Žalgiris eilinį kartą tapo LKL čempionais, kaip to ir galima laukti. Tik pačios rungtynės buvo sunkesnės, negu tikėtasi.

Vėl nuostabus šiandien buvo Thomas Walkupas. Jeigu tikrai yra teisinga informacija, kad Žalgiris siūlė daugiau Jokubaičiui, negu „Barcelona“, tai reiškia, kad galbūt galima gerokai padidinti ir T. Walkupo algą. Ypač šioje sezono stadijoje atrodo, kad jis būtų sunkiausiai pakeičiamas komandoje, sunkiau net už Grigonį. T. Walkupas puikiai dirigavo komandos žaidimui visoje finalo serijoje.

Pagaliau šioje finalo serijoje driokstelėjo Marius Grigonis. Jam turbūt tai buvo atsisveikinimo rungtynės, tad smagu, kad po nemenkos žaidybinės duobės vėl pats gerai rinko taškus ir konstravo žaidimą. Joffrey Lauvergne‘ui ne viskas sekėsi gynyboje, bet jis puikiai rinko taškus ir atkovotus kamuolius. Vėl norėtųsi išskirti ir Martiną Gebeną, kuris aišku, kad nebuvo išskirtinai geras, bet jo efektyvios minutės visoje finalo serijoje leido likti šviežesniems kitiems.

Gaila, kad prastas rungtynes sužaidė Nigelas Hayesas, kuris blaškėsi aikštėje ir būtent tokios blankios rungtynės turbūt apvainikuos šiaip jau labai gerą karjeros laikotarpį Žalgiryje. „Rytas“ sugebėjo neleisti Žalgiriui sukurti gerų progų Milakniui. Aišku, dabar prasideda tarpsezonio darbai. Būtų gerai, jeigu pavyktų išsaugoti kuo daugiau lyderių. Nors Rubitas ar Lekavičius ir nebūtų taip sunkiai pakeičiami, bet daugiau išlikusio branduolio palengvina gyvenimą. Nemanau, kad didelė duobė atsivers ir dėl Jokubaičio išvykimo, žvelgiant iš praktinės pusės, gaila, kad Žalgiris netenka potencialios išpirkos iš NBA. Bet jo žaidimas šiemet dar nebuvo toks stabilus, kad būtų sunku rasti žmogų, kuris šią netektį kompensuotų.

Tad laukia įdomi vasara.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: