Pagal neįtikėtinai kvailą sistemą vykstanti pasaulio čempionato atranka sulaukė to, ko buvo galima tikėtis – vienų iš favoritų ir komerciškai patraukliausių komandų – Italijos iškritimo. Negana to, kad UEFA įsikibusi stumia Tautų lygos projektą ten, kur jam ne vieta ir darko kone tobulai dešimtmečius veikusią sistemą, bet ir suteikia neįtikėtinai didelį svorį vienoms rungtynėms. Vienos klaidos kaina tampa milžiniška ir dabar tikiu, kad UEFA vadovai graužia nagus iš nevilties. Na o antradienį paaiškės dvi pasaulio čempionato dalyvės.

Lenkija – Švedija

Jeigu žvelgtume į plikas sudėtis, favoritais turėtume laikyti Lenkiją. Roberto Lewandowskio ir jo artimiausių pagalbininkų kalibro žaidėjų Švedija neturi. Tačiau ji turi kai ką kito – puikiai sustyguotą komandinį mechanizmą, kuris leidžia rinktinei pastaruoju metu visuose turnyruose pranokti lūkesčius. Ir augančią naują futbolo kartą, kuri turėtų leisti transformuoti rinktinės veidą ateityje, kad ji iš begėdiškai gynybinio futbolo pereitų į atraktyvesnį atakuojantį. Lenkija priešingai – pastaruoju metu iš visų turnyrų grįžta gerokai anksčiau, negu tikisi grįžti. Tad nors Lenkija turi galingesnę sudėtį ir namų pranašumą, bet labiau prognozuočiau Švedijos patekimą į pasaulio čempionatą.

Portugalija – Šiaurės Makedonija

Dėl to, kad UEFA genijai sugalvojo paskutiniame atrankos etape naudoti du, o ne keturis krepšelius, Portugalija atrankoje sunkiai galėjo išvengti Italijos. Bet makedonai sukūrė stebuklą, todėl paskutiniame mače matysime Dovydo ir Galijoto akistatą. Nors portugalams gali būti nelengva —makedonai mėgsta klampų futbolą, bet sunku tikėtis, kad Balkanų šalis gali sukurti naują stebuklą atrankoje. Tiesiog jų sudėtis gerokai silpnesnė, o ir Portugalijos žaidimo stilius sumažina naujos sensacijos tikimybę. Tad Porto mieste susirinkę žiūrovai turbūt iš stadiono keliaus geros nuotaikos.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: