Šiandien Čempionų lygoje prasideda pusfinalių kovos. Europos superlyga netapo realybe ir todėl galėsime mėgautis aukščiausio lygio kovomis. Ko jose tikėtis? Kokios komandų stiprybės ir silpnybės pagal „Whoscored“?

Madrido „Real“ – Londono „Chelsea“

Karališkasis klubas dar niekada nėra įveikęs Londono „Chelsea“. Tiesa, tarpusavio susitikimų istorija labai skurdi – vos trys akistatos, paskutinė – 1998 m. UEFA Supertaurėje.

Karališkojo klubo šansai pagaliau įveikti „aristokratus“ tikrai neblogi. Paskutinį pralaimėjimą „Real“ patyrė dar sausį ir nuo tada skaičiuoja 17 nepralaimėtų rungtynių seriją. Visgi, paskutiniu metu lygiosios aplanko dažniau negu pergalė, o kaip tik šiuo metu sprendžiasi ir „La Liga“ titulo likimas. Kol kas realiausias scenarijus „Real“ – trečioji vieta, bet padėtis gali labai greitai pasikeisti, kiekvienos rungtynės namų fronte yra aukso vertės. Rungtynės bus svarbios ilgamečiams „Chelsea“ lyderiams Thibaut Courtois, Edenui Hazardui

Apie „Chelsea“ kovų Anglijoje svarbą galima pasakyti tą patį – kiekvienas pralaimėjimas gali būti lemtingas. Tik „aristokratai“ kovoja ne dėl Čempionų titulo, o dėl Čempionų lygos kelialapio. Tvarkaraštis negailestingas, praėjusio savaitgalio pergalė prieš „West Ham“ leido pagaliau Čempionų lygos zoną pasiekti, bet išsilaikyti čia nebus lengva. Per 21 rungtynes nuo Thomaso Tuchelio atvykimo į „Chelsea“, klubas pralaimėjo vos du kartus. Rungtynės bus svarbios „Real“ auklėtiniui Marcosui Alonso ir Matteo Kovačičiui, kuris dėl traumos bent jau pirmas rungtynes bus priverstas praleisti.

Svarbiausias „Real“ ginklas gali būti greitos atakos. Vargu ar jie sieks kontroliuoti kamuolį. „Chelsea“ gynėjai neišvengia individualių klaidų, tad karališkasis klubas turės stengtis jas išnaudoti. „Aristokratai“ stengsis susikurti progų tolimiems smūgiams, stengsis daug atakuoti kraštais, o gynyboje – taikyti spaudimą ir periminėti kamuolius. „Real“ paprastai leidžia varžovams susikurti nemažai progų, silpnai atrodo „antrame aukšte“, prieš puolėjus varžovai efektyviai taiko nuošalės spąstus.

Laukia labai atkakli kova, o minimalūs favoritai prieš gana jauną ir nepatyrusį „Chelsea“ ansamblį – „Real“.

„Paris Saint Germain“ (PSG) – „Manchester City“

Šios komandos tarpusavyje žaidė tik tris kartus. Nulinės lygiosios UEFA Taurėje 2008 metais ir pasimatymas Čempionų lygos ketvirtfinalyje 2016 m. Tada į pusfinalį žengė „City“, o serijos didvyriu tapo Kevinas de Bruyne. Įdomi ir Mauricio Pochettino bei Pepo Guardiolos santykių istorija – net 18 rungtynių, kuriose jie stovėjo priešingose barikadų pusėse. Būtent M. Pochettino „Tottenham“ eliminavo „City“ 2019 m. Čempionų lygos ketvirtfinalio etape.

Dabar P. Guardiola turi neblogas sąlygas revanšui. Vargu ar kas nors gali sutrukdyti laimėti auksą „Premier“ lygoje, tad galima visą dėmesį skirti Europai. Per paskutines 40 rungtynių „City“ suklupo vos tris kartus. Kai paskutinį kartą PSG nelaimėjo aukso Prancūzijoje, daug prie titulo vagystės prisidėjo Benjaminas Mendy ir Bernardo Silva, dabar ginantys „miestiečių“ garbę.

PSG padėtis Prancūzijoje gerokai subtilesnė – verda atkakli kova su „Lille“ ir „Monaco“ dėl pirmos vietos, o „paryžiečiai“ net nekontroliuoja padėties. Per paskutines 15 rungtynių PSG suklupo net keturis kartus. Anderis Herrera ir Angelis Maria yra atstovavę didžiausiam „City“ priešui – „Manchester United“.

„City“ šį sezoną susikuria nemažai progų pasiremdami individualiu lyderiu meistriškumu. Gerai realizuoja progas, nemažai įvarčių krenta po baudos smūgių. Gynyboje jie puikiai ginasi nuo standartinių padėčių. PSG turi ne vieną Achilo kulną, kuriuo būtina pasinaudoti: leidžiama varžovams susikurti nemažai progų (o „City“ kūrybinga komanda), daugiau individualių klaidų, prastas žaidimas „antrame aukšte“, nesugebėjimas kontroliuoti mačo įmušus pirmiems, įsipainiojimas į nuošalės spąstus puolime. Didžiausi PSG privalumai turėtų būti žaidimas kraštuose, kur siautės Neymaras ir Angelis di Maria, bei puiki progų realizacija. Visos aplinkybės lemia, kad gana aiškus poros favoritas yra „Manchester City“. Nors PSG ketvirtfinalyje įrodė, kad jų nurašyti niekada negalima.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: