Eurolygos sezonas tiesiog yra per ilgas. Žalgiris sezono pabaigoje turi siauroką rotaciją. Todėl visai nekeista, kad tada, kai „Rytui“ pasitaikė sėkminga diena, jie „Žalgirį“ nugalėjo. Žalgiriui trūko daugiau sveikų žaidėjų.

Labai apmaudus buvo pirmas kėlinys – kai Žalgiris šiek tiek atitrūko, neįkrito labai daug laisvų metimų. Jau pirmame kėlinyje Žalgiris galėjo atitrūkti 15-16 taškų ir tada visa rungtynių eiga galėjo būti kitokia.

Aišku, gynyba šiandien buvo siaubinga. Ypač Žalgiriui pritrūkdavo jos tada, kai potencialiai būdavo galimybė šiek tiek atitrūkti – 1-2 taškų pranašumus Rytas beveik visais atvejais jau kitoje atakoje likviduodavo.

Liksiu labai nusivylęs, jeigu ir po šių rungtynių Martinas Schilleris nepasimokys iš to, kad net ir tokiame lygyje kaip LKL, žūtbūt reikia puolimą labiau modeliuoti pagal silpnąsias varžovų puses. Dažnai vangią Andew Goudelocko gynybą Žalgiris išnaudojo tik kelis kartus. Jeigu jis būtų tapęs silpnąja grandimi, Žibėnas būtų priverstas riboti minutes.

Na, aišku, kad labiausiai trūko geros gynybos prieš Ivaną Buvą. Jis nėra NBA lygio žaidėjas, tiesiog Žalgiriui trūko agresyvumo.

Aišku, atskira istorija paskutinės 20-30 rungtynių sekundžių. Kam tos pražangos, jeigu Žalgiris būtų turėjęs kamuolį rungtynių pabaigoje?

Šiandien puikus buvo Thomas Walkupas. Rytas iš jo gerai atėmė rezultatyvius perdavimus (vos 2), bet labai geros rungtynės pačiam renkant taškus, ypač tada, kai sprendėsi rungtynių likimas. Norėtųsi pagirti ir Grigonį. Nors jam ir nekrito, Grigonis atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Lekavičius irgi buvo labai naudingas, gal kartais papiktnaudžiavo metimais, bet irgi sėkmingai kūrė žaidimą. Nors gynyboje buvo visko, bet puolime labai neblogai žaidė Martinas Gebenas.

Turbūt labiausiai nuvylė Jokubaitis – priimdavo labai prastus sprendimus puolime ir silpnai gynėsi.

Žalgirio dabar laukia labai intensyvus grafikas LKL. Bet visgi tai geras laikas įeiti į ritmą tiems, kurie dabar žaisti negali ir atkrintamųjų varžybų vėl pasiekti gerą formą. Nes daugelyje rungtynių tikrai nebus reikalo perlaikyti aikštėje lyderių.

Šios rungtynės parodė, kad Rytas gali būti pavojingas Žalgiriui, bet reiktų nepamiršti, kad Rytas žaidė praktiškai tobulas rungtynes ir vargu ar tokį lygį išlaikytų serijoje.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: