Bundeslygos sezonas atnešė dar vieną eilinį titulą Miuncheno „Bayern“, nesunkiai prognozuojamą į Čempionų lygą keliausiantį ketvertą ir į kitus Europos turnyrus patekusius išsišokėlius, kurie pranoko tuos, kurie Europoje žaidžia įprastai – Frankfurto „Eintracht“, Monchengladbacho „Borussia“ ar „Wolfsburg“. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką, sezono staigmeną ir nusivylimą.

Vartininkas Lukaš Hradecky Leverkuzeno „Bayer“/Suomija

Penki vartininkai praleido mažiau įvarčių. Tačiau „vaistininkų“ stilistika buvo tokia, kad darbo suomis turėjo daugiau už daugelį tų, kurie pasiekė gražesnius skaičius. Be gero jo žaidimo „Bayer“ vargu ar būtų užsitikrinęs vietą Čempionų lygoje.

Gynėjai

Kairysis kraštas Jonas Hectoras „Koln“/Vokietija

Veteranas nepaliko klubo, kai jis 2018 m. po beviltiško sezono paliko Bundeslygą, nors susidomėjimo netrūko. O dabar „ožiai“ sužaidė antrą geriausią savo sezoną XXI amžiuje. Prie kurio kapitonas prisidėjo solidžiu žaidimu gynyboje ir 6 rezultatyviais perdavimais.

Centro gynėjai

Nico Schlotterbeckas „Freiburg“/Vokietija

Dar pernai buvo per prastas savo klubui ir kaupė patirtį Berlyno „Union“. Ten nežibėjo, bet šiemet grįžęs į „Freiburg“ įsiveržė į Europos talentingų gynėjų elitą. 22-ejų fiziškai galingam vokiečiui jo žaidimas atvėrė kelią į šalies rinktinę ir Dortmundo „Borussia“ klubą. 4 įmušti įvarčiai irgi šiek tiek kelia vertę.

Willi Orbanas „Leipzig“/Vengrija

Jis jau matė kaip jaunesni ir talentingesni partneriai gynybos širdyje palieka klubą. Pernai išvyko Dayotas Upamecano ir Ibrahima Konate. Tačiau vengras su naujais partneriais padarė viską, kad „bulių“ gynyba būtų geriausia Vokietijoje.

Dešiniojo krašto gynėjas Lukas Kubleris „Freiburg“/Vokietija

Didžiausia juodoji skylė šioje simbolinėje rinktinėje yra būtent dešiniojo krašto gynėjo pozicija. Labai trūko individualiai stiprių sezonų. Pasirinkau vokietį, kuris yra seno sukirpimo gynėjas, puikiai griovęs varžovų atakas.

Centro saugai

Joshua Kimmichas Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Nors netrumpam buvo iškritęs dėl COVID, sužaidė labai brandų ir sėkmingą sezoną. Kurio kraitis yra 3 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Jude‘as Bellinghamas Dortmundo „Borussia“/Anglija

18-metis sužaidė daugiausiai minučių Bundeslygoje iš visos savo komandos. Jis buvo nuostabus komandos atakų variklis – 3 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

Kairysis wingeris Leroy‘us Sane Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Sužaidė brandžiausią sezoną nuo sugrįžimo į Vokietiją. Įmušė 7 įvarčius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Atakuojantis centro saugas Christopheris Nkunku „Leipzig“/Prancūzija

20 įvarčių ir 13 rezultatyvių perdavimų. Jeigu visus PSG išugdytus, bet paleistus talentus surinktų viena komanda, ji pretenduotų laimėti Čempionų lygą.

Dešinysis wingeris Serge‘as Gnabry Miuncheno „Bayern“/Vokietija

14 įvarčių ir 5 rezultatyvūs perdavimai. Aišku, tai nėra karjeros sezonas, bet žaidimas buvo labai solidus.

Puolėjas Robertas Lewandowskis Miuncheno „Bayern“/Lenkija

35 įvarčiai. Jeigu šis sezonas buvo atsisveikinimo, tai finišuota įspūdingai aukšta nata.

Treneris Steffenas Baumgartas „Koln“/Vokietija

Ikoniškiausio Bundeslygos galvos apdangalo savininkas iki šiol turėjo vos vieno sezono Bundeslygoje patirtį ir tas baigėsi paskutinėje vietoje. Tiesa, dabar komandos sudėtis leido tikėtis geresnio rezultato – visgi iš „ožių“ labiau laukta to, jog tiesiog išsilaikys Bundeslygoje. Tačiau jie nebuvo nukritę žemiau 12 vietos, o kitą sezoną žais Europoje. Esminis komandos bruožas buvo tai, kad ji niekada nepasiduodavo pralaiminėdama. Taip pat puikiai saugodavo susikiurtą persvarą, dominavo oro dvikovose, susikurdavo progų dėl individualaus lyderių meistriškumo, gerai funkcionavo puolimas kraštais.

Sezono staigmena „Koln“

Sezono nusivylimas „Wolfsburg“

„Vilkų“ nuosmukis iš Čempionų lygos zonos buvo netikėtas. Klubas išsaugojo visus lyderius, nors ir nepavyko išsaugoti trenerio Oliverio Glasnerio. Jį pakeitęs Markas van Bommelis startavo keturiomis pergalėmis iš eilės. Tačiau neteko darbo po penkių nelaimėtų rungtynių serijos, nors dabar aišku, kad joje „vilkai“ žaidė su vėliau gerus sezonus turėjusiais klubais. Floriano Kohfeldto atvykimas tik kuriam laikui pagerino padėtį, bet klubas turėjo sunkių atkarpų, tarp jų ir 6 pralaimėjimų seriją. Vienu metu atrodė, kad komanda rizikuoja palikti lygą, bet galiausiai finišavo 12-i. Ir naują sezoną turės kitą trenerį. Komandai koją kišo prasta progų realizacija, puolėjų įsipainiojimas į nuošales, gynyba standartinių padėčių metu, pražangos pavojingose zonose, gynyba prieš individualiai stiprius varžovus, ypač wingerius.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: