Prabėgę futbolo metai buvo sklandesni už ankstesnius – sezonai vyko be stabdymų, įvyko ir ilgai lauktas Europos futbolo čempionatas. Pristatau simbolinį geriausių žaidėjų vienuoliktuką. Pagrindinį dėmesį skyriau pasirodymams EURO 2020 ir Čempionų lygoje.

Vartininkas Edouardas Mendy Londono „Chelsea“/Senegalas

Žaidė geriausią savo karjeros futbolą. Buvo viena pagrindinių „aristokratų“ sezono renesanso detalių.

Gynėjai

Kairysis kraštas Joao Cancelo „Manchester City“/Portugalija

Visus kalendorinius metus demonstravo puikų žaidimą. Brandžiausius karjeros metus turėjęs portugalas buvo vienas geriausių ir slogiai Portugalijai susiklosčiusiame Europos čempionate.

Centro gynėjai

Marquinhos „Paris Saint Germain“/Brazilija

2021 m. grįžo į sau anksčiau įprasto centro gynėjo poziciją. Ir vis tiek muša svarbius įvarčius, o gynyboje žaidžia brandžiausią savo karjeros futbolą.

Harry Maguire „Manchester United“/Anglija

Sunku buvo surasti tinkamą partnerį Marquinhosui, kuris buvo aiškiai geriausias centro gynėjas pasaulyje. Dėl fantastiško žygio EURO 2020 atrodė teisinga į vienuoliktuką įtraukti bent vieną anglą. Pasirinkau H. Maguire, kuris EURO 2020 žaidė geriausią savo karjeros futbolą. Kadangi pirma metų pusė taip pat buvo solidi, šįsyk nutariau ignoruoti varganą naujo sezono pradžią.

Dešinysis kraštas

Vladimiras Coufalas „West Ham United“/Čekija

Jis buvo Čekijos rinktinės, pasiekusios EURO 2020 ketvirtfinalį Alfa ir Omega. Atliko du rezultatyvius perdavimus ir puikiai tvarkydavosi su varžovų wingeriais. Su klubu metai nebuvo tokie stulbinantys, bet vis tiek jis buvo ryškus.

Centro saugai

Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija

Patyręs traumą Čempionų lygos finale turėjo stebėti subyrėjusios savo komandos pralaimėjimą. Jo sugrįžimas į varganoką Belgijos rinktinę EURO 2020 įžiebė jai kibirkštį ir radikaliai pataisė žaidimą. Šiuo metu be konkurencijos tai yra geriausias žaidimo kūrėjas Europoje.

Marco Verratti „Paris Saint Germain“/Italija

Kad ir koks puikus EURO 2020 starte buvo Manuelis Locatelli, M. Verratti sugrįžimas į aikštę buvo esminis faktorius „žydrųjų“ žygyje link EURO 2020 trofėjaus. Jo patirtis įnešė daug ramybės sunkiausiais rungtynių momentais. Vien tai leidžia nubraukti dar vienus traumų paženklintus klubinio futbolo metus.

Joshua Kimmichas Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Metus pabaigė liūdnai – iškrito iš rikiuotės dėl COVID-19, nors iki tol abejojo dėl skiepijimo naudos. Tačiau gerų dalykų buvo gerokai daugiau – dviženklis rezultatyvių perdavimų skaičius dar viename dominuojančiame „Bayern“ sezone, labai geras žaidimas Čempionų lygoje ir toliau pilnėjanti trofėjų lentyna.

Kairysis puolėjas Kylianas Mbappe „Paris Saint Germain“/Prancūzija

Nors šiuos metus prisimins ir dėl nesėkmingo EURO 2020 turnyro, bet metai buvo puikūs. Jeigu ne sveikatos problemos, PSG turbūt būtų gerokai toliau žengusi Čempionų lygoje – K. Mbappe buvo fantastiškas. ŠĮ sezoną savo šešėlyje paliko Leo Messi.

Centro puolėjas Erlingas Haalandas Dortmundo „Borussia“/Norvegija

10 įvarčių Čempionų lygoje. 27 įvarčiai praėjusį Bundeslygos sezoną ir jau 13 šiemet. Kiti metai gali būti naujo didžiulio kontrakto su superklubu metai.

Dešinysis puolėjas Leroy Sane Miuncheno „Bayern“/Vokietija

EURO 2020 buvo blankus. Bundeslygoje atrodo neblogai, bet įspūdingiausia yra tai, kaip jis atrodė Čempionų lygoje šiais kalendoriniais metais.

Treneris Thomas Tuchelis Londono „Chelsea“/Vokietija

2021 m. sausį perėmė komandos vairą. Neįkvepiančią ir stringančią komandą pavertė futbolo mašina, kuri laimėjo Čempionų lygą. Nors naujo sezono pradžia ir netobula, bet aišku viena – T. Tuchelis 2021 m. įrodė, kad priklauso pasaulio trenerių elito aukščiausiai lentynai.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: