Kartais komandai reikia griežto trenerio. Keletas paskutinių futbolo rinktinės trenerių buvo itin kitokio charakterio negu Valdas Ivanauskas.

Jie nesiautėdavo prie šoninės linijos ir nesirinkdavo įspėjimų. Jie pasižymėjo kitokiais metodais, negu tie, apie kuriuos kalbėjo Modestas Vorobjovas (tikiu tuo, ką jis sakė 15min.lt, nes tai tiesiog nestebina žinant V. Ivanausko reputaciją). Tačiau griežti treneriai dažnai yra tie, kurie moka komandą uždegti. Būtent šios pergalės pagrindinė priežastis buvo tai, kad Lietuva jos norėjo gerokai labiau už Bulgariją.

Pavyko nutraukti devynių pralaimėjimų seriją. Paskutinį kartą panašaus kalibro komandą įveikėme prieš metus, kai 1:0 nugalėta Albanija. Paskutinė pergalė pasaulio ar Europos čempionatų atrankose buvo pasiekta dar 2016 m. rudenį, kai 2:0 nugalėta Malta. Na ir prieš septynerius metus paskutinį kartą atrankose nugalėta nenykštukinė rinktinė – tada 1:0 nugalėta Estija. Bulgarija yra ne Estija, tai jeigu ieškosime, kada paskutinį kartą atrankose įveikėme aukštesnio kalibro komandą, teks keltis į 2009 metus, kai 2:1 nugalėta Serbija.


Didžiausi pergalės kalviai šiandien buvo Justas Lasickas, kuris žaidė kaip ant sparnų ir puikiai kovojo. Fiodoras Černychas, kuris puikiai realizavo progas, atsidurdavo laiku ir vietoje. Vykintas Slivka, laimėjęs labai daug dvikovų ir atlikinėjęs logiškus ir greitus perdavimus į priekį. Ernestas Šetkus, kuris atlaikė baudinį, kurį praleidus rungtynes galėjo baigtis visai kitaip. Linas Klimavičius, dirigavęs gynybos linijos veiksmams. Arvydas Novikovas, atlikęs rezultatyvų perdavimą ir žaidęs aštriai.

Norėjosi kiek geresnio krašto gynėjų žaidimo, nors Vaitiekūnas paskui ir atpirkinėjo kaltes už 11 metrų baudinį. Laukžemis buvo kovingas, bet puolimas gerokai smagesnis tapo tada, kai į aikštę buvo įleistas Donatas Kazlauskas.

Reikia džiaugtis, nes tokios pergalės yra retenybė. Bet lieku prie savo nuomonės, kad jeigu prie komandos vairo būtų Valdas Urbonas, dabar taškų būtų daugiau. O Ivanausko likimas turbūt labiausiai priklausys nuo likusių dviejų ciklo rungtynių. Ypač to, kiek kokybiškai pavyks sužaisti su Šiaurės Airija, kuri šiaip jau turėtų būti varžovas, iš kurio taškus atimti įmanoma. Ir šios rungtynes įkvėpė vilties, kad taškų šiame cikle dar gali būti.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: