Žalgiriui labai reikėjo pergalės. Paskutinės savaitės buvo sunkios, žaidimas labai blankus, kova dėl TOP 8 pabaigta anksčiau, negu daugelis tikėjosi po neblogos sezono pradžios. Atrodė, kad gal ir visas Eurolygos sezonas baigsis stebint nuo kojų traumų ir gėdingai siauros Schillerio rotacijos LKL nuvarytą komandą, kuri nelabai ką turės parodyti.

Rungtynių pradžia tokia ir buvo. Bet po pertraukos Žalgiris žaidė vieną geriausių rungtynių pusių šį sezoną, kai viskas veikė gerai, o lyderiai gavo poilsio. Nuostabus šiandien buvo Martinas Gebenas. Gal be reikalo treneris kartais po vieno prasto išėjimo į aikštę jam neduodavo antro šanso. Iš žaidimo pataikė viską ir netgi puikiai skirstė kamuolius, atlikęs tris rezultatyvius perdavimus.

Man dažnai buvo protu nesuvokiama, kodėl šiaip gerą metimą iš toli turintis Lekavičius taip mažai šį sezoną mesdavo į krepšį iš toli. Šiandien sumetė penkis tritaškius ir po labai labai ilgos pertraukos buvo naudingas kaip žaidimo kūrėjas, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Nors Thomasui Walkupui nekrito, bet jis taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir solidžiai dirigavo komandos žaidimui.

Keturis tritaškius susmeigęs Lukošiūnas taip pat galėtų sulaukti daugiau minučių, jeigu būtų daugiau derinių specialiai jam.

Dar svarbiau, kad pergalė iškovota be kelių labai svarbių žaidėjų indėlio. Grigonis nesurasdavo progų mesti ir jam nesisekė kurti žaidimo. Joffrey Lauvergne‘as vargo gynyboje ir nerealizuodavo gerų metimų. Rokas Jokubaitis per dažnai mesdavo į krepšį prastose padėtyse.

Ši pergalė įkvepia vilties, kad sezono pabaiga bus šviesi, o lemiamas LKL kovas klubas pasitiks geros nuotaikos.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: