Ole Gunnaras Solskjaeras patvirtino taisyklę, kad ne visada legendiniai futbolininkai tampa legendiniais treneriais.

Aišku, kad jo trenerio karjera nėra baigta. Jis turėjo gerų epizodų gimtojoje Norvegijoje. Tačiau tokiai komandai, kokia dabar yra „Manchester United“, vadovauti jis nepasiruošęs.

Aišku, komplektacija turi spragų, bet tai yra aiškiai geriausia sudėtis nuo Alexo Fergusono laikų. Ryškiausios problemos – gynyboje. Jeigu Londono „Chelsea“ per 12 rungtynių praleido keturis įvarčius, tai MU – 21. Tai 17-18-as rezultatas lygoje. Gynėjai daro per daug individualių klaidų. Prastai ginamasi greitose atakose, šlubuoja krašto gynėjų žaidimas, varžovams leidžiama susikurti per daug progų. Per daug įvarčių po smūgių iš tolimų distancijų. Per dažnai pralaimimos oro dvikovos. Per daug pražangų pavojingose zonose.

Aišku, puolime irgi yra bėdų. Prastai judama be kamuolio, todėl žaidėjai įsipainioja į nuošalės spąstus. Ir puolimas apskritai nerealizuoja potencialo.

Manęs nestebina, kad klubas neplanuoja greitu laiku ieškoti nuolatinio trenerio. Rinkoje nėra daug gerų variantų – išskirti galima nebent Zinedine‘ą Zidane‘ą. Vasarą pasirinkimas galbūt bus geresnis. Tačiau tai kartu reikštų ir palaidotą sezoną.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: