Baigėsi UEFA Europos lygos sezonas. Vėl pasitvirtino aksioma, kad turnyrą laimi Unai Emery, kuris šį kartą į didžiausią klubo istorijoje pergalę atvedė „Villarreal“. Pristatau simbolinę sezono sudėtį.

Vartininkas Dominikas Livakovičius Zagrebo „Dinamo“/Kroatija

Labai daug prisidėjo prie to, kad „Dinamo“ žygis Europoje būtų toks ilgas. Galima neabejoti, kad juo vasarą domėsis didesni klubai – EURO 2020 taip pat atrodė gerai.

Gynėjai

Kairysis kraštas Josko Gvardiol Zagrebo „Dinamo“/Kroatija

Europos lygoje buvo puikus. Demonstravo patikimą žaidimą, o daugiau stabilumo 19-metis įgis su laiku.

Centro gynėjai

Rasmus Lauritsen Zagrebo „Dinamo“/Kroatija

Tėvynėje savęs neatrado. Švedijoje sekėsi neblogai, bet praėjusią vasarą atvykęs į Kroatiją tiesiog žibėjo. Kai jis buvo aikštėje grupės turnyre, kroatai tiesiog nepraleido nė vieno įvarčio.

Lisandro Martinez Amsterdamo „Ajax“/Argentina

Jam dar tik 23-eji, bet žaidžia labai brandų futbolą. Turi geras galimybes keltis į galingesnį klubą.

Dešinysis kraštas Juanas Foythas „Villarreal“/Argentina

Unai Emery pasirinkimas dėl J. Foytho buvo toks – suolas Ispanijoje, startas – Europoje. Tačiau tai vis tiek leido turėti įsimintiną sezoną, nes savo darbą kovoje dėl titulo atliko puikiai.

Saugai

Kairysis kraštas Nicolas Pepe Londono „Arsenal“/Dramblio Kaulo Krantas

6 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. „Kanonierių“ fanai dažnai nesutaria ar šis pirkinys pasiteisino. Jeigu afrikietis namų fronte visada būtų toks geras kaip Europoje, tokia diskusija būtų tiesiog beprasmiška.

Centro saugai

Bruno Fernandes „Manchester United“/Portugalija

5 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai vos per 9 rungtynes. Nors finale portugalas liko šešėlyje, bet pasirodymas puikus.

Ryanas Gravenberchas Amsterdamo „Ajax“/Nyderlandai

Sužaidė ryškų sezoną. Patikimai dirba gynyboje ir daug prisideda prie atakų organizavimo iš gilumos.

Dešinysis kraštas Lovro Majeras Zagrebo „Dinamo“/Kroatija

2 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Turbūt jau netrukus iškeliaus į pajėgesnį klubą.

Puolėjai Borja Mayoralis „Roma“/Ispanija

„Serie A“ pirmenybėse jis buvo svarbus atsarginis. Europos lygoje – starto sudėties žaidėjas, įmušęs 7 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus. Jis demonstravo brandžiausią savo karjeros futbolą.

Gerard Moreno „Villarreal“/Ispanija

7 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Ne kartą sezono metu geriausią formą demonstruojančiu Ispanijos futbolininku pavadintas G. Moreno labai daug prisidėjo prie gana netikėto savo komandos triumfo turnyre.

Treneris Unai Emery „Villarreal“/Ispanija

Ketvirtą kartą savo karjeroje laimėjo Europos lygą. Jo karjeros patirtis rodo, kad geriausių rezultatų pasiekia dirbdamas tikrai ne su pačiomis skambiausiomis pavardėmis. G. Moreno individuali magija, mokėjimas rasti erdvių tarp varžovų gynybos linijų ir tolimi smūgiai buvo labai svarbūs šio triumfo ingredientai.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: