Romelu Lukaku keliasi iš Milano „Inter“ į Londono „Chelsea“.

Sprendimas išvykti į Milaną buvo turbūt geriausias R. Lukaku karjeroje. Du sezonai „Manchester United“ gretose nebuvo patys sėkmingiausi. Pirmą sezoną jis buvo neabejotinai starto sudėties žaidėjas, įmušęs 16 įvarčių, atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau lūkesčiai buvo didesni – du sezonus prieš tai, su „Everton“ marškinėliais buvo įmušta 18 ir 25. Antrajame sezone R. Lukaku net nebuvo visiškai tvirtas pasirinkimas starto sudėtyje ir įmušė 12 įvarčių. Jis tiesiog sunkiai rado save Ole Gunnaro Solskjaero schemose.

Milane viskas kitaip. Jis greitai tapo komandos vedliu. 23 įvarčiai pernai. 24 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų šiemet. Vienas geriausių jo sezonų, o „Inter“ po ilgos pertraukos iškovojo „Scudetto“.

Jo išvykimas iš Milano veikiausiai susijęs su klubo finansine padėtimi. Antonio Conte suprato, kad išlaikyti lyderius bus labai sunku, todėl nutarė pasitraukti. Klube jau neliko Achrafo Hakimi, o R. Lukaku transferas padės išlaikyti kitus lyderius.

Aišku, atsiveria didelė tuštuma. Didėja šansai, kad komandoje liks Lautaro Martinezas, tad jis jau dabar turės nešti atakos lyderio naštą. Pernai įmušė 17 įvarčių, o tai rodo, kad jis tam yra pasiruošęs. Gal bus naujokų, o gal tiesiog bus tikima Alexiu Sanchezu, kuris net ir žaisdamas du blankius sezonus, susirinko kaip atsarginiam puolėjui, visai padorią statistiką – 11 įvarčių ir 13 rezultatyvių perdavimų per du sezonus.

O Londono „Chelsea“ pagaliau galės džiaugtis tuo, kokį puikų žaidėją išaugino. Iki šiol R. Lukaku priklausė tai pačiai kategorijai kaip Kevinas de Bruyne ar Mohamedas Salahas – didelių paleistų talentų. O dabar jis ateina į nuostabiai sukomplektuotą komandą, šviežiai laimėjusią Čempionų lygą. Komandą, kuriai trūko tik vienos detalės – puolėjo.

Pernai nė vienas „aristokratų“ žaidėjas „Premier“ lygoje neįmušė daugiau negu 7 įvarčių, o ir tuos įmušė saugas Jorginho. Starto sudėties puolėjas Timo Werneris švaistė progas ir įmušė tik 6. Tiek pat kiek Thomasui Tucheliui įspūdžio nepalikęs Tammy Abrahamas. Veteranas Olivier Giroud ir šioje pozicijoje daug bandytas Kai Havertzas įmušė tik po 4 kartus.

Tokia padėtis nesutrukdė laimėti Čempionų lygos. T. Tuchelis visomis progomis gynė Timo Wernerį ir rodė pasitikėjimą. Bet akivaizdu, kad problemos su realizacija neramino komandą. Tad buvo nutarta ieškoti aukščiausio lygio pastiprinimo.

O. Giroud nebėra. T. Abrahamas tikrai išvyks. T. Werneris turbūt irgi yra per geras, kad leistų laiką ant suolo. Liktų tik K. Havertzas, kuris gali žaisti daugelyje pozicijų. Tad gali būti, jog bus dar vienas pirkinys į puolimą. O R. Lukaku atsidurs aplinkoje, kur jo privalumai – gera realizacija, puikus žaidimas „antrame aukšte“, laimimos oro dvikovos, bus didelis privalumas.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: