„Bournemouth“ ir „Watford“ palieka „Premier“ lygą.

Be rusiško kapitalo „Bournemouth“ niekada iki tokių aukštumų ir nebūtų pakilęs. Tačiau per penkis sezonus jie paliko pėdsaką „Premier“ lygoje, o kartą pakilo iki 9-os vietos.

Jie kitokie negu daugelis klubų. Pirmiausiai dėl trenerio Eddie Howe, kuris su klubu dirba jau nuo 2008-ųjų (su metų pertrauka). Nors komanda iškritimo zonoje atsidūrė dar prieš sezono nutraukimą, o jo eigoje buvo net trys keturių ir dvi penkių pralaimėjimų serijos, vadovybė neatleido trenerio.

Komandą nuskandino gynyba. EPL yra daug puolimo žvaigždžių, o „vyšnių“ gynėjams šiemet itin sunkiai sekėsi tvarkytis su varžovų vedliais.

„Watford“ taip pat EPL žaidė penkis sezonus. Jeigu „vyšnios“ buvo stabilumo garantas, tai „širšėms“ per tą laiką vadovavo šeši nuolatiniai treneriai.

Vien šį sezoną atleisti buvo trys. Javi Gracia buvo išvytas, kai po keturių turų komanda turėjo vos tašką. Quique Sanchezas Floresas per 10 turų iškovojo šešis taškus ir klubą paliko ten kur rado – paskutinėje vietoje. Nigelas Pearsonas dirbo ilgai. Jam netgi pavyko pasiekti šešerių nepralaimėtų rungtynių seriją aukščiausiai pakilti iki 16 vietos. Jis atleistas likus dviem turams ir komandai užimant saugią 17 vietą. Akivaizdu, kad tai buvo klaida.

Būtent nestabilumas ir buvo pagrindinė kliūtis. Matėme komandą su skirtingais veidais. Whoscored.com kaip pagrindinę sezono problemą išskiria pražangas pavojingose zonose. Išties, nors puolimas nebuvo įspūdingas, turbūt daugiau bėdų buvo su gynyba.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: