Baigėsi EURO 2020 grupių etapas.

Anglija kovoje su Čekija vėl buvo neįtikėtinai blanki. Aišku, rezultatas vertė nepersistengti, bet vis tiek keista matyti tokią blankią ir beveidę komandą, nors talento turi daugiausiai bent jau nuo 2006 metų. Dar keisčiau tai, kad nors žaidė nemažai žaidėjų, kurie iki tol šildė suolą, bet neatrodė, kad jie turi motyvacijos kažką įrodyti Gareth‘ui Southgate‘ui. Vokiečiai labai nenuspėjama komanda, bet vargu ar Angliją net su namų sienomis galima laikyti favoritais. Asmeniškai džiaugiuosi dėl Kroatijos patekimo, visų rungtynių nemačiau, bet susidariau įspūdį, kad Škotija vėl nelaimėjo būdama geresnė komanda.

Ispanija pagaliau parodė, ką gali, kai realizuoja progas. Nors aišku, kad keista matyti tokią tragišką 11 metrų baudinių realizaciją (gal kitą kartą smūgiuos koks nors Jordi Alba ar Sergio Busquetsas, kurie turėtų jausti mažiausią įtampą), bet visa kita buvo nuostabu. Atsižvelgiant į susikurtas progas, ispanai galėjo taip pat nesunkiai susitvarkyti ir su Švedija bei Lenkija, o dabar turbūt susitvarkys ir su Kroatija – turi nesuvestų sąskaitų nuo EURO 2016. Gaila, kad Lenkija švaistė progas ir vietoje to, kad sumuštų Švediją, dabar keliauja namo.

Portugalijos ir Prancūzijos mūšis buvo gana nuviliantis. Aišku, prie to prisidėjo ne tik rungtynių kaina, bet ir abejotinas teisėjavimo lygis. Visgi, abiejų komandų žaidimo kokybė buvo prastoka. Portugalai buvo gyvesni už savo varžovus, nors niekaip nesuprantu, kodėl rungtynių pabaigoje nesurengė rimtos Prancūzijos vartų apgulties. Rizikuoti buvo labai verta – net praleidę du įvarčius jie vis tiek grupėje būtų likę treti, o pergalė reikštų pirmą vietą grupėje ir rungtynes su Šveicarija, o ne Belgija, kurios laukia dabar. Prancūzija iš didžiojo F grupės trejeto kol kas palieka slogiausią įspūdį, nors ir laimėjo grupės turnyrą. Iš kitos pusės, galima prisiminti ir 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, kai jie labai rimtai vargo su visomis rinktinėmis, kurios žaidė nuo gynybos, o puikias pergales pasiekdavo prieš tuos, kurie veldavosi į atvirą futbolą. O prieš prancūzus į atvirą futbolą EURO 2020 kol kas nesivėlė niekas.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: