Prognozuoti atkrintamąsias varžybas tol, kol dar nėra sužaistas grupių turnyras, yra sudėtinga misija. Dar labiau viską apsunkina tai, kad į kitą etapą patenka ir geriausios trečiąsias vietas užėmusios komandos ir nuo to, kurios tai būtent yra komandos, labai priklauso ir atkrintamųjų varžybų medis. Bet vis tiek norisi pabandyti savo laimę. Atrama šioms prognozėms yra vakar publikuotos grupių etapo prognozės.

Aštuntfinaliai

Turkija – Danija

Abiem komandoms šios rungtynės būtų galimybė pasiekti geriausią savo pastarojo laikotarpio rezultatą Europos ir pasaulio čempionatuose. Abi komandos turi daug talento ir jau dabar turi galimybių nustebinti Europą. Abiejų komandų lyderiai žaidžia pajėgiose Europos lygose ir jose nėra statistai. Turkiją renkuosi dėl Senolo Guneso – jo CV gerokai įspūdingesnis už Kaspero Hjulmando ir jis žino, ką reiškia šokiruoti futbolo pasaulį, nes tą padarė 2002 m. pasaulio futbolo čempionate.

Italija – Austrija

Pasirinkimas paprastas ir akivaizdus – Italija. Jie turi gerokai pajėgesnę sudėtį ir bus alkani bei kupini noro reabilituotis po nesėkmės 2018 m. pasaulio futbolo čempionato atrankoje. Austrams puikus pasiekimas būtų jau vien kelialapis į atkrintamąsias varžybas.

Nyderlandai – Vokietija

Tai yra Europos futbolo klasika, kurios didžiuosiuose turnyruose nematėme nuo EURO 2012 grupės turnyro. Abi šalys turi savo problemų – Nyderlandai bus labai priklausomi nuo vos kelių pagrindinių žvaigždžių žaidimo, o daugelis iš Franko de Boero laukia jau eilinio jo fiasko – paskutinę darbovietę, kurioje dirbo sėkmingai, jis paliko dar 2016 metais. Vokietija ruošiasi išlydėti trenerį Joachimą Lową ir pagrįstai nerimauja dėl to, kad rezultatai paskutiniu metu yra kuklūs. Man pranašesnė visgi atrodo Vokietija – dėl talento, o J. Lowas visgi yra gerokai daugiau futbolo pasauliui įrodęs negu F. De Boeras.

Belgija – Lenkija

Be abejo, Romelu Lukaku nėra Robertas Lewandowskis, bet tuo Lenkijos pranašumų sąrašas ir baigiasi. Belgija tokias rungtynes turbūt laimėtų užtikrintai – talento turi gerokai daugiau.

Kroatija – Švedija

Jeigu vertintume komandinį mechanizmą, Švedija pastaruoju metu daro geresnį įspūdį. Tačiau Kroatija turi gerokai pajėgesnę sudėtį ir trenerį Zlatko Daličių, kuris žino, ką reiškia pasiekti pasaulio čempionato finalą. Todėl Kroatija tokioje poroje būti akivaizdi favoritė.

Prancūzija – Šveicarija

Šių komandų keliai gana dažnai susikerta didžiuosiuose turnyruose ir dažniausiai prancūzams nebūna lengva. Tačiau Prancūzija yra pasaulio čempionė ir šveicarišką galvosūkį išspręstų.

Anglija – Portugalija

Žvelgiant į atkrintamųjų varžybų medį, D grupėje naudingiausia yra likti antriems, o ne pirmiems, bei F grupėje – tretiems, o ne antriems. Nors senokai didžiuosiuose turnyruose nematėme Anglijos ir Portugalijos mūšių, pirmame dešimtmetyje tai buvo futbolo klasika, ypač EURO 2004 ir 2006 m. pasaulio futbolo čempionate. Tad anglai norės revanšo. Ir nepaisant to, kad Portugalija dabar yra geresnė komanda, negu EURO 2016 laikais, bet namų pranašumas šansus išlygina ir „dvyliktasis žaidėjas“ gali būti lemiamas faktorius.

Ispanija – Rusija

2018 m. pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio scenarijaus pakartojimas būtų puikus reginys, nes matytume labai motyvuotą Ispanijos komandą. Tačiau dabar scenarijus turbūt būtų kitoks – Luis Enrique yra gerokai pajėgesnis treneris už atsitiktinai rinktinės vairą prieš trejus metus gavusį Fernando Hierro. Ir su tokiu iššūkiu turėtų susitvarkyti.

Ketvirtfinaliai

Prancūzija – Kroatija

Tai būtų pasaulio futbolo čempionato pakartojimas. Per trejus metus Prancūzija nė kiek nesusilpnėjo, o daugelis tų, kurių vaidmuo EURO 2020 bus svarbiausias, atvyksta po gerų sezonų. Kroatijos futbolo vežimas šiuo metu leidžiasi žemyn. Tad galbūt net ir daug intrigos tokiame mūšyje vargu ar būtų.

Belgija – Italija

Tokios rungtynės būtų viso ketvirtfinalių etapo puošmena. Kai komandos susitiko EURO 2016 grupių turnyre, Italija laimėjo labai lengvai. Tačiau dabar tikėtinesnis scenarijus atrodo sunki Belgijos pergalė. Jie turi daugiau žvaigždžių ir su Roberto Martinezu žaidžia tikrai gerą futbolą. Gerokai atsišviežinusiai Italijos rinktinei toks iššūkis kol kas turbūt būtų šiek tiek per sudėtingas.

Vokietija – Turkija

Kai žvelgi į atkrintamųjų varžybų medį, trečioji vieta F grupėje yra visai geras variantas ilgam žygiui EURO 2020. Kad ir kokie Vokietijos žaidimas keltų klausimų, tokį varžovą kaip Turkija jie ketvirtfinalyje įveiktų.

Ispanija – Anglija

Šios futbolo supervalstybės gana retai susitinka didžiuosiuose turnyruose. Ispanija turės nemažą pranašumą saugų linijoje, tačiau kitose grandyse pajėgumai yra gana apylygiai. Nuojauta sako, kad į pusfinalį žengs Anglija.

Pusfinaliai

Belgija – Prancūzija

Tikrasis EURO 2020 finalas. Komandos susitiko tarpusavyje pasaulio čempionato pusfinalyje. Tada pranašesnė buvo Prancūzija. Dabar padėtis menkai pasikeitusi – Prancūzija turi pajėgesnę sudėtį, praturtintą čempionų mentalitetu.

Anglija – Vokietija

Rungtynės (kaip potencialiai ir visos kitos Anglijos rungtynės, išskyrus ketvirtfinalį), vyks „Wembley“. Istorinis anglų nuoskaudų vokiečiams sąrašas būtų labai įspūdingas. Kada atsiskaityti, jeigu ne namuose ir turint geriausią sudėtį nuo 2006 m. pasaulio futbolo čempionato?

Finalas

Prancūzija – Anglija

Toks finalas nebūtų labai intriguojantis – aiškūs favoritai būtų prancūzai. Jie visos grandyse yra pranašesni ir tuo pasinaudotų. O dabartiniam Anglijos rinktinės branduoliui, kuriame daug jaunų žaidėjų, EURO 2020 bus tik kelio pradžia. Tad net ir pasiekimas į finalą jau būtų fantastiškas rezultatas.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: