Jau šiandien paaiškės, kas triumfuos UEFA Europos lygos finale. Ko jame galime tikėtis?

„Villarreal“ – „Manchester United“ (MU)

Šių komandų tarpusavio santykių istorija labai įdomi tuo, jog jos du kartus – 2005 ir 2008 metais susitiko Čempionų lygos grupių etape. Ir visos šios dvikovos baigėsi nulinėmis lygiosiomis. UEFA Europos lygoje Unai Emery jau yra eliminavęs Ole Gunnarą Solskjaerą, nors tada jie dar atstovavo kitiems klubams – „Sevilla“ ir „Molde“. Prieš MU neblogai U. Emery sekėsi kovoti ir „Premier“ lygoje – nepatirta pralaimėjimų.

Tris kartus UEFA Europos lygos laimėtojui U. Emery šiandien bus didelis iššūkis. Jeigu nepavyks laimėti finalo, kitą sezoną klubas žais tik trečiame pagal pajėgumą Europos turnyre. Pergalės atveju – grįš į Čempionų lygą. Tad rungtynių kaina didelė. Sezonas Ispanijoje buvo gana vidutiniškas. Nebuvo kada net pagalvoti apie galimybę sezono pabaigoje patausoti lyderius, nes vis dar buvo galima kabintis bent jau už vietos UEFA Europos lygoje. Per paskutines 10 sezono rungtynių „submarinai“ suklupo keturis kartus. Tai bus pirmas „Villarreal“ finalas Europoje. Itin motyvuotas turėtų būti Alberto Moreno, ne vieną sezoną žaidęs už principinius MU varžovus – „Liverpool“.

MU situacija priešinga – jie jau turi kelialapį į Čempionų lygą. Sezono pabaigoje jie jau dėl nieko nebekovojo „Premier“ lygoje ir treneris galėjo ramiai dėlioti krūvius galvodamas apie laukiantį finalą. Todėl statistika gali būti šiek tiek apgaulinga – iš paskutinių 10 rungtynių MU laimėjo vos pusę. Jeigu į aikštelę išbėgs Ericas Bailly, jam šios rungtynės ypatingos – 18 mėnesių futbolininkas yra praleidęs gindamas „Villarreal“ garbę. Galbūt papildomos motyvacijos turės ir Valensijos regiono derbyje prieš „submarinus“ ne kartą žaidęs Juanas Mata.

Kokios komandų silpnybės ir stiprybės pagal Whoscored?

MU svarbiausia bus išnaudoti savo ginklus – gerą žaidimą atakas rezgant kraštais, smūgius iš distancijos, mokėjimą rasti erdvių tarp gynybos linijų. Net jeigu „geltonieji“ įmuš pirmi, panikuoti neverta – MU kovinga komanda ir šiemet ne kartą sėkmingai sukosi iš sudėtingų padėčių. Tuo labiau, kad „geltonieji“ šį sezoną nėra ta komanda, kuri įmušusi pirma sugeba uždaryti rungtynes. „Villarrreal“ gynėjai šį sezoną daro daug individualių klaidų, varžovams leidžiama susikurti nemažai šansų, dažniausiai pralaimima „antrame aukšte“, atakuojantys žaidėjai dažnai patenka į nuošalės spąstus. „Geltonųjų“ ginklai – smūgiai iš toli, erdvių tarp varžovų gynybos linijų sėkmingos paieškos ir individualūs lyderių įgūdžiai puolime. Jie privalo išnaudoti tai, kad MU varžovams paprastai leidžia susikurti nemažai progų. MU, kaip ir „Villarreal“, įmušę pirmi retai sugeba pilnai kontroliuoti rungtynes, bei papuola į nuošalės spąstus.

Laukia įdomios rungtynės, tačiau favoritas akivaizdus – „Manchester United“.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: