Europos futbolo turnyruose tempas nemažėja. Antradienį Sužinojome apie klubus, kurie patenka į pusfinalius, sekmadienį jau prasidės kovos juose. Ko laukti?

„Sevilla“ – „Manchester United“ (MU)

Pusfinalio etapas abiem klubams buvo panašus – visiškas dominavimas, bet sunkumai norint dominavimą versti įvarčiais ir kelialapiu į pusfinalį. Dabar galime konstatuoti – pavyko. Abu klubai šį dešimtmetį jau yra triumfavę UEFA Europos lygoje. „Sevilla“ – net tris kartus. Andalūzams sezono Ispanijoje pabaiga nebuvo įtempta – gana anksti pavyko užsitikrinti vietą Čempionų lygoje ir buvo galima visas mintis nukreipti į Europą. Rungtynių be pralaimėjimų serija jau pasiekė 19. Svarbus jų ginklas prieš „Manchester United“ bus standartinės padėtys, ispanai turės pranašumą ir „antrame aukšte“.

„Manchester United“ vargai ketvirtfinalyje buvo dar sunkiau prognozuojami, nei jų oponentų pusfinalyje, bet „Kobenhavn“ vartininkas išdarinėjo stebuklus. Per paskutines 24 rungtynes MU pralaimėjo vos kartą, bet ženklų, kad jų žaidimo kreivė iš lėto leidžiasi žemyn, yra. Tai ne atsitiktinumas – sezono pabaiga Anglijoje buvo įtempta ir vėlyva. Namų fronte viskas baigėsi gerai, bet Europoje bus ne ką lengviau. MU stengsis dažnai tikrinti andalūzų vartininką tolimais smūgiais – ši pozicija komandoje yra viena pažeidžiamesnių. Gynyboje prieš „Sevilla“ paprastai gerai veikia nuošalės spąstai. Be to, „Sevilla“ yra linkusi švaistyti taškus net tada, kai pirmauja. Tad galima tikėtis ilgo ir permainingo vakaro, kurio pabaigoje daugiau galimybių triumfuoti turi „Sevilla“.

Milano „Inter“ – Donecko „Shakhtar“

„Inter“ po sezono atnaujinimo pralaimėjo vos kartą ir jau 10 rungtynių žengia be kluptelėjimų. Ukrainiečių analogiška serija siekia 15. Viena iš jų pirmadienį nutruks. Italai puikiai atrodo po sezono atnaujinimo. Nors tikro iššūkio kovoje dėl Italijos aukso mesti nepavyko, bet finišuota labai arti čempionų. Tiesa, sezonas baigėsi prieš pat UEFA Europos lygos atnaujinimą, tad poilsio turėta nedaug. „Gyvatės“ bandys savo varžovams kuo daugiau problemų sukelti aikštės kraštuose. Jie – visada vienas iš pagrindinių Antonio Contes kariaunos ginklų, nors rotacija šiose pozicijose nemaža. Andrėjus Piatovas turėtų laukti ir nemažai reakcijos patikrinimų tolimais smūgiais.

„Šachtininkai“ užtikrintai tapo Ukrainos čempionais. Jie gana anksti užsitikrino titulą, o sportinę formą po sezono palaikė draugiškose rungtynėse. Ilgesnė pertrauka tikrai išėjo į naudą – klubas atrodė šviežias ir užtikrintai pašalino „Basel“ׅ. Ukrainiečiai turi išnaudoti tai, kad šį sezoną „Inter“ gynybos Achilo kulnas yra veiksmai prieš individualiai stiprius varžovus. Tad daug kas priklausys nuo Taisono, Junioro Moraeso, Marloso žaidimo. Gynyboje prieš „Inter“ dažnai gerai suveikia nuošalės spąstai. Komandų galimybės atrodo labai apylygės. Ukrainiečiai paskutiniu metu turi net gilesnes ilgų žygių Europoje tradicijas, bet „Inter“ kariaunoje daug tų, kurie kituose klubuose jau yra rodę savo gerą žaidimą didžiausiose Europos futbolo scenose. Tad favorito tiesiog nėra.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: