Šiandien žiūrint į rungtynes atrodė, kad komandai vis dar vadovauja Martinas Schilleris. Žaidimas labai chaotiškas, jokios tvarkos ir drausmės.

Akivaizdu, kad komanda visų pirma yra subyrėjusi psichologiškai. Taip, komplektacija gana prasta, bet net ir su tokia, kokia ji yra, žaidimas neturėtų būti toks blogas. Nors pirmos Jure Zdovco rungtynės buvo įkvėpę vilties, dabar progreso nebesimato. Labai trūko agresyvumo puolime – visa komanda metė tik 4 baudų metimus. Atlikta net septyniais rezultatyviais perdavimais mažiau negu tą padarė varžovų komanda. Buvo daugokai klaidų. Pagal žaidimą rezultatas dar nėra toks blogas.

Geriausias šiandien buvo Tyleris Cavanaugh. Jis pagaliau parodė, kad gali kovoti dėl kamuolių, mesti ne tik tritaškius ir rodyti gerą energiją. Janio Strelnieko 4 tritaškiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai buvo labai svarbūs išliekant kovoje. Lukui Lekavičiui prastai krito, bet jis kartais įvesdavo bent šiek tiek tvarkos ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Į didelę duobę įkrito Marekas Blaževičius – gynyboje turėjo problemų, o puolime griovė saviškių atakas arba mėtė pro šalį. Edgaras Ulanovas turbūt privalo susirasti sporto psichologą – tiesiog neįmanoma, kad tokiame amžiuje jis taip per trumpą laiką iš geidžiamo rinkoje žaidėjo taptų beviltišku ir visiškai nebeskaitančiu žaidimo. Gaila, kad tokį ribotą minučių skaičių gavo Zoranas Dragičius – kai komanda tokioje duobėje, svarbu, kad naujokai greičiau įnešti ne simbolinį indėlį, o jo fizinį pasirengimą štabas gyrė. Artūrui Milakniui buvo ne pati geriausia diena. Rimtai pristabdytas buvo ir Joshas Nebo, nieko ypatingo nenuveikęs gynyboje ir puolime dažnai be reikalo lauždavęsis prie krepšio per jėgą, kai laisvi komandos draugai nuobodžiavo.

Kitą savaitę pergalės turbūt irgi nebus. Bet norėtųsi matyti progresą ir naują aukštaūgį. Džiugu, kad šią savaitę įvyko pirmos permainos, nors galbūt dėl Emmanuelio Mudiay šiek tiek ir paskubėta (nebent mes kažko nežinome apie sveikatą), nes naudos jo žaidime buvo vis daugiau. Pasirinkti saugesni variantai, bet ir su žemesnėmis lubomis, koncentruojantis į tai, kad galbūt pavyks viena kita pergale iškovoti daugiau šiemet. Buvo ir kita alternatyva – jau dabar keisti sudėtį galvojant apie kitus metus. Bet kai tokia didelė pajamų dalis ateina iš bilietų, nusvėrė trumpalaikė nauda.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: