Anglijoje įvyko tai, ko „Liverpool“ gerbėjai laukė nuo pat 1990-ųjų – jų mylima komanda laimėjo čempionų titulą. Šiandien pristatau svarbiausius sezono akcentus – simbolinį vienuoliktuką, sezono staigmeną ir nusivylimą.

Vartininkas Kasparas Schmeichelis „Leicester City/Danija“

Be abejo, būta vartininkų, kurie praleido mažiau įvarčių. Gynyba nebuvo lapių stiprybė. Tačiau viskas galėjo būti dar žymiai blogiau, jeigu ne geras dano žaidimas. Be jo sunku įsivaizduoti klubą beveik prasimušantį į Čempionų lygą.

Gynėjai

Kairysis kraštas Andrew Robertsonas „Liverpool“/Škotija

Atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Tuo turbūt galima pasakyti viską, ką reikia žinoti apie škoto sezoną „Premier“ lygoje.

Centro gynėjai

Virgilas van Dijkas „Liverpool“/Nyderlandai

Galbūt šis sezonas ir nebuvo toks įsimintinas, kaip praėjęs, tačiau atmetus kelis tragiškus susitikimas, vėl buvo pasirodymas, vertas bent jau išplėstinio Auksinio kamuolio sąrašo. Geriausias 2019-ųjų futbolininkas vis dar aukštumoje.

Harry Maguire‘as „Manchester United“/Anglija

Neklysta tie, kurie nežaidžia. Buvo puikus tada, kai sprendėsi ar MU pateks į Čempionų lygą. Ypač atsižvelgiant į tai, kad vartuose stovėjo bene blogiausią karjeros sezoną sužaidęs Davidas de Gea, o partneris Victoras Lindelofas nebuvo stabilus, H. Maguire‘as itin daug prisidėjo prie to, kad „United“ gynyba būtų trečia geriausia lygoje.

Dešinysis kraštas Trentas Alexanderis-Arnoldas „Liverpool“/Anglija

4 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų. Turbūt tai yra geriausias dešiniojo krašto gynėjas pasaulyje šiuo metu. O jam dar tik 21-ieri.

Centro saugai

Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija

Su 20 rezultatyvių perdavimų pakartojo „Premier“ lygos rekordą. Prie viso to įmušė 13 įvarčių ir buvo aiškus „City“ lyderis.

Jamesas Maddisonas „Leicester City“/Anglija

23-metų „lapių“ atakų variklis daug prisidėjo prie to, kad „Leicester“ puolimas būtų tarp geriausių lygoje.

Wilfriedas Ndidi „Leicester City“/Nigerija

Du viename. Tvirtumas dvikovose ir aukštas futbolo IQ, leidžiantis puikiai skaityti varžovų sumanymus. Turbūt ryškesnio griaunančio plano saugo šį sezoną lygoje nebuvo.

Puolėjai

Kairysis kraštas Sadio Mane „LIverpool“/Senegalas“

Čia galėjo būti ir Raheemas Sterlingas ar Marcusas Rashfordas. Bet pasirinkau Sadio Mane. 18 įvarčių ir 7 rezultatyvūs perdavimai. Rezultatyvumo prasme praktiškai tarp šio trio yra lygybė, bet kūrybiškumu senegalietis savo konkurentus lenkia.

Centro puolėjas Jamie Vardy „Leicester City“/Anglija

23 įvarčiai. 33 metų puolėjas prieš dešimtmetį tikrai negalėjo įsivaizduoti, kad kada nors taps rezultatyviausiu „Premier“ lygoje. Tačiau taip įvyko, o jo įvarčiai labai daug prisidėjo prie to, kad „lapės“ kovotų dėl Čempionų lygos.

Dešinysis kraštas Adama Traore „Wolverhampton“/Ispanija

Riyadas Mahrezas ir Mohamesdas Salahas buvo rimti konkurentai. Bet pasirinkau proveržio sezoną sužaidusį ispaną. Jis yra visiška klasika to, kaip turi atrodyti tobulas wingeris. Tikėtina, kad su laiku dar augs. 4 įvarčiai, 9 rezultatyvūs perdavimai, „vilkų“ lyderystė ir vienas malonumas žiūrėti į tai, ką jis veikia aikštėje.

Simbolinis sezono vienuoliktukas

Treneris Nuno Esprito Santo „Wolverhampton“/Portugalija

Komanda vėl netikėtai aukštai – 7 vietoje. Taip, potencialas tą pasiekti buvo, bet skeptikų netrūko. Puiki gynyba, kovingas komandos charakteris ir požiūris, kad nėra beviltiškų padėčių, mokėjimas kontroliuoti žaidimą pirmaujant buvo esminės sėkmės priežastys. Portugalas vertas išbandyti ir rimtesnę darbo vietą.

Sezono staigmena „Sheffield United“

Daugelis „Premier“ lygos naujokų kelia paprastą tikslą – neiškristi. Tačiau „Sheffield“ pasiekė gerokai daugiau – ketvirta geriausia gynyba lygoje, ilgas dalyvavimas kovoje dėl vietų Europoje ir galutinis finišas garbingoje 9-oje vietoje. Chriso Wilderio auklėtiniai buvo gerai pasiruošę „Premier“ lygai – komanda stipri fiziškai, dominavo „antrame“ aukšte. Puikūs rezultatai pasiekti nepaisant kuklaus puolimo.

Sezono nusivylimas „West Ham“

Vasara „plaktukų“ stovykloje buvo intensyvi. Išvyko Marko Arnautovičius, tačiau puolimą sustiprinti turėjo  Pablo Fornalsas („Villarreal“), Sebastienas Halleris (Frankfurto „Eintracht“) ir Albienas Ajeti („Basel“). Nors sezono startas klubui buvo neblogas, vėliau komanda smuko iki 17 vietos ir atleido Manuelį Pellegrini. Su Davidu Moyesu reikalai iš esmės nepasitaisė – komanda buvo nusmukusi ir iki iškritimo zonos, tačiau sezono pabaigoje pakilo iki 16 vietos. Pagrindinės problemos buvo gynyboje. Varžovai nesunkiai rasdavo erdvės tarp linijų, gynėjai nesusitvarkydavo su varžovų žvaigždėmis, ypač silpnai atrodė krašto gynėjai. „Plaktukai“ nesugebėdavo kontroliuoti situacijos ir prarasdavo taškus pirmaudami. Pagal sudėtį jie galėjo būti pirmame dešimtuke.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: