Europos klubinis futbolas po truputį įsibėgėja. Sužaisti keli turai Čempionų lygoje ir gana skirtingas mačų skaičius nacionaliniuose čempionatuose. Tad laikas ir pirmajam reitingui.

Klubų taškai perskaičiuoti taip, lyg jie būtų sužaidę po devynis susitikimus – tiek, kiek daugiausiai sužaidusios komandos.

  1. (14) Madrido „Atletico“ 48,7 tšk.

Taškai lygoje: 10 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Janas Oblakas. Iš viso šį sezoną praleido du įvarčius, spalį – vos vieną. Tai yra pagrindinis faktorius, dėl kurio „matrasai“ puikiai pradėjo naują sezoną.

2. (21) „AC Milan“ 46,8 tšk.

Taškai lygoje: 10 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Zlatanas Ibrahimovičius. „AC Milan“ spalį iš viso įmušė 10 įvarčių. Ibra – 5, dar atliko ir rezultatyvų perdavimą. Itin svarbus jo šou buvo Milano derbyje. (74)

3. Birmingemo „Aston Villa“ 46,8 tšk.

Taškai lygoje: 6 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Ollie Watkinsas. Tris įvarčiai, rezultatyvūs perdavimas (ir vienas pataikymas į vartų konstrukciją) kovoje su „Liverpool“, apie kurią „Villa“ žaidėjai pasakos savo anūkams. Vien to pakanka, daugiau nuopelnų nebereikia. O jų būta ir daugiau. 26)

4. „Napoli“ 45,9 tšk.

Taškai lygoje: 6 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Victoras Osimhenas. Sužaidė nuostabias rungtynes prieš Bergamo „Atalanta“. Žaidžia stabiliai ir neužtruko priprasti prie naujos komandos.

5. (3) Miuncheno „Bayern“ 45 tšk.

Taškai lygoje: 12 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Robertas Lewandowskis. 9 įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas. Tokią statistika lenkas susirinko vos per trejas rungtynes.

6. (22) „Tottenham Hotspur“ 43,5 tšk.

Taškai lygoje: 7 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Harry Kane‘as. 4 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Tik tris įvarčius „Spurs“ mušė be tiesioginio jo dalyvavimo.

7. (32) „Sassuolo“ 42,3 tšk.

Taškai lygoje: 7 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Domenico Berardi. 2 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Jis bene labiausiai atsakingas už kol kas įspūdingą klubo žaidimą.

8. (28) San Sebastijano „Real Sociedad“ 41,7 tšk.

Taškai lygoje: 9 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Mikelis Oyarzabalis. 4 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Nors vasarą klubas ir nukraujavo, toliau žaidžia puikų futbolą ir pasiekia gerus rezultatus.

9. (4) „Paris Saint Germain“ 41 tšk.

Taškai lygoje: 12 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Neymaras. Žaidė tik dvejose rungtynėse, bet abu kartus buvo stulbinantis. 2 įvarčiai ir trys rezultatyvūs perdavimai.

10. (13) Dortmundo „Borussia“ 39 tšk.

Taškai lygoje: 12 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Matsas Hummelsas. Paprastai „geltonieji“ laimi, nepaisant didelių problemų gynyboje. Šį mėnesį (ir šį sezoną), problemų gynyboje mažai. Spalį vartai išlaikyti sausi, o M. Hummelsas žaidžia nuostabiai. Net ir tris įvarčius yra įmušęs.

11. (11) Turino „Juventus“ 37,8 tšk.

Taškai lygoje: 5 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Alvaro Morata. Įvartis ir rezultatyvus perdavimas. Statistika būtų gerokai geresnė, bet kol kas trukdo ir VAR, ir elementarus sėkmės trūkumas – dar kartą iššauta į vartų konstrukciją.

12. (5) Madrido „Real“ 37,2 tšk.

Taškai lygoje: 9 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Karimas Benzema. 3 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Kaip ir pernai, pagrindinė atsakomybė už puolimą krenta ant prancūzo pečių.

13. (20) Londono „Chelsea“ 37,2 tšk.

Taškai lygoje: 8 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Benas Chilwellas. Įvartis ir du rezultatyvūs perdavimai. Statistika, kaip gynėjui, tikrai puiki. Jis puikiai integravosi į „aristokratų“ žaidimą.

14. (37) „Lille“ 36 tšk.

Taškai lygoje: 7 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Mehmetas Celikas. Jaunas turkas žaidžia puikiai. Tvarkosi su užduotimis gynyboje, duoda naudos puolime.

15. (54) Liverpulio „Everton“ 36 tšk.

Taškai lygoje: 4 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Jamesas Rodriguezas. Atgimė Anglijoje. 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir aukščiausio lygio kūrybingumas.

16. (12) „Leipzig“ 33 tšk.

Taškai lygoje: 9 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Dayotas Upamecano. Puikiai tvarkėsi su savo užduotimis gynyboje, bet buvo pavojingas ir puolime.

17. (15) „Leicester City“ 33 tšk.

Taškai lygoje: 3 iš 9 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Kasperas Schmeichelis. Po puikaus rugsėjo, spalį „lapės“ krito į duobę. Vienintelė pergalė iškovota, kai įspūdingai žaidė vartininkas.

18. (8) Milano „Inter“ 30,7 tšk.

Taškai lygoje: 5 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Ivanas Perišičius. Įvartis ir rezultatyvus perdavimas. Per silpną mėnesį kroatas žibėjo ryškiausiai ir gelbėjo klubą iš sudėtingų padėčių.

19. (31) „Rennes“ 28 tšk.

Taškai lygoje: 5 iš 12 galimų.

Mėnesio žaidėjas: Nayefas Aguerdas. Aukštesnio lygio komandoje neprapuolė ir greitai tapo vienu iš klubo lyderių.

20. (2) „Liverpool“ 27 tšk.

Taškai lygoje: 7 iš 12 galimų. Mėnesio žaidėjas: Sadio Mane. Jį buvo pristabdęs COVID-19, be grįžęs iš karto ėmėsi lyderystės. Įvartis, rezultatyvus perdavimas ir po fiasko Birmingemo įsivažiuojantis traukinys.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: