Baigėsi pirmasis EURO 2020 ratas. Įspūdžiai apie antrą jo pusę būtų tokie.

Anglija paliko dvejopą įspūdį. Sužaidė puikią rungtynių pradžią ir netikėtai visas rungtynes sugebėjo dominuoti prieš nominaliai gerokai pajėgesnę Kroatijos saugų liniją. Kroatai nesukūrė praktiškai nieko. Anglijai beveik visas rungtynes irgi nebuvo lengva kurti, bet užteko vienos progos.

Smagu dėl to, kad Šiaurės Makedonija įmušė įvartį ir dar smagiau, kad tai padarė legendinis Goranas Pandevas. Ir šiaip makedonai sužaidė visai neblogai. Aišku, pagal sudėtį jie tikrai nėra blogiausia EURO 2020 komanda – silpniau atrodo Suomija ir Vengrija, bet vis tiek debiutinės rungtynės sukuria įtampų. Austrijos treneris Franco Foda atliko tinkamus keitimus ir taip pat dėl to antroje rungtynių dalyje pamatėme visai patrauklų jų futbolą.

Aišku, kol kas geriausios EURO 2020 rungtynės buvo Nyderlandai-Ukraina. Futbolo kokybė aukšta, žaidimas atviras. Šiek tiek gaila Ukrainos, nes lygiosios būtų logiškiausias rezultatas. Aišku, Nyderlandai turėdami tiek problemų gynyboje aukštesnio lygio varžovų būtų nubausti dar labiau. Bet kai jau galės žaisti Matthijsas de Ligtas, vaizdas turėtų pagerėti.

Škotai taip pat paliko neblogą įspūdį. Kai vienas geriausių rungtynių žaidėjų yra varžovų vartininkas Tomašas Vaclikas, reiškia, kad komanda žaidė gerai. Škotai buvo kovingi. Čekiją taip pat norėtų pagirti – protingas žaidimas. Abi komandos pirmame kėlinyje atrodė gana silpnai, bet po pertraukos rungtynių kokybė jau buvo geresnė.

Lenkija eilinį kartą nuvylė. Žaidė prieš silpniausią grupės komandą ir padoriai atrodė tik antrojo kėlinio pradžioje ir pačioje rungtynių pabaigoje, kai žaisdami mažumoje buvo rimtai užspaudę slovakus. Dažnai NHL atkrintamosiose varžybose veteranų komandos parodo tikrą veidą. Šį kartą tai galima taikyti Slovakijai EURO 2020 – žaidimas kad ir neįkvepiantis ir gana nuobodus, bet efektyvus. Aišku, Lenkija pabaigoje buvo rimtai užspaudusi slovakus, o su kiekybine persvara tikrai buvo galima ramiau užbaigti rungtynes.

Dėl Ispanijos man susidarė dvejopas įspūdis. Jie buvo kūrybingi ir iš esmės atakų organizavime viskas buvo gerai. Didžiausia problema buvo progų realizacija ir šiek tiek kietakaktiškas požiūris, nebandant adaptuotis prie varžovų gynybinio stiliaus. Bet visada progos taip švaistomos nebus, svarbiausia, kad jos sukuriamos. Švedai parodė, kad vėl gali būti labai kieta komanda gynyboje ir su Alexanderiu Isaku susikurti visai gerų progų.

Jeigu EURO 2016 mačas tarp Portugalijos ir Vengrijos buvo čempionato puošmena, tai vakar buvo nuobodokas vaizdas. Kaltininkas – Fernando Santosas. Jis mentališkai vis dar gyvena 2008-2016 m. laikotarpiu, kai Portugalija buvo Cristiano Ronaldo + stiprių vidutiniokų rinkinys. Neskaitant gana kūrybingų krašto gynėjų, iš esmės tik keturi žaidėjai starto sudėtyje buvo kūrėjai, o saugų linijoje pasirinkti net du griovėjai – Danilo ir Wiliamas Carvalho, lyg portugalai būtų pasiruošę atsimušinėti. Keitimai, orientuoti į kūrybą ir sėkmė padėjo perlaužti rungtynių eigą. Vengrai tokio skaudaus smūgio nenusipelnė.

Vokietijos ir Prancūzijos rungtynės buvo tokios, kokie dažnai būna finalai. Ne itin gražios ir išraiškingos, su labai daug kovos, pražangų, įtampos, kuri vesdavo į klaidas. Nė viena komanda neparodė to, ko iš jų potencialiai galima laukti.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: