Thomas Tuchelis atleistas iš „Paris Saint Germain“ klubo.

Buvau didelis skeptikas tuomet, kai jis buvo paskirtas į Paryžių. Iki tol jis buvo tik įrodęs, kad moka padėti atsiskleisti jauniems futbolininkams ir turi įdomių taktinių idėjų. Tačiau didžiausias iki tol iššūkis – Dortmundo „Borussia“ nebuvo labai sėkmingas.

Tačiau darbas PSG mano nuomonę pakeitė. Jis su komanda pasiekė daugiau negu pirmtakai – Carlo Ancelotti, Laurentas Blancas ar Unai Emery. Nė vienam jų juk nepavyko pasiekti Čempionų lygos finalo. Tiesa, reiktų įvertinti ir tai, kad sudėties prasmę T. Tuchelis turėjo geresnę komandą negu jo pirmtakai.

Kataro šeichų sprendimo priežastis – kol kas neįtikinantis sezonas „Ligue1“. Tačiau reiktų atkreipti dėmesį ir į klubą kamavusias traumas. Realios grėsmės, kad PSG patirs fiasko Prancūzijoje, kol kas nematyti. O Čempionų lygoje tikrai PSG su T. Tucheliu būtų vienais pagrindinių favoritų. Komanda geriausiai lygoje tiek puola, tiek ginasi.

Aišku, problemų būta. Varžovams leidžiama sukurti per daug progų, nebėra medžiotojo instinkto, kuris pernai leisdavo pirmiems įmušus be įtampos uždaryti rungtynes. Gynėjai daro per daug individualių klubų, silpnai paryžiečiai atrodo „antrame aukšte“. Bet vargu ar reikėjo parodyti duris treneriui.

Aišku, kad T. Tuchelis tikrai neprapuls ir anksčiau ar vėliau gaus patrauklų pasiūlymą iš kurio nors superklubo.

Pagrindiniu pretendentu pakeisti T. Tuchelį įvardijamas Mauricio Pochettino turbūt yra geriausias rinkoje esantis variantas su prancūzišku pėdsaku savo karjeroje. Tai – puikus specialistas, bet didžiausi jo karjeros pasiekimai nėra geresni negu T. Tuchelio.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: