Diskusijose dėl naujų nedarbo dienų įvedimo ir senų atšaukimo kartais visai nemažai aistrų pasitaiko. Siūlyčiau sprendimą vietoje Vėlinių nedarbo diena skelbti kitą dieną po Lietuvos futbolo rinktinės pergalių.

Valdo Urbono (ir net Edgaro Jankausko) Lietuvos rinktinė paprastai bent vienas rungtynes per rinktinių langą padoriame lygyje sužaisdavo. Ir šį kartą tas padorus žaidimas atsitiko prieš įveikiamą komandą.

Vaizdas buvo blankesnis negu kovoje su Naująja Zelandija, bet Albanija šiuo metu yra stipresnė komanda. Labiausiai man patiko, kad Lietuva žaidė protingą futbolą. Visai neblogai draugavo su kamuoliu. Akys degė, noro netrūko, bet smegenys veikė puikiai. Beveik jokių karštligiškų sprendimų puolime. Nedaug katastrofų gynyboje (deja, jų šiek tiek buvo, bet visada pavykdavo pigiai išsisukti). Laimėjome daugelį 50/50 dvikovų. Neleidome Albanijai žaisti su kamuoliu tiek, kiek jie tikėjosi. Ši Lietuvos futbolo rinktinė katastrofiškai nemoka atsimušinėti. Nes žaidžiant taip visada nutinka nelaimių. Algimanto Liubinsko Lietuva buvo viena geresnių atsimušinėtojų Europoje. Dabar šis įgūdis labai labai silpnas, bet sužaidėme taip, kad jo neprireikė, reikšdami pretenzijas į žaidimo kontrolę.

Neatsisakau savo žodžių, kad ši Lietuvos rinktinė popieriuje yra turbūt silpniausia istorijoje. Bet kai yra noras, smegenys dirba, viskas veikia taip, kad tokie žmonės kaip aš, kurie įsijungė futbolą tikėdamiesi atkentėti valandą ir 45 minutes maloniai stebėjo rungtynes.

…o Donatas Kazlauskas turėtų tikėtis, kad kažkaip netyčia futbolo skautai šias rungtynes žiūrėjo, nes tokį lygį išlaikius ilgesnį laiką, A lygoje tiesiog jam nebūtų ką veikti. Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girdvainis ir net Markusas Palionis sužaidė turbūt geriausias savo rungtynes su Lietuvos marškinėliais. Užmigti ant laurų neverta.

Buvo jau ne vienos rungtynės, kai Valdas Urbonas po puikių pasirodymų, kurie tarsi turėdavo atsakyti į visus klausimus, vėl lipdavo ant antikvarinių kelių pirmtakų numindžiotų grėblių stebindamas keistais sprendimais. Bet gal dabar bus kitaip. Reikia išlaikyti panašų komandos veidą ir bent jau UEFA Tautų lygoje galima turėti ką veikti. Ypač kai prisijungs Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas ir žinoma maestro Paulius Golubickas.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: