Šiandien prasidėjo „Žalgirio“ sezonas Eurolygoje. Iš tiesų prasidėjo, nes kol komandos pečius slėgė pralaimėjimų serija, tol galvoti apie rimtesnį komandos augimą nebuvo įmanoma.

Todėl būtų buvę siaubingai apmaudu, jeigu Žalgiris būtų rungtynes paleidęs. Jure Zdovcas tai labai jautė ir rungtynėms einant į pabaigą galbūt kai kuriuos sprendimus priėmė net nelabai galvodamas, kad penktadienį laukia dar vienos rungtynės.

„Žalgiris“ šiandien buvo visa galva geresnė komanda ir dar pirmoje rungtynių pusėje privalėjo rimčiau pabėgti. To padaryti nepavyko. Svarbiausia yra tai, kad po pasiekto visiško dugno LKL derbyje, pasikeitė komandos nusiteikimas. Ne viskas tobulai pavyksta, bet Žalgiris tikrai žaidžia su užsidegimu. „Žalgiris“ neblogai pataikė (tik pabaigoje suprastėjus tritaškių pasirinkimui procentas pakrito), labai gerai dalinosi kamuoliu ir jį brangino.

Šiandienos herojus yra Edgaras Ulanovas, kuris žaidė taip, kaip prieš dvejus metus. Aukštas krepšinio IQ, protingai pasirenkami metimai. 11 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Jeigu kas nors sezono pradžioje būtų pasakęs, kad Tyleris Cavanaugh Eurolygoje bus per vieną kamuolį nuo dvigubo dublio, niekaip nepatikėčiau. Dabar jis pasiekęs gerą formą ir rodo, kad gali neblogai žaisti Eurolygoje. Marekas Blaževičius rodo, ką Žalgiris prarado tada, kai jis buvo marinuojamas ant suolo. Nors po krepšiais prieš atletišką varžovų priekinę liniją kautis dėl kamuolių buvo nelengva, bet Marekas neblogai rinko taškus, provokavo pražangas ir atliko du puikius rezultatyvius perdavimus.

Pergalė pasiekta nepaisant labai blankaus Luko Lekavičiaus, pataikiusio vos vieną metimą ir atlikusio vieną rezultatyvų perdavimą, žaidimo. Naujokai irgi buvo blankūs – Tai Websteris įnešė daug chaoso, Zoranas Dragičius prametė per daug metimų. Toli nuo geros formos yra ir Joshas Nebo. Aišku, žaidė nedaug, bet aikštėje matėsi, kodėl minutės ribojamos.

Net ir su kukloka sudėtimi, bet tinkamu nusiteikimu, Eurolygoje yra ką veikti. Atkrintamųjų traukinys senokai nuvažiavo. Bet kovingam, o ne apatiškam „Žalgiriui“ yra 5-6 įkandamos komandos, o kitoms taip pat gali pasitaikyti juodesnių dienų. Dabar tiesiog reikia, kad žaidimas gerėtų. Ir kai nuo „Žalgirio“ šiandien nuriedėjo slėgęs Puntukas, jį gerinti bus lengviau.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: