Ši „Žalgirio“ komanda tiesiog yra žlugusi. Visiškai sudegusi psichologiškai. Nesugebanti padoriai gintis (na, tai buvo aišku jau prieš sezoną) ir nesugebanti pulti (galima būtų pataisyti įsigyjant aukšto lygio įžaidėją, bet tai tiesiog leistų rungtynes Eurolygoje pralaiminėti įmetant po 90 taškų, o ne nesukrapštant 70).

Kas dabar gali išjudinti komandą, nelabai įsivaizduoju. Zdovcas buvo pasirinktas dėl savo griežtumo ir emocionalumo, bet rungtynėms vadovauja visiškai be emocijų. Sudėtį koreguoti tiesiog būtina, bet vargu ar permainos bus radikalios ir orientuotas į sėkmę kitame sezone. Apskritai „Žalgirio“ valdymo modelis kelia vis daugiau klausimų. Paulius Motiejūnas iš esmės yra prieš nieką neatsakingas, nors komandai skiriama daug mokesčių mokėtojų pinigų. Jis dėl komandos yra padaręs daug gerų dalykų, komplektuojant komandą dažniau priimdavo gerus sprendimus. Šį sezoną – ne, nors dalį žaidėjų pasirinko treneris, bet galutinė atsakomybė vis tiek turi tekti P. Motiejūnui. „Žalgiris“ nėra didžiausi vargšai Eurolygoje, panašaus biudžeto komandos sukomplektuotos gerokai protingiau. O šį sezoną „Žalgiris“ primena pernykštę Maskvos „Chimki“ versiją. Ši sudėtis prasta, bet ne tokia prasta, kad atrodytų taip beviltiškai. O ar yra dar priežasčių (be psichologinio sulūžimo), nežinome. Šiandien vėl buvo sunku žiūrėti į komandos gynybą. Vien dėl skirtingo motyvacijos lygio pralaimėta kova po krepšiais. Psichologija ir neužtikrintumas lėmė ir penkis gana pigiai varžovų išrašytus blokus.

Savimi gal galėtų būti patenkintas Lukas Lekavičius, kuris sugebėjo įnešti į rungtynes intrigos. Bet vien tai nemažai ką pasako – pernai jis buvo turbūt vos ketvirtas geriausias gynėjas komandoje, o dabar gelbėtojas. Joshas Nebo buvo netoli dvigubo dublio, bet turėjo bėdų gynyboje. Zoranas Dragičius labai prastai gynėsi, bet buvo kovingas, provokavo pražangas ir įvertinus tai, kad nežaidė kelis mėnesius, debiutas visai maloniai nuteikiantis.

Kelis blykstelėjimus turėjo Marekas Blaževičius. Bet tai turbūt viskas, kuo galima pasidžiaugti. Tyleris Cavanaugh vėl švaistė metimus ir stokojo energijos. Janiui Strelniekui nesisekė nei pataikyti, nei organizuoti žaidimo. Edgaras Ulanovas tokios psichologinės formos net Klaipėdos „Neptūne“ būtų atsarginis. Tai‘us Websteris prastai išnaudojo savo minutes. Nielsas Giffey beveik nemetė į krepšį. Artūras Milaknis du tritaškius pataikė, bet varžovai jį tiesiog degino gynyboje. „Žalgiris“ gal ir galėjo išsigelbėti, bet tai nebūtų teisinga. Gal toks sukrėtimas privers Motiejūną kažko daugiau imtis.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: