Jau po savaitės prasideda kovos UEFA Čempionų lygoje. Šiandien apie tai, ko tikėtis E-H grupėse.

E grupė

Grupės favoritai – Miuncheno „Bayern“. Aišku, kad Julianas Nagelsamannas dar turės įrodyti, kad gali būti geras superklubo vedlys, bet keliais buvusiais jo auklėtiniais pasipildęs klubas turi akivaizdžiai stipriausią sudėtį, nors vasarą atsisveikinta su veteranais Davidu Alaba, Javi Martinezu, Jeromu Boatengu. Nors treneris jaunas, jis vienintelis iš šios grupės trenerių žino, ką reiškia pasiekti Čempionų lygos pusfinalį. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, mesti iššūkį galbūt gali ir „Barcelona“. Jie pradeda naują erą be Leo Messi ir Antoine‘o Griezmanno, bet su Sergio Aguero, Memphiu Depay, Ericu Garcia. Popieriuje tai prasčiausia per daugelį metų „mėlynai-granatinių“ kariauna, bet tai dar nereiškia, kad ji nenustebins. Dėl antros vietos grupėje kovos ir Kijevo „Dinamo“ bei Lisabonos „Benfica“. Minimaliai vasarą pasikeitę ukrainiečiai su legendiniu Mircea Lucescu gali būti pavojingi, nes turi gerą derinį iš pajėgių ukrainiečių ir neblogo lygio legionierių. Romanu Yaremchuku, Nemanja Radonjičiumi, Joao Mario, Valentino Lazaro pasipildę portugalai sieks reabilituotis po visišku fiasko virtusio pastarojo sezono Europoje, kai nepaisant solidžių investicijų, klubas liko be Čempionų lygos. Komandą paliko dešimtmetį joje praleidęs Jardelis, talentingasis Nuno Tavaresas. Beje, Ronaldas Koemanas vieną sezoną yra dirbęs Lisabonos „Benfica“ treneriu, rezultatai buvo vidutiniški.

Prognozė: 1. Miuncheno „Bayern“ 2. „Barcelona“ 3. Kijevo „Dinamo“ 4. Lisabonos „Benfica“

F grupė

Šioje grupėje vienas dalykas labai aiškus – vargu ar Berno „Young Boys“ turi bent kiek rimtesnius šansus savo europinį sezoną pratęsti po Naujų metų. Puikiai dirbusį trenerį Gerardo Seoane jie išleido į Leverkuzeno „Bayer“, atvyko pastaruoju metu ne patį geriausią karjeros etapą išgyvenantis Davidas Wagneris. Jų sudėtis toli nuo didžiojo grupės trejeto, kuris kovos dėl pirmos vietos grupėje. Geriausius šansus turi „Manchester United“. Jie ne tik susigražino Cristiano Ronaldo, bet ir turi geriausią sudėtį nuo portugalo laikų: atvyko Jadonas Sancho, Raphaelis Varane. Daugiausiai klausimų kelia trenerio kompetencija – kol kas tik pirmasis Ole Gunnaro Solskjaero blynas Europoje neprisvilo. Praėjusį sezoną UEFA Europos lygos finale nusileista „Villarreal“, o dabar „geltonieji“ turbūt yra pagrindiniai konkurentai kovoje dėl pirmos vietos grupėje. Sudėtis menkai pasikeitė, o Unai Emery gynyba vėl bus sunkiai sprendžiamas galvosūkis bet kuriam varžovui. Bergamo „Atalantos“ filosofija kitokia – žaidžiant prieš juos sunku nepraleisti. Italai pastarosiomis vasaromis neišvengia nemenkų nuostolių, bet kol kas Gian Piero Gasperini sugeba savo rankovėje rasti naujų kozirių. Be Cristiano Romero ir Pierluigi Gollini gyvenimas nebus lengvas, bet klubas padarys viską, kad šiemet sirgaliai turėtų naujus herojus.

Prognozė: 1. „Manchester United“ 2. „Villarreal“ 3. Bergamo „Atalanta“ 4. Berno „Young Boys“

G grupė

Akivaizdi grupės favoritė yra „Sevilla“. Ir taip gana galingą komandą dar papildė Erikas Lamela, Thomas Delaney. Komandoje neliko ilgamečio ramsčio Sergio Escudero, bet visi svarbiausieji naują sezoną pradeda ten, kur baigė senąjį. Nė vienas iš konkurentų neatrodo pasiruošęs rimtai kovai dėl pirmos vietos, bet dėl antrosios galima laukti rimto mūšio. Žvelgiant į sudėtį, rimčiausius argumentus turi „Lille“. Tačiau į Nicą išlydėję trenerį Chirstophe‘ą Galtier, jie kol kas visiškai neranda savo žaidimo. Labai jaučiasi, kai klubą paliko Mike‘as Maignanas ir Boubakary Soumare. Trenerius keitė ir kitos dvi grupės komandos. Ir į jų vietas pasikvietė žmones, kurie labai stokoja patirties. „Wolfsburg“ atveju tai legendinis futbolininkas Markas van Bommelis, iki tol vyriausiuoju treneriu dirbęs vos 1,5 metų. Nors permainų komandoje ir nemažai, bet jos nėra esminės, o komanda kol kas naujame sezone startavo puikiai. Naujasis „Salzburg“ vedlys Matthias Jaissle vyrų futbole irgi yra visiškai naujokas – stažas vyr. trenerio poste vos pusmetis. Vėl klubą paliko patobulėję jauni žaidėjai, o jų vietas užims desantas dar jaunesnių. Tad austrų argumentai kovoje dėl antros vietos atrodo silpniausi, bet grupė gana lygi. Nutikti gali įvairių dalykų.

Prognozė: 1. „Sevilla“ 2. „Lille“ 3. „Wolfsburg“ 4. „Salzburg“

H grupė

Turino „Juventus“ ir Londono „Chelsea“ kovos dėl pirmos vietos grupėje. Favoritai – „aristokratai“. Jis Čempionų lygos nugalėtojai. Ir taip labai galingą sudėtį papildę Romelu Lukaku ir Sauliu Niguezu. Jie vieni pagrindinių viso turnyro favoritų. Jeigu tobulės neblogas jaunas komandos branduolys, galbūt po kelerių metų į tokią fazę grįš ir „Juventus“. O dabar jie tiesiog mokysis, kaip gyventi be Cristiano Ronaldo ir Gianluigi Buffono. Bet su Manueliu Locatelli ir svarbiausiu, sugrįžusiu pergalių architektu Massimiliano Allegri. Kitas dvi komandas treniruoja žmonės, kurie kaip treneriai dar yra mažiau garsūs, negu buvo tada, kai patys žaidė futbolą. „Zenit“ ir „Malmo“, Sergejus Semakas ir Jonas Dalis Tomassonas. Su „Zenit“ marškinėliais daugiau nematysime Jurijaus Žirkovo, bet daugelis kitų svarbiausių į aikštę grįš. Švedams vien patekimas į Čempionų lygą jau yra laimėjimas. Jie iš turnyro pašalino tokį klubą, kaip Glazgo „Rangers“ ir grįžta po penkerių metų pertraukos. Jų sudėtis nustato aiškias lubas – trečią vietą grupėje.

Prognozė: 1. Londono „Chelsea“ 2. Turino „Juventus“ 3. Sankt Peterburgo „Zenit“ 4. „Malmo“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: