlė, o G. Pique – geriausias iš ketverto, dažnai taisydavo kolegų klaidas.

Dešinysis kraštas Dani Carvajalis Madrido „Real“/Ispanija

Atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir buvo patikimas ginklas gynyboje. Sužaidė labai brandų sezoną.

Centro saugai

Casemiro Madrido „Real“/Brazilija

Luka Modričius po truputį sensta. Federico Valverde rodo, kad yra didelis talentas. Casemiro buvo puikūs klijai pereinamąjį sezoną išgyvenančiai „Real“ saugų linijai. Ir dar kartą įrodė, kad yra vienas geriausių griovėjų pasaulyje.

Mikelis Merino San Sebastijano „Real Sociedad“

Anglija ir Vokietija ne visai jam. Tik sugrįžęs į Ispaniją M. Merino greitai parodė, kad yra elitinis gynybinio plano saugas. Ir įvarčių statistika respektabili – 5.

Saulis Niguezas Madrido „Atletico“/Ispanija

Sezonas buvo pereinamasis. O S. Niguezas – gana aiškus komandos lyderis. Geras jo žaidimas leido „Atletico“ išsilaikyti tarp trijų geriausių komandų.

Puolėjai

Kairysis kraštas Mikelis Oyarzabalis San Sebastijano „Real Sociedad“/Ispanija

Daugelis į „Sociedad“ šį sezoną dėmesį kreipė dėl Martino Odegaardo. Bet bene ryškiausiai žibėjo M. Oyarzabalis. 10 įvarčių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Centro puolėjas Karimas Benzema Madrido „Real“/Prancūzija

Per beveik dešimtmetį Cristiano Ronaldo šešėlyje, mes primiršome, kad Karimas Benzema gali būti geras ne tik kaip portugalo ginklanešys. 21 įvartis, 8 rezultatyvūs perdavimai. Nors karališkojo klubo marškinėlius ir vilki Edenas Hazardas ar Garethas Bale‘as, bei būrys įspūdingo talento jaunimo, šis auksas yra pirmiausiai K. Benzema auksas.

Dešinysis kraštas Leo Messi „Barcelona“/Argentina

25 įvarčiai ir 21 rezultatyvus perdavimas. Skaičių būta ir įspūdingesnių (turiu omenyje įvarčių grafą), bet tai buvo turbūt brandžiausias sezonas nuo pat paskutinio triumfo Čempionų lygoje. Belieka laukti kvalifikuotesnio trenerio, protingesnės klubo vadovybės ir pagaliau wingerio, kuris galėtų pakeisti Neymarą.

Simbolinis vienuoliktukas

Treneris Diego Martinezas „Granada“/Ispanija

39-erių D. Martinezas sezono pradžioje buvo jauniausias treneris lygoje. Ir debiutantas, iki tol daugiausiai dirbęs su „Sevilla“ jaunimu. Debiutanto sėkmė įspūdinga. Sezono pradžioje klubas netgi trumpai pirmavo „La Liga“, o sezoną vainikavo patekimas į UEFA Europos lygą. Vizitinė kortelė – kovingumas. Nemažai taškų atkovota iš pralaiminčių pozicijų. Jeigu rungtynių pradžia būdavo sėkminga, rezultatą D. Martinezo auklėtiniai saugoti irgi mokėdavo.

Sezono staigmena „Granada“

Sezono nusivylimas Barselonos „Espanyol“

Barselona kitą sezoną „La Liga“ turės vos vieną klubą. „Espanyol“ keliaują į antrąjį divizioną. Klubas tik keturis sezonus yra žaidęs ne aukščiausioje Ispanijos lygoje ir kas kartą grįždavo jau kitą sezoną po iškritimo.

Pernai klubas finišavo aukštoje 7-oje vietoje. Jie demonstravo gerą žaidimą. Tačiau trys praradimai sudavė skaudžius smūgius. Sėkmingo sezono architektas Rubi iškeliavo į ambicingesnę komandą – Sevilijos „Real Betis“. Laimės ten nerado, bet dar blogiau sekėsi „Espanyol“ rasti gerą įpėdinį. Iki tol su klubo jaunimu dirbęs Davidas Gallego su komanda iškovojo 3 taškus iš 24 galimų. Pablo Machinas atrodė tobulas kandidatas ištraukti komandą iš duobės – dirbęs su „Sevilla“. Jo rezultatas – 5 taškai per 10 turų. Abelardo, perėmęs komandą paskutinėje „La Liga“ vietoje stebuklo nesukūrė. Kitas smūgis – Borja Iglesio išvykimas. Pernai jis įmušė 17 įvarčių. Šiemet „Real Betis“ gretose jie tėra nerezultatyvus rotacijos žaidėjas – 3 įvarčiai. Tačiau nė vienas „Espanyol“ žaidėjas nėra įmušęs daugiau negu 4 įvarčių. Geriausias gynybos žaidėjas – Mario Hermoso „Atletico“ stebuklų nedemonstruoja, bet „Espanyol“ jo netektis irgi buvo milžiniškas smūgis. Bernardo Espinoza netektį kompensavo tik iš dalies. Didžiausios komandos peilis – individualios gynybos klaidos. Taigi – po vieno geriausių pastarojo dešimtmečio sezonų seka skaudus iškritimas. Bet „Espanyol“ stengsis pakartoti istoriją ir grįžti pirmu bandymu.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: