Tarpsezonis Italijoje buvo vienas iš trumpiausių Europoje. Bet per jį spėjo įvykti daug svarbių dalykų: pirmiausiai turbūt išskirti reiktų trenerių revoliuciją Turine. Pristatau prognozes ir potencialaus pirmojo dešimtuko vasaros darbus.

  1. Turino „Juventus“

Vasarą įvyko revoliucija. Klube sunkiai pritapusį trenerį Maurizio Sarri pakeitė legendinis Andrea Pirlo. Jis visiškas naujokas, bet turi besąlygišką sirgalių meilę ir tikėjimą, kad bus genialus treneris. Išvyko du centro saugai, ilgą laiką buvę vienais iš komandos lyderių. Miralemas Pjaničius persikėlė į „Barcelona“, Blaise‘as Matuidi išvyko į JAV. Keli klube neįsitvirtinę jaunuoliai taip pat atsisveikino su Pjemontu. Simone Muratore išvyko į Bergamo „Atalanta“, puolėjai Luca Zanimacchia ir Marco Olivieri išnuomoti atitinkamai antros Ispanijos ir Italijos lygų klubams. Saugų grandį sustiprino Arthuras („Barcelona“) ir Westonas McKennie (nuoma iš Gelzenkircheno „Schalke“), puolimą – „Manchester City“ talentas Felixas Correia. Neabejotinai permainų bus ir daugiau, o sudėtimi kol kas „zebrai“ lenkia visas lygos komandas.

2. Bergamo „Atalanta“

Komanda vasarą neišvengė nuostolių. Išvyko Timothy Castagne („Leicester City“). Atvyko keturi naujokai. Gynybą sustiprino išsinuomoti Cristianas Romero („Juventus“) ir Cristiano Piccini („Valencia“), saugų liniją Aleksėjus Miranchukas (Maskvos „Lokomotiv“) ir Marco Carraro, atvykęs iš „Serie B“. Komanda tikrai nesusilpnėjo ir rimtai kausis dėl čempionų titulo.

3. Milano „Inter“

Vasarą daugiausiai kalbų būta apie Antonio Conte ateitį. Visgi kritikos klubo vadovybei negailėdavęs treneris liko Milane. Komandą paliko saugas veteranas Borja Valero, o visi kiti turėję svarbius vaidmenis žaidėjai liko. Vasarą investuota į gynybą. Atvyko Achrafas Hakimi (Dortmundo „Borussia“), Aleksandras Kolarovas („Roma“) ir Georgios Vagiannidis (Atėnų „Panathinaikos“). Komanda tikrai sustiprėjo ir kovos dėl čempionų titulo.

4. „Napoli“

Vasarą judesys Neapolyje nebuvo labai intensyvus. Ir taip galingą puolimo liniją sustiprino Victoras Osimhenas („Lille“). Išvyko du žaidėjai, kurie ilgą laiką buvo svarbūs klubui. Allanas pasirinko Liverpulio „Everton“, baigėsi Jose Callejono sutartis. Komanda nesusilpnėjo (nors gandų apie svarbių žaidėjų išvykimą yra), Gennaro Gattuso turėjo daugiau laiko savo idėjoms perteikti, tad laikas grįžti į Čempionų lygą.

5. Romos „Lazio“

Didelių revoliucija klube nėra. Neišvyko nė vienas svarbesnį vaidmenį turėjęs žaidėjas. Naujokai irgi daugiau gali tikėtis šildyti suolą, o ne pervargti. Atvyko vartininkas Pepe Reina („Milan“), gynėjas Tiago Casasola, žaidęs „Serie B“, saugai Jean Akpa Akpro (iš „Serie B“) ir Gonzalo Escalante („Eibar“) bei puolėjas Vedatas Muriqi (Stambulo „Fenerbahce“), turbūt vienintelis, kuris kėsinsis į starto sudėtį. Komanda sustiprėjo, bet kova dviem frontais bus nelengvas uždavinys, tad nenustebčiau, jeigu nepavyktų sezono baigti TOP 4.

6. „Milan“

Po sėkmingo sezono finišo klube optimizmo daug. Vasaros pokyčiai nebuvo esminiai. Klubą paliko du veteranai. Saugas Lucas Biglia karjerą tęs Turkijoje, o Giacomo Bonaventura keliasi į „Fiorentina“. Atvyksta keturi naujokai. Tai vartininkas Ciprianas Tatarusanu („Lyon“), gynėjas Pierre Kalulu („Lyon“), išsinuomoti saugas Sandro Tonali („Brescia“) ir puolėjas Brahimas Diazas (Madrido „Real“). Komanda tikrai sustiprėjo ir kovos dėl Čempionų lygos.

7. „Roma“

Neskaitant išsinuomotų ir klube nelikusių žaidėjų, išvyko vienintelis Aleksandras Kolarovas („Inter“). Tėra ir vos vienas tikras naujokas – Pedro (Londono „Chelsea“). Komanda kovos dėl vietos Europos turnyruose.

8. „Fiorentina“

Vasarą veiksmo Florencijoje buvo. Iš „Serie C“ atvyko gynėjas Julianas Illanesas, prisijungė ir saugai Sofyanas Amrabatas (Veronos „Hellas“), G. Bonaventura („Milan“) bei puolėjas Josipas Maganjičius iš Kroatijos. Išvyko du žaidėjai: saugas Marco Benassi (Veronos „Hellas“) ir puolėjas Riccardo Sottil („Cagliari“). Komanda sustiprėjo ir turėtų finišuoti TOP 10.

9. „Sassuolo“

Vasara buvo rami. Atvyko gynėjas Kaanas Ayhanas (Diuseldorfo „Fortuna“). Jokių nuostolių apskritai nėra, todėl komanda vėl žais gražų futbolą ir kutens padus favoritams.

10. „Torino“

Trenerį Moreno Longo pakeitė gerokai labiau patyręs Marco Giampaolo. Į Turiną atvyko gynėjai Ricardo Rordiguez („Milan“) ir Mergimas Vojvoda (Liežo „Standard“) bei saugai Karolis Linetty (Genujos „Sampdoria“) ir Jacopo Segre (Veronos „Chievo“). Gynėjas Temitayo Aina keliasi į „Fulham“. „Buliai“ sustiprėjo ir turėtų grįžti į TOP 10.

11. Genujos „Sampdoria“

12. „Bologna“

13. Veronos „Hellas“

14. „Cagliari“

15. „Parma“

16. „Udinese“

17. „Genoa“

18. „Spezia“

19. „Benevento“

20. „Crotone“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: