Savaitgalį prasideda naujas futbolo sezonas Ispanijoje. Tačiau komandų sudėtys turbūt dar nemenkai keisis. Pagrindinis vasaros įvykis buvo transferas, kuris neįvyko – Leo Messi lieka Barselonoje, nes klubas nesudarė galimybės išvykti. Pristatau savo prognozes ir potencialaus TOP 10 vasaros darbus.

  1. „Barcelona“

Pagrindinis vasaros transferas yra tas, kuris neįvyko – L. Messi nebuvo sudarytos sąlygos išvykti. Tai reiškia, paprastą dalyką – Jordi Bertomeu ir kompanija dar turi metų galimybę argentiniečiui įrodyti, kad komanda pasiruošusi žengti žingsnį į priekį ir palikti Katalonijos neverta. Pasikeitė treneriai – Quique Setieną pakeitė klube kaip žaidėjas žibėjęs Ronaldas Koemanas. Kol kas žadėtų milžiniškų pokyčių sudėtyje nėra daug. Ivanas Rakitičius persikėlė į „Sevilla“, Arthuras į Turino „Juventus“. Daug gandų apie Luiso Suarezo ir Arturo Vidalio ateitį, bet kol kas nieko konkretaus. Pagrindinis naujokas – Miralemas Pjaničius atvyko iš Turino „Juventus“. Pedri („Las Palmas“), Trincao („Braga) ir iš Brazilijos atvykęs Matheusas Fernandezas yra ateities projektai. Permainų turbūt bus ir daugiau. Tačiau su liekančiu L. Messi ir tradiciškai Europoje, o ne Ispanijoje galingiau atrodant Madrido „Real“, katalonai yra nedideli favoritai titulą susigrąžinti.

2. Madrido „Real“

Vasara Madride buvo labai rami. Naujokų nėra, atsisveikino vos keli žaidėjai, klube praleidę praėjusį sezoną. Jamesas Rodriguezas išvyko į Liverpulio „Everton“, Brahimas Diazas išnuomotas į „Milan“. Abiejų vaidmenys pernai tikrai nebuvo pagrindiniai. Tad komanda nesusilpnėjo ir laukia labai lygi kova dėl titulo.

3. Madrido „Atletico“

Ir antrame Madrido klube vasara vyko ramiai. Atvyko Ivo Grbič (Zagrebo „Lokomotiva“), kuris bus Jano Oblako dubleris vartuose. Klube neįsitvirtinęs Oscaras Clemente išvyko į „Segunda“ divizioną, buvęs atsarginis vartininkas Antonio Adanas gins Lisabonos „Sporting“ garbę. Talentingas puolėjas Dario Poveda patirties metus semsis Madrido „Getafe“. Yra gandų apie Thomaso Partey išvykimą. Jei afrikietis liks, klubas pasitiks sezoną nesusilpnėjęs ir kovos dėl pirmos vietos.

4. „Sevilla“

Svarbiausias vasaros įvykis – atsisveikinimas su klubo legenda tapusiu Everu Banega, kuris karjerą tęs Saudo Arabijoje. Tačiau grįžta buvęs klubo lyderis I. Rakitičius („Barcelona“), iš Madrido „Real“ sistemos atvyksta talentingas Oscaras Rodriguezas. Komanda tikrai nesusilpnėjo ir turėtų vėl kovoti dėl vietos Čempionų lygoje.

5. „Valencia“

Pagrindinis įvykis – naujas treneris. Juo tapo Javi Gracia. Išvyko net keturi labai svarbūs žaidėjai. Vienu iš komandos legendų buvęs Dani Parejo ir Francis Coquelinas persikėlė į „Villarreal“, puolėjas Rodrigo pasirinko „Leeds United“, o didžiausias klubo talentas Ferranas Torresas gins „Manchester City“ garbę. Naujokų kol kas nėra, tad klubas ženkliai susilpnėjo. Tačiau jeigu klubo prezidentas daugiau keistų sprendimų, susijusių su trenerių štabu nesiims, tai J. Gracia vis tiek komandą nuves bent jau į UEFA Europos lygą.

6. „Villarreal“

„Submarinai“ turi naują trenerį. Javierą Calleją pakeitė Unai Emery. Tai didžiulis žingsnis į priekį. Bet šį įvykį nustelbė atsisveikinimai du dviem legendomis – Bruno Soriano baigė karjerą, o Santi Cazorla išvyko į Katarą. Atvyko vartininkas Geronimo Rulli (San Sebastijano „Real Sociedad“), saugai D. Parejo ir F. Coquelinas (abu „Valencia“), „Real“ išnuomavo puolėją Takefusą Kubo. Gynėjas Xavi Quintilla persikėlė į „Norwich City“ (nuoma). Nenustebčiau, jeigu „geltonieji“ grįžtų į Čempionų lygą.

7. Madrido „Getafe“

Vasarą investuota į puolimą. Atvyko Enesas Unalis („Villarreal“), išsinuomotas Cucho Hernandezas („Watford“). Išvyko vos vienas žaidėjas – veteranas Jorge Molina, kuris buvo komandos atakų lyderis 2018-19 m. Dabar jis atstovaus „Granada“ klubui. Stabiliai dirbanti komanda tikrai pakovos dėl vietos Europos turnyruose.

8. San Sebastijano „Real Sociedad“

Pagrindinis vasaros įvykis – Davido Silvos atvykimas. Dar pernai jis buvo vienas iš „Manchester City“ lyderių, o dabar turėtų tapti baskų vedliu. Karjerą baigė 12 metų klubui atidavęs Davidas Zurutuza. Tai ir visi vasaros įvykiai klube. Komanda tikrai sustiprėjo, išsaugojo visus lyderius, kurių ateitis buvo komandos rankose ir vėl žais gražiausią futbolą lygoje.

9. Bilbao „Athletic“

Neįvyko nieko, apie ką būtų verta kalbėti. Bet dar ne vakaras – intensyviai domimasi galimybe susigrąžinti Javi Martinezą. Su juo ar be jo, baskai turi grįžti į TOP 10.

10. „Granada“

Po istorinio patekimo į UEFA Europos lygą andalūzai stengėsi sustiprinti komandą. Saugų liniją papildė iš žemesnio diviziono atvykęs Luis Milla, puolimą – veteranas J. Molina („Getafe“) ir iš Londono „Chelsea“ išsinuomotas Kennedy. Saugas Vadillo išvyko į Vigo „Celta“. Kovoti dviem frontais bus sunkiau, bet „Granada“ sezoną turėtų užbaigti pirmame dešimtuke.

11. „Eibar“

12. Sevilijos „Real Betis“

13. Vigo „Celta“

14. Pamplonos „Osasuna“

15. Valensijos „Levante“

16. „Elche“

17. „Valladolid“

18. Vitorijos „Alaves“

19. „Cadiz“

20. „Huesca“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: