Savaitgalį startuoja naujas sezonas Vokietijoje. Pagrindinės vasaros naujienos – Hanso Flicko pasitraukimas iš Miuncheno „Bayern“ gretų, įsiūbavęs ištisą trenerių karuselę. Pristatau savo prognozes ir potencialaus pirmojo dešimtuko vasaros darbus.

  1. Miuncheno „Bayern“

Pagrindinis įvykis – Hansas Flickas išvyksta ir tampa Vokietijos futbolo rinktinės treneriu. Jį pakeitė sėkmingai „Leipzig“ dirigavęs Julianas Nagelsmannas. Svarbiausias naujokas – gynėjas Dayotas Upamecano („Leipzig“). Manuelio Neuerio dubleriu bus iš antros Bundeslygos atvykęs Svenas Ulreichas, o gynyboje šansų lauks iš „Championship“ atvykęs Omaras Richardsas. Netrūko ir emocingų atsisveikinimų. Miuncheną paliko ilgamečiai lyderiai Javi Martinezas (Kataras), Davidas Alaba (Madrido „Real“) ir Jeromas Boatengas. Tai ir visos permainos kol kas. Jeigu nieko neįvyks, teks konstatuoti, kad komandos rotacija susilpnėjo, o tai gali neigiamai paveikti rezultatus. Bet „Bayern“ yra aiškūs favoritai.

2. „Leipzig“

Esminis vasaros įvykis – J. Nagelsmanno išlydėtuvės į Miuncheną. Jį pakeis sėkmingai „Salzburg“ dirigavęs Jesse Marschas. Komanda pagaliau įsigijo tai, ko nepavyko pernai – deramą pamainą Timo Werneriui. Dabar po puikaus sezono iš Frankfurto „Eintracht“ atvyksta Andre Silva. Atvyksta ir Amsterdamo „Ajax“ puolėjas Brianas Brobbey. Gynybą sustiprino Joško Gvardiolas (Zagrebo „Dinamo“) ir Mohamedas Simakanas („Strasbourg“). Nuostoliai tik du, bet labai reikšmingi – išvyksta du elitiniai centro gynėjai – D. Upamecano „Bayern“) ir Ibrahima Konate („LIverpool“). Gynyba ženkliai susilpnėjo, puolimas – ženkliai sustiprėjo. Bet galutinis rezultatas turbūt bus toks kaip pernai – 2 vieta.

3. Dortmundo „Borussia“

Su svarbiausi vasaros įvykiai – naujas treneris Marco Rose ir Jadono Sancho išvykimas į „Manchester United“. Emocingai atsisveikinta ir su Lukaszu Piszczeku, kuris grįžtą į gimtąjį klubą trečioje Lenkijos lygoje. Tačiau jo vaidmuo pastaruoju metu buvo svarbesnis už aikštės ribų. Naujokų nedaug – vartininkas Gregoras Kobelis („Stuttgart“) ir talentingas puolėjas Donyellas Malenas (Eindhoveno PSV). Komanda susilpnėjo, bet vis tiek turėtų finišuoti Čempionų lygos zonoje.

4. Leverkuzeno „Bayer“

Svarbiausi vasaros pokyčiai – karjeras baigę broliai Benderiai ir naujas treneris, puikiai Šveicarijoje dirbęs Gerardo Seoane. Vasarą daugiausiai investuota į savo vartų saugumą. Atvyko vartininkas Andrejus Lunevas (Sankt Peterburgo „Zenit“), gynėjai Mitchellas Bakkeris („Paris Saint Germain“) ir Odilonas Kossounou („Brugge“). Skaudžiausias nuostolis – išvykęs Leonas Bailey (Birmingemo „Aston Villa“). Aleksandaras Dragovičius (Belgrado „Crvena Zvezda“) ir Demaray Gray (Liverpulio „Everton“) žaidė gana nedaug. Komanda susilpnėjo, bet vis tiek kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

5. „Wolfsburg“

Po sėkmingo sezono nepavyko išsaugoti trenerio – Oliveris Glasneris treniruoja Frankfurto „Eintracht“, vietoje jo atvyko Markas van Bommelis, kaip treneris, dar nieko neįrodęs. Gynybą sustiprino Sebastiaanas Bornauw („Koln“), saugų liniją – Asteras Vranckxas („Mechelen“). Į klubą atvyko ir „Manchester City“ priklausę broliai Nmechos: Lukas ir Felixas. Neišvyko nė vienas didesnį vaidmenį komandoje turėjęs žaidėjas. Tad „vilkai“ tikrai kovos dėl Čempionų lygos.

6. Monchengladbacho „Borussia“

Trenerį M. Rose pakeitė iš Frankfurto „Eintracht“ atvykęs Adi Hutteris. Atvyko du jauni talentai – gynėjas Luca Netzas (Berlyno „Hertha“) ir iš „Ligue2“ persikėlęs saugas Kouadio Kone. Su klubu atsisveikino du ilgamečiai žaidėjai – į „Goteborg“ persikėlęs gynėjas Oscaras Wendtas ir saugas Ibrahima Traore. Komanda išliko panašaus pajėgumo kaip pernai, o tai reiškia kovą dėl vietų Europoje.

7. Frankfurto „Eintracht“

Pagrindinis vasaros įvykis – atsisveikinimas su puikiai komandai dirigavusiu treneriu A. Hutteriu. Jį pakeitė O. Glasneris. Komanda atsisveikino su dviem puolimo lyderiais – A. Silva išvyko į „Leipzig“, o Luka Jovičius grįžo į Madrido „Real“. Į komandą atvyko vartininkai Jensas Grahlis („Stuttgart“) ir iš antros Bundeslygos atvykęs Diantas Ramajas, gynėjas Christopheris Lenzas (Berlyno „Union“), saugas Jesperas Lindstromas ir puolėjas Rafaelis Borre, atvykęs iš Argentinos. Puolimas tikrai susilpnėjo, o kitos grandys atrodo solidžiau.

8. „Hoffenheim“

Vasara labai rami. Iš antros Bundeslygos atvyko gynėjas Davidas Raumas, saugas Angelo Stileris atvyko iš Miuncheno „Bayern“ dublerių. Jokių rimtų nuostolių nėra. Tai turėtų leisti vėl finišuoti turnyro lentelės viduryje.

9. Berlyno „Union“

Po labai sėkmingo sezono „Union“ toliau stiprina sudėtį. Atvyko vartininkas Frederikas Ronnow (Gelzenkircheno „Schalke“), gynėjai Tymoteuszas Puchaczas (Poznanės „Lech“) ir Paulas Jaeckelis, žaidęs antroje Bundeslygoje, saugai Genki Haraguchi (antra Bundeslyga), Rani Khedira („Augsburg“), Levinas Oztunalis („Mainz“), Pawelas Wszołekas (Varšuvos „Legia“) bei puolėjas Kevinas Behrensas (antra Bundeslyga). Iš išvykusiųjų svarbesnius vaidmenis turėjo tik gynėjas C. Lenzas („Eintracht“) ir puolėjas Marius Butleris, kuris žais antroje Bundeslygoje. Komanda sustiprėjo, tad vėl gali įšokti į kovą dėl Europos.

10. Berlyno „Hertha“

Komandą paliko gynėjai L. Netzas (Moncgengladbacho „Borussia“) ir Omaras Alderete („Valencia“), karjerą baigė saugas Sami Khedira, išvyko puolėjai Jessicas Ngankamas (Fiurto „Greuther“), Jhonas Cordoba („Krasnodar“) ir į gimtinę grįžęs australas Mathew Leckie. Atvyko saugai Suatas Serdaras („Schalke“), Kevinas Princas-Boatengas („Serie B“) ir puolėjas Stevanas Jovetičius („Monaco“). Komanda šiek tiek susilpnėjo, bet ir su turimais ištekliais turėtų finišuoti TOP 10.

Žemesnės vietos:

11. „Freiburg“

12. „Stuttgart“

13. „Augsburg“

14. „Mainz“

15. „Koln“

16. Biefeldo „Arminia“

17. Fiurto „Greuther“

18. „Bochum“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: