Šio sezono reitingas finišuoja netikėtai. Per paskutinį mėnesį įspūdingai įvarčių santykį pasigerinęs „Manchester City“ pralenkė „Liverpool“ ir sezoną pabaigė pirmoje vietoje.

Į pirmąjį penketuką pakilo Madrido „Real“, o Romos „Lazio“ ir „Leicester City“ po penkias pozicijas prarado. Kadangi „Ligue1“ ir Bundeslygos komandos sužaidė mažiau rungtynių, jo reitingai indeksuoti. Antruose skliaustuose nurodyta komandos vieta praėjusio sezono finaliniame reitinge.

  1. (2) (1) „Manchester City“ 218 tšk.

Sezono žaidėjas: Kevinas de Bruyne. 13 įvarčių ir 20 rezultatyvių perdavimų. Pakartotas Thierry Henry rekordas. Jis buvo labai stabilus ir aiškus komandos lyderis.

2. (1) (2) „Liverpool“ 206 tšk.

Sezono žaidėjas: Sadio Mane. 18 įvarčių, 7 rezultatyvūs perdavimai. Labai stabilus sezonas. Mohamedo Salaho skaičiai šį sezoną nežymiai geresni, bet aikštėje senegalietis buvo ryškesnis.

3. (3) (3) Miuncheno „Bayern“ 172 tšk.

Sezono žaidėjas: Robertas Lewandowskis. 34 įvarčiai. Visiškai nesutinku su tais, kurie sako, kad lenkas šiemet būtų buvęs pagrindiniu pretendentu į Auksinį kamuolį. Apie juos dar nefinišavus Čempionų lygai kalbėti yra kvaila. Bet jeigu „Bayern“ bus čempionai, tuomet bus galima konstatuoti, kad COVID-19 apvogė būtent lenką.

4. (5) (5) „Paris Saint Germain“ 170 tšk.

Sezono žaidėjas: Neymaras. Nors praėjusią vasarą būta daug gandų dėl jo ateities, šiemet brazilas žaidė taip, lyg PSG būtų jo gyvenimo klubas. Žaidimo laiką ribojo traumos, bet kai buvo sveikas, brazilas užtemdydavo Kylianą Mbappe. 13 įvarčių ir 6 rezultatyvūs perdavimai per vos 15 rungtynių.

5. (8) (19) Madrido „Real“ 164 tšk.

Sezono žaidėjas: Karimas Benzema. 21 įvartis ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Prancūzas antrą sezoną iš eilės demonstruoja, kad yra gerokai daugiau negu viso labo geriausias visų laikų Cristiano Ronaldo ginklanešys.

6. (6) (15) Bergamo „Atalanta“

Sezono žaidėjas: Josipas Iličičius. Jis būtų patekęs į ilgąjį Auksinio kamuolio pretendentų sąrašą. 15 įvarčių ir brandžiausias karjeros sezonas. Jeigu jam būtų 22-eji, o ne 32-eji, už jį „Atalanta“ sulauktų devyniaženklių pasiūlymų.

7. (9) (4) „FC Barcelona“ 161 tšk.

Sezono žaidėjas: Leo Messi. 25 įvarčiai ir 21 rezultatyvus perdavimas. Pagal pirmąjį rodiklį tai blogiausias sezonas per pastarąjį dešimtmetį. Pagal antrąjį – geriausias. Mano nuomone – galbūt brandžiausias. Tačiau katalonų klubas tokio lygmens priklausomybės nuo savo lyderio individualaus meistriškumo gal dar neturėjo.

8. (11) (17) Milano „Inter“ 160 tšk.

Sezono žaidėjas: Romelu Lukaku. Geresnį sezoną buvo sužaidęs turbūt dar tada, kai vilkėjo Liverpulio „Everton“ marškinėlius. 23 įvarčiai ir toks indėlis į komandos sėkmę, apie kokį sirgaliai turbūt tik gana nedrąsiai svajojo.

9. (4) (35) Romos „Lazio“ 140 tšk.

Sezono žaidėjas: Ciro Immobile. Su 36 įvarčiais pakartojo „Serie A“ rezultatyvumo rekordą ir sugrąžino klubą į Čempioną lygą po 12 metų pertraukos.

10. (14) (21) „Manchester United“ 138 tšk.

Sezono žaidėjas: Marcusas Rashfordas. Įrodė, kad nėra tik dar vienas talentingas paauglys, kurį žiniasklaida per anksti pavertė žvaigžde. 17 įvarčių ir 7 rezultatyvūs perdavimai yra jo asmeniniai rekordai.

11. (7) (8) Turino „Juventus“ 138 tšk.

Sezono žaidėjas: Cristiano Ronaldo. Daug diskutuojama apie jo naudą ir žalą komandai. Įmušė 31 įvartį – daugiausiai nuo pat 2015-16 m. sezono. Atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Dėl komandos žaidimo modelio galima ginčytis, bet Maurizio Sarri pasirinktoje strategijoje portugalas buvo ryškiausias veikėjas.

12. (12) (7) „Leipzig“ 137 tšk.

Sezono žaidėjas: Timo Werneris. 28 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Pats laikas kelti sparnus į geresnę komandą. Bus įdomu jį stebėti Anglijoje.

13. (13) (6) Dortmundo „Borussia“ 132 tšk.

Sezono žaidėjas: Jadonas Sancho. 17 įvarčių ir 16 rezultatyvių perdavimų. Baisoka galvoti, kokie skaičiai bus kitą sezoną, kai anglas turbūt turės galimybę pilną sezoną žaisti kartu su Erlingu Haalandu.

14. (15) (11) Madrido „Atletico“ 122 tšk.

Sezono žaidėjas: Saulis Niguezas. Pervartų sezono metu jis buvo stabilumo garantas aikštės viduryje. Įmušė šešis įvarčius.

15. (10) (42) „Leicester City“ 122 tšk.

Sezono žaidėjas: Jamesas Maddisonas. Tampė „lapių“ puolimo virveles taip sėkmingai, kad jos buvo labai arti prie sugrįžimo į Čempionų lygą.

16. (19) (22) „Roma“ 116 tšk.

Sezono žaidėjas: Edinas Dzeko. 16 įvarčių ir 7 rezultatyvūs perdavimai. Jis vėl buvo aiškus „romėnų“ lyderis.

17. (18) (27) „Sevilla“ 113 tšk.

Sezono žaidėjas: Lucas Ocampos. 14 įvarčių. Pirmą kartą karjeroje įmušė daugiau negu 10 įvarčių. Pagaliau atsiskleidė ir buvo aiškus komandos vedlys.

18. (17) (30) Monchengladbacho „Borussia“ 107 tšk.

Sezono žaidėjas: Marcusas Thuramas. 10 įvarčių ir 8 rezultatyvūs perdavimai. 23 metų žaidėjui dar trūksta iki tėvo Liliano šlovės, bet kelias geras.

19. (21) (36) „Marseille“ 103 tšk.

Sezono žaidėjas: Dimitri Payet. Jam jau 33-eji. Grįžti į tuos laikus, kai buvo Prancūzijos futbolo rinktinės lyderis ar vienas geriausių „Premier“ lygos kūrėjų, jau neįmanoma. Bet „Marseille“ jis vis dar lyderis. Įmušė 9 įvarčius, o klubas grįžta į Čempionų lygą.

20. (16) (9) Londono „Chelsea“ 102 tšk.

Sezono žaidėjas: Willianas. Metai „Stamford Bridge“ buvo pereinamieji. Iškyla nauji vedliai, kurie gali komandą vėl vesti į priekį. Gal net ne blogiau negu Edenas Hazardas. Bet C. Pulisičius turėjo nemažai traumų, kitiems jaunuoliams trūko stabilumo. Willianas įmušė 9 įvarčius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Abu rodikliai – jo karjeros Anglijoje rekordai. Tad „Chelsea“ jis palieka po geriausio karjeros sezono.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: